Energija cvijeća u domu

horoscope guru

 

Biljke su možda najbolji pokazatelji energetskih zakona, kroz međusobne razmjene energije među samim biljkama, između biljaka i Zemlje, biljaka i čovjeka, biljaka i prostora. Zato je iu feng shuiju važno koje biljke sadite, ali i gdje ih sadite i držite. Svaka biljka ima svoje mjesto u prostoru, ali morate znati i kojoj vrsti energije ta biljka pripada, kako će se slagati s drugim biljkama i kako će djelovati na vas. Mnoge biljke imaju dvije ili čak tri vrste energije, pa je lakše da ih pozicionirate jer za njih vrijede pravila po obje energije.

Element drveta

Oslikava buđenje, rast, vitkost, elastičnost.Biljke koje pripadaju ovom elementu su visoke i vitke: bambus, papirus, čempres, jablan, jela, obični fikus.One su tanke i savitljive, brzo rastu i brzo postignu cvatnja, a ako su trajnice onda najbolje rastu u proljeće. Obično rastu na istoku, jugoistoku (sinergija) i sjeveru (voda hrani drvo), ali neće uspijevati na zapadu i sjeverozapadu jer metal uništava drvo.Ovoj skupini biljaka pripadaju lala, narcis, visibabe, koje kao vjesnici proljeća pokazuju rastuću energiju, a pridružuje im se i mlado povrće: luk, peršin, celer, šparoge, ali i prve proljetne visoke trave: kukuruz, trstika, žitarice. Energiju drveta odlikuje i izrazito zelena boja (sve nijanse) i uočljiva stabljika koja raste u visinu. Jedna biljka – jedna stabljika.

Element vatre

Ovo je energija opasnosti is njom uvijek treba biti oprezan i na odstojanju. Energija vatre je energija juga, zato ove biljke najbolje uspijevaju na jugu (sinergija) iu punom su cvatu ljeti, na istoku i jugoistoku (drvo hrani vatru), ali loše rastu na sjeveru (voda gasi vatru). Ovom elementu pripadaju biljke vatrenocrvene i narančaste boje cvijeta ili lista, drveće kod kojeg dominira crvena boja lišća ili oblik lista asocira na vatru (trokutni, oštri, igličasti) ali i biljke čiji su listovi oštri i dugi.Ovoj skupini biljaka pripadaju kaktusi, palme, koprive, ruže, čičak, kupine, mak – sve što nam govori da ga ne dodirujemo ili ima bodlje ili oštre listove ili je otrovno. Primjeri “vatrenih” biljaka su i oleandar, otrovne gljive (koje imaju crvene klobuke), juka, ananas, aloe vera, svekrvin jezik.
Nisko bilje za stabilnu energiju

Element zemlje

Stabilnoj i trajnoj energiji zemlje pripada nisko bilje koje se dobro ukorijeni u zemlju i teško ga je iščupati. Ove biljke dobro uspijevaju na jugozapadu i sjeveroistoku (energija zemlje), na jugu (vatra hrani zemlju), ali ne uspijevaju na istoku i jugoistoku (drvo kontrolira zemlju).Ovoj skupini biljaka pripadaju puzavice koje ravnomjerno rastu u širinu i formiraju kružne oblike, hedera, niske livadske trave, grmolike biljke, jagode, krastavci, mediteranski kamenjari s mediteranskim biljem: menta, majčina dušica, kućna sreća, ali i višegodišnje voćke nižeg rasta čije krošnje više rastu u širinu, cvijeće čiji su cvjetovi su dominantno žute boje i kućne biljke nižeg rasta s ovalnim debelim čvrstim listovima koji rastu horizontalno (primjerice afrička ljubičica).

Element metala

Kao što izgleda žbun lavande sa listovima sive boje, čvrsto isprepletenim stabljikama okruglog žbuna, s metalik ljubičastim cvjetovima – takva je i energija metala: sabijena i koncentrirana. Biljke metala najbolje uspijevaju na zapadu i sjeverozapadu, jugozapadu i sjeveroistoku, a ne uspijevaju na jugu (vatra kontrolira metal).Ovoj skupini biljaka regiji glavičasta povrće s okruglim glavicama i sivozelenim listovima – kupus, kelj, karfiol, keleraba, cvijeće s dominantnim bijelim okruglim cvjetovima, posebno ako imaju i sivkaste okrugle listove, biljke koje imaju okruglasti oblik, sivu boju i podsjećaju na metal (srećica (srebrni tip), srebrna kruna). Među drvećem, predstavnik elementa metala je maslina koja ima sivkaste ovalne listove i okruglu krošnju.

Element vode

Energija vode je nestabilna, dinamična i fleksibilna i ovom elementu pripada drveće i cvijeće koje ima jedan od ovih obilježja – njihovi listovi i cvjetovi padaju prema zemlji, cvijeće ima dominantno plave cvjetove (ljubičice, hortenzija) ili valovite i plavkaste listove ili formira oblik slapa ili valova. Biljke elementa vode najbolje uspijevaju na sjevernoj, zapadnoj i sjeverozapadnoj strani (metal hrani vodu), ali ne uspijevaju na južnoj strani (vatra i voda su u sukobu).
Ovoj skupini pripadaju slonova noga, obrubljeni zmajevac, viseća paprat, tilancija, dracena, a predstavnik među drvećem je žalosna vrba, a među voćem – vinova loza.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)