Jeftin godišnji odmor

horoscope guru
Odmor
Odmor

Da odagnate eventualnu izazvanu frustraciju, pomislite samo kolika je gnjavaža kad unaprijed trebate rezervirati termine, karte, smještaj i tko zna što sve ne, a onda se na primjer baš u tih tjedan, dva pokvari vrijeme. Tek tada biste imali pravi razlog za nezadovoljstvo i za bačen novac.

Zato ignorirajte ponude turističkih agencija i zapamtite da vam NITKO NE MOŽE OSMISLITI TAKO DOBAR I KREATIVAN ODMOR KAO ŠTO TO MOŽETE VI SAMI. Zašto? Zato što ste vi jedinstvena i neponovljiva osoba koja najbolje zna što želi, što joj odgovara i kako bi se zapravo trebala odmarati i zabavljati. Bolje nego bilo koja turistička agencija.

Da biste to mogli, trebate se prvo malo pozabaviti sami sa sobom. Napravite listu svojih želja u kojoj jasno precizirajte sve ono što biste zaista poželjeli raditi, u čemu biste željeli uživati i kamo biste voljeli poći. Neka na toj listi bude rubrika manjih, srednjih i većih želja.

One manje neka budu sasvim realne, pa makar i sitnice (npr. odlazak na neko mjesto u gradu gdje nikad niste imali vremena poći, a da ne košta ništa, kao i u društvu osobe s kojom ste to zadovoljstvo željeli podijeliti, potom neka knjiga ili jednostavniji hobi ili slična svakodnevna stvar kojom se dugo niste imali vremena pozabaviti i slično). Nazovimo tu listu listom sasvim REALNIH mogućnosti. Kad je proanalizirate, vidjet ćete da mnogo toga niste učinili jer jednostavno ili niste stigli, ili ste bili preumorni ili prelijeni.

Drugi dio neka budu tzv. srednje želje, odnosno nešto zahtjevnije. One u sebi uključuju i određenu organizaciju, ali nisu nemoguće. To može biti popis bližih destinacija koje su vam dostupne u formi izleta i uz korištenje lokalnog prijevoza što ne košta mnogo. Ovdje ne zaboravite pratiti vremensku prognozu i njoj se prilagoditi. Izvucite svoj stari ruksak, zakrpajte poneki šav, posudite u knjižnici knjigu o ljekovitim biljkama i istražite koje sada rastu, te gdje u vašoj okolici. Ako vas ne zanima botanika, sjetite se svih društvenih igara koje ste rado prakticirali dok ste bili mlađi, pa ih ponesite u prirodu sa sobom. (Legendarni „Čovječe ne ljuti se“ znao bi satima zabavljati izletnike na nekoj livadi uz vedar duh i šale.) Izračunajte koliko će vas koštati prijevoz i vidjet ćete da nije nedostupan. Ako vam se i učini preskup, napravite plan pješačenja i krenite. Karte krajolika lako možete naći također u knjižnicama, pa ih fotokopirajte i napravite nekoliko ruta. Ojačat ćete svoj organizam i otkriti nove sunčanije dane van ustaljene dosadne rutine. Za društvo izaberite blisku osobu ili dragog prijatelja, a ako ste baš sasvim sami, ne stidite se na kraće rute poći i sami. Tada idite samo poznatim stazama, iz opreza. Ove želje neka budu PODUZETNO REALNE jer traže da se malo trgnete. Nemate što izgubiti, jer je krajnje vrijeme da se pokrenete iz sivila. Čak ako ste i preumorni, aktivan odmor ili umjereno aktivan, obogatit će vas više nego praznjikavo ljenčarenje ispred televizora. Ukoliko ste baš zaista preumorni, uzmite si dva-tri dana da sve isplanirate i odmorite se, a onda jednostavno krenite. Uvijek se možete okrenuti i vratiti natrag, ali garantiramo vam, to vam se neće dogoditi ako napravite plan prema svojim istinskim željama. Plan napravite tako da u jednom tjednu barem dva do tri puta nekamo idete i vaš odmor će biti ispunjavajući (ako se držite plana). Što se hrane tiče, ponijet ćete ono što biste jeli i kod kuće i tako ćete izbjeći suvišan trošak ili naporno kuhanje za vrijeme ljetnih vrućina.
Osim izleta, u ovu kategoriju spadaju i neki zahvati kod vaše kuće ili hobiji. Tu imate velik izbor, a sve ovisi što vi volite. Neki će se upustiti u kućne radove, ali nikako one koji umaraju, nego neke kreativne, koji će vas osvježiti – npr. uređenje manje žardinjere na vašem balkonu (možete je napraviti i od stare plastične kante – tu možete posaditi malo začinskog bilja koje ćete koristiti i u kuhinji), oslikavanje zidova u kući detaljima ili slikama za koje ćete prvo napraviti skice s olovkom (pustite svojoj mašti na volju), izrada jednostavnijih polica od drvenih dasaka koje ćete naći kao ostatke i slično. Sve će vas to pokrenuti, a neće vas previše izmoriti. Bit će vam zabavno, a kasnije ćete u zimskim mjesecima s ponosom gledati ono što ste napravili svojim rukama i što će vam biti korisno.

Treća je najzahtjevnija kategorija, a nazovimo je KORAK DO VAŠIH IDEALA (na temu godišnjeg odmora). Tu ispišite nešto što ste oduvijek željeli, ali vam možda nije bilo dostupno. Mnogi će upisati putovanje na neko dalje odredište. Tada ćete početi istraživati. Prvo na Internetu, a onda i konkretno. Uvidjet ćete da postoje kombinacije i načini koji vas mogu odvesti na to mjesto, a da i nisu tako nemogući. Zabavljat će vas da na papir stavljate cijene karata raznih prijevoznih sredstava i da uočite koji je najjeftiniji put do vašeg odredišta. Potom najjeftiniji smještaj, onda najjeftinije odredište (jer ćete ih imati barem tri). I mic po mic, vi ćete sastaviti plan kako biste možda mogli i ostvariti svoju želju povezanu s godišnjim. Možda ćete je ostvariti već ovog ljeta (npr. kad otkrijete da putovati možete na teretnim brodovima ili da postoje vrlo povoljni kampovi, kao i jednako povoljni šatori, pa ukoliko ste zdravi i sportskog duha, eto rješenja). Ako i ne krenete ove godine ili imate veće zahtjeve, sve ovo će vas motivirati da planirate, pratite i istražujete dalje. Ovaj plan svakako ćete sačuvati, pa makar ove godine putovali samo u mašti, jer ćete do idućeg godišnjeg možda početi i štedjeti za nešto takvo. A godina dana je dug period kad se mnogo toga još može promijeniti. Veselit će vas da imate novi cilj koji ćete pokušati ostvariti. Ako ne bude iduće godine, nastavite dalje ustrajavati i prizivati u duhu svoju želju. Vjerojatnost da će vam se ista ostvariti ako pozitivno mislite i razrađujete svoj plan u glavi i na papiru (stalno unoseći nove informacije povezane s istim), velika je.
O tome možete pročitati i u knjizi „Tajna“ autorice Rhonde Byrne. Kao i u knjizi, tako i u istoimenom filmu (The Secret“) jasno je da potpuno fokusiranje na pozitivan ishod i na ono što želite pokreće jedan cijeli proces koji želju dovodi do realizacije. No u isto vrijeme potrebno je jednako predano i potpuno eliminirati sve što je negativno ili suprotno od toga.

Ne postoje neostvarive želje, postoji samo pristup koji ih učini takvim. O vama ovisi kako će vam biti i kako ćete se provesti, pa tako i kakav će vam biti godišnji odmor.
Budite pametni, kreativni i osmislite ga prema sebi. Izbjegavajte naporne ljude koji stalno kukaju. I nikom neće biti bolje nego vama samima. A uvijek ćete se takvog svog odmora rado sjetiti, još i više ako ste ga proveli sa zadovoljstvom i sa zanemarivo malo novca.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)