Kako do duhovnog vodje?

horoscope guru

Traženje duhovnog vođe nije lako. Ne uzdajte se u anđeoske prikaze i vanzemaljce, već krenite putem koji vodi kroz težak rad i stvarni život.

Biranje učitelja ili avatara je poput biranja pravog puta. Zaista oni koji su u potrazi često postaju budisti, sufisti, taoisti ili metodisti zato što su upoznali posebnu osobu i zato što ih je ona povela svojim putem. I koliko god mi željeli da se prepustimo nekom putu, također bi ponekad trebali istupimo i da se pitamo kuda nas vodi. Da li taj put od nas cini osobu kakva zaista želimo biti?

Predstavljamo vam popis mogućih zamki koje vrebaju ukoliko uz nečiju pomoć stvorimo osobnu duhovnost u 21. stoljeću, koju je Elizabeth Leser, suosnivač i stariji savjetnik u Institutu Omega u Rejnbeku, Njujork, prije deset godina predstavila u svojoj knjizi The New American Spirituality: A Seeker s Guide.

Narcisoidnost: Postoji fina linija između narcisoidnosti i pronalazenja vlastitog blaženstva. Bez i malo žrtvovanja za opći dobrobit, pronalazenje sebe na kraju može postati udovoljavanje samima sebi. Čuvajte se vlastitih tendencija da se previše koncentrirati na same sebe, čak i dok radite na tome iscijeliti i da volite sebe.

Površnost: Duhovnost 21. stoljeća je često optuživana da prodaje površne i lake odgovore na patnju i kompliciranost u životu. Duhovnost ne bi trebala koristiti kako bismo se zaštitili od teškoća i problema stvarnog života. Bilo koji svjetonazor koji vam govori da vas pozitivno razmišljanje uvijek štiti od zla, da nešto s vama nije u redu ako patite ili nemate uspjeha ili da liječenje nije često komplicirano, nudi vam prazna obećanja.

Beskrajan samorazvoj: Možete postati toliko opsjednuti time da postanete bolji, svojom pričom, žrtvovanjem samih sebe, svojim manama, svojim strahovima – umjesto da postanete slobodni, zarobite sebe u beskrajno kruženje. Ova vrsta fokusiranja na same sebe također vas može dovesti do socijalne apatije. Jednostavno nije točno da će vaš razvoj i iscjeljenje dovesti do sreće i zdravlja ostatka društva. Moramo sudjelujemo iu poboljšanju drugih, a ne samo sebe.

Želja za magijom: Nemojte izbaciti zdrav razum kroz prozor u potrazi za bogom. Potreba da se vjeruje u svemoćne učitelje, anđeoske prikaze, vanzemaljce i ostale neobjašnjive misterije može zasjeniti običnu magiju svakodnevnog života, što je dovoljan dokaz boga i čudnovatosti života.

Grandioznost: U približavanju duhovnom i njegovom dovođenju u svakodnevni život običnog čovjeka, svako od nas riskira postaje mali mesijanski papa ili svetac bez smisla za humor. Ako postajete nepodnošljivo dubokoumni ili osjećate da ste nekako drugačiji od drugih i predodređeni za sveti život, možda patite od grandioznosti.

Varke slijepe poslušnosti

Romantizovanje urođeničkih kultura: U ovim, politički korektnim vremenima postoje neke vrste obrnutih predrasuda – samo zato što netko ili nešto pripada drugoj kulturi, a posebno ako se radi o urođenicima ili manjinama, to, ona ili on, zbog toga je vredniji, duhovniji ili mudriji . Kada god učenja dođu iz inozemstva, problem duhovnog materijalizma se intenzivira.

Bijes unutarnjeg djeteta: Kada se molite, sjetite se da je i “ne” jedan od mogućih odgovora. Dobro je i sveto znati što želite, da poštujete vlastite potrebe i da otvoreno zatražiti ono što zaslužujete. Ali, također je važno znati kada treba da se povinujete većoj i moćnijoj božijoj volji.

Mijenjanje tradicija: U današnje vrijeme, mnogo onih koji traže svoj put bavi se ritualima i tradicijama, ali malo poštuju dubinu koja stoji iza njih. Ovo moćan i elegantan sustav duhovnog razvoja, za koji su potrebne godine učenja, čini trivijalnim. Postoji razlika između pažljivog kreiranja duhovnog puta koji uključuje originalne prakse i tradicije, i letenja s cvijeta na cvijet bez ikakvog smisla.

Guru trip: Pamćenje je loše; apetiti za moći i slavom su nezasitni. Stari tirani odlaze. Novi zauzimaju njihova mjesta. Sve je vrlo zbunjujuće.A možda je ono što najviše zbunjuje u duhovnosti 21. stoljeća nesklad među duhovnim učiteljima i učenjima. Muškarci. Žene, zapadnjaci, istočnjaci, fundamentalisti, nju ejdž, moderni, urođenici – nitko nije izbjegao iskušenje da zlouporabi moć. Ono čega se treba paziti su ekstravagantne tvrdnje o prosvjetljenju ili izlječenju: zanemarivanje teškog rada koji prati bilo koji duhovni put ili stazu izlječenja; pretjerani komercijalizam koji izdaje dubinu duhovne poruke; i slijepa poslušnost sljedbenika šarlatana (bilo da su u pitanju gurui, terapeuti, svećenici , iscjelitelji ili učitelji). Sa svojim dvostrukim standardima koji varaju, neki od njih su mentorstvo doveli na loš glas.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)