Jesen je vrjeme za veliko spemanje

horoscope guru

I sad je već službeno. Jesen je stvarno došla, ali stvarno. Sunce polako prepušta poziciju kiši, oblacima i sumaglici. Osjeća se miris zime u zraku. Lišće žuti i rumeni i sve ga je više po ulicama. I uvijek nekako u ovo doba, prosto se osjeća da je krajnje vrijeme da se “obrnu sezone” i pregleda što sve postoji u vašim ormarima, a da možda niste ni svjesni. Kucnuo je čas, nema više odlaganja.

Sređivanje ormara nije uopće jednostavan posao. Zahtijeva da se skoncentrišete i dobro pogledate što se tu nalazi. Najbolje kao “promatrač sa strane” koji ne uključuje jake emocije prema stvarima u ormaru. Zahtijeva da donesete odluku da ćete, ukoliko utvrdite da nekim stvarima tu nije mjesto, savjesno obaviti posao do kraja i odstraniti ih.

Preuzmite odgovornost, zauzmite ulogu “neovisnog promatrača” i pristupite razvrstavanju. Pronaci cete sljedece kategorije:

Posebna kategorija su stvari koje su vam toliko dragocjene, važne i korisne da ih uopće ne mijenjate po sezonama. U vašem ormaru ostaju stalno i imaju posebno mjesto. To su vaše najveće vrijednosti, one vam mnogo znače i koriste.One podržavaju sve vaše vrline i prednosti. Stavite ih na ključno mjesto da vam stalno budu na oku i pri ruci. Da slučajno ne zaboravite koliko su vam važne i potrebne.

Druga kategorija su stvari koje su lijepe i korisne i odgovaraju vam. Slažu se s vasim karakterom, volite ih, lako i ljepo ih koristite, ugodno se osjećate s njima. Poslozite ih tako da budu blizu i da mozete često i kreativno ih primijeniti.

Treća kategorija su stvari kupljene kao sezonske sa idejom da “igraju samo jedno ljeto” i njih se lako i rado odričete i odvojite ih na gomilu “bilo je ljepo dok je trajalo”, a sad idite dalje. Bez problema.

E sad, ova četvrta kategorija zahtijeva posebnu pažnju. Ovo su stvari koje su nekako nesvjesno i bez pravog razloga pronašle svoje mjesto u vasem ormaru. I tu opstaju. Recimo da su to stvari koje vam baš i ne odgovaraju, od toga da ste ih odavno prerasli (u bilo kojem smislu) ili dobili na poklon (od ljudi koji vas baš i ne poznaju) ili kupili na rasprodaji (kao, poslužit, svi tako rade pa što ne bih i ja, isplati se) a u stvari vam se uopće ne sviđaju. U vasem ormaru ih zadržava neki osjećaj obveze i odgovornosti kao “šta će reći drugi”, “nema smisla”, “možda će vam biti potrebne jednog dana”. Možda ih je ovoliko zadržala i vasa nespremnost da se suočite s njima.

Već se bolje osjećate. Koliko je sada vas ormar pregledniji, lak za korištenje, dostupan, postao nekako rasterećen i inspirativan, a vi kreativnije pristupate kombinacijama.Otvorila vam se potpuno nova perspektiva i mogućnosti da kreirate neograničeni broj novih, inspirativnih kombinacija.

Ako vas je priča pokrenula srediti svoj ormar, odlično. Glavna ideja priče bila je da vas pokrene da – sredite svoj život! Zamislite sada da je vaš život, jedan “ormar”. U tom ormaru se nalazi i ono što vam je važno i jako volite, i ono što vam nije važno i ne volite ali iz nekog razloga tu opstaje i pravi gužvu. Koliko vremena posvećujete osobama, aktivnostima i stvarima koje zaista volite, koje vas inspiriraju i pokreću? Koliko često uopće razmišljate što vam je doista važno i vrijedno i da zaslužuje posebno mjesto u vašem životu?Koliki dio vašeg života vam odlazi na osobe, aktivnosti i stvari koje ne volite, koje vas ne inspiriraju i samo vam troše vrijeme? Kako bi bilo da malo raščistite “ormar” i odlučno izbacite sve ono što vam zaista ne treba i ne koristi. Bez suvišnih emocija. Za početak “komad po komad” ako vam je teško sve od jednom. Što mislite kako će izgledati vaš raščišćeni život, i koliko će se prostora osloboditi za nove ljude, događaje i stvari koje vas inspiriraju, pokreću naprijed i ispunjavaju?

A sad predlažem da ponovno pročitate tekst, imajući u vidu da je vaš “ormar” u stvari – vaš život! Ne zaboravite, vi imate sve sposobnosti koje su vam potrebe srediti i vaš ormar i vaš život!

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)