Kako utječu promjene vremena na nas

horoscope guru

Oluje, obilne kiše i vjetrovi izazivaju glavobolju, depresiju, pojačavaju alergijske reakcije, ali mogu dovesti i do infekcija, gripe ili upale kože.

Oluju će prvi osjetiti reumatičari. Zdravim osobama može prouzročiti migrenu i promjenu raspoloženja, a poteškoće će donijeti i oboljelima od alergija ili astme. Napadaji se najčešće javljaju sat vremena od početka oluje jer raspršeni pelud tada otpušta veliku količinu alergena.
Padaline i vlaga plodno su tlo za bolesti koje prenose insekti. Infekcije koje se šire putem vode, posebno E.coli, također se povećavaju poslije obilnih kiša. Visok postotak vlage uzrokuje glavobolje, a stručnjaci tvrde da kiša ima utjecaj i na kupnju te prodaju dionica na tržištu.
Kod jedne od tri osobe vjetar ima velik utjecaj na zdravlje. Uzrok je glavoboljama, depresiji i nesanici, a češće su i pojave
prehlade, gripe te upala kože. Topli su vjetrovi pozitivno nabijeni, što pogubno djeluje na raspoloženje. Jaki vjetrovi dovode do čak 20 posto više samoubojstava.
Niži tlak zraka usporava mentalne aktivnosti te skraćuje pažnju i pamćenje. Nagli pad tlaka zraka može potaknuti i nasilničko ponašanje. Bolovi u zglobovima i simptomi osteoartritisa jači su kad su tlak i temperatura zraka niski, a tada raste i broj porođaja.
Lagana izmaglica utječe na drastično povećanje broja astmatičnih napadaja. Istraživanja su pokazala da je upravo sumaglica okidač za čak 70,7 posto napadaja astme. Liječnici to tumače povećanom razinom vlage u zraku koja smanjuje unos kisika u pluća.
Žene kojima je tumor dojke dijagnosticiran tijekom ljeta imaju 14 posto veće šanse u borbi protiv te bolesti od onih kojima je dijagnosticiran zimi. Onima kojima je karcinom pluća dijagnosticiran u ljetnim mjesecima, smrtnost je 5 posto manja. Zasluge za to pripisuju se vitaminu D, za čiju je proizvodnju neophodna sunčeva svjetlost. No Sunce, kao i drugi vremenski uvjeti, može imati i pogubne utjecaje. Pretjerano sunčanje uzrokuje rak. Dok hladni vjetar osvježava, topli povećava stopu samoubojstava i nasilja. Visok tlak se najčešće povezuje s vedrim vremenom i još vedrijim raspoloženjem, no dođe li naglo – uzrokuje migrene.

OBLACI POGODUJU ISPITIMA
Studenti tijekom oblačnih dana više pažnje posvećuju akademskim dostignućima, dok su tijekom sunčanih zaokupljeni društvom. Više oblaka može za 11,9 posto povećati šanse kandidata.

GRMLJAVINA DONOSI OLAKŠANJE

Kiša i grmljavina donose olakšanje, i to ne samo jer konačno podižu tlak nakon neizdržive ciklone, nego i zato jer je zrak prepun negativno nabijenih iona. Oni čiste zrak i popravljaju raspoloženje.

PLAVETNILO PODIŽE SAMOPOUZDANJE

Vedro nebo podiže raspoloženje. Samopoštovanje i samopouzdanje su znatno veći, ljudi odvažniji, poduzetniji i skloniji avanturizmu, tvrdi Geoffrey Beattie, britanski psiholog.

HLADNOĆA PRIJETI BOLESTIMA

Hladnoća povećava rizik od krvožilnih bolesti jer je veća sklonost zgrušavanju, a hladnijih dana ljeti troši se više antidepresiva. Ljetne bebe su lakše zbog hladnoće u ranom stadiju trudnoće.

PROMJENE TLAKA IZAZIVAJU MIGRENU
Migrena je povezana s vlagom, vjetrom i naglim promjenama koje se događaju u periodu od jedan ili dva dana. Migrenu može uzrokovati i nizak i visok tlak, kao i nagli rast ili pad tlaka.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)