Izlečite energiju ~ izlečićete bolest

Energija oko nas i u nama protiče,kada je slobodna i u harmoniji srećni smo i zadovoljni ali kada  je mislima razbolimo, razbolećemo se i mi sami…

Da li se sjećate stvari zbog kojih ste se brinuli pre godinu dana? Kako su se završile? Zar niste potrošili mnogo vitalne energije brinući se zbog njih i pokušavajući da ih rešite? A zar nije većina tih stvari na kraju završena dobro?

Filozofija iza pojavnosti energetske medicine je u tome da telo poseduje elektromagnetsku silu koja se manifestuje u vidu suptilne energije i da u uravnoteženom prirodnom stanju ova energija nesmjetano teče poboljšavajući mentalno, fizičko i duhovno zdravlje. Terapeuti u ovom polju koriste različite tehnike da posmatraju i tretiraju protok energije tela radeći na tome da se povrati ravnoteža i da pacijent dosegne optimalno blagostanje.

Dve vrste se podrazumevaju kada se govori o energiji: veritabilna (uključuje vibracionu energiju kao što je zvuk) i elektromagnetska kao što su svetlo, mangetizam i monohormatsko zračenje (laseri). Merljiva energetska polja se već tretiraju magnetnom rezonancom, laserskim operacijama, pejsmejkerom za srce, zračenjem i terapijama UV svetlom za lečenje psorijaze, a malobrojne terapije koriste i magnete za lečenje bolnih tačaka, zvučnu viljušku za proizvođenje frekvencije koja izaziva samoizlečenje telu i slušanje muzike kao delotvornu terapiju za ublažavanje bola i anksioznosti.

Američka asocijacija holističke medicine objavila je da energetska medicina koristi bioenergetske tehnike kao što su akupunktura, meditacija, terapeutski dodir, terapije svetlom, dodirom i zvukom, kao i elektromagnetske uređaje i magnete za detektovanje disharmonije u okviru bioenergetskog polja pojedinca pre nego što se ona manifestuje u vidu bolesti. Iako je relativno novi koncept u zapadnoj medicini, ideja o postojanju takve sile je centralna kod nekoliko drevnih modaliteta lečenja kao što su Ajurveda i tradicionalna kineska medicina, koji se i danas praktikuju. Kinezi ovu energiju nazivaju chi ili qi, a u jogi se naziva prana.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)