Emotivni tipovi

horoscope guru

 

Emotivni tipovi

Emotivni tip je filter kroz koji posmatrate svijet oko sebe, način na koji se ophodite prema sebi, pogotovo kada se nalazite pod stresom. Da biste najbolje iskoristili sve svoje potencijale, potrebno je znati kojem točno emotivnom tipu pripadate i da to prihvatite, kao i da svoje najbolje osobine što više istaknete i da ih favorizirate.
Najbitnije je da pronađate ravnotežu, odnosno da pojačate najbolje karakteristike svoje ličnosti i da ojačate one najslabije.

Tip 1 – Intelektualan tip, mislilac

Intenzivno analiziraju i najbolje se osjećaju u svom “umnom carstvu”. Skoro cijeli  svijet za njih je produkt racionalne misli. Nisu avanturisti i rijetko se upuštaju u bilo što, što nije po planu i o čemu se nije najprije dobro promislilo. Ne vole ništa što je naglo ili neozbiljno.
Da li ste uvijek spremni da pronađete riješenje za neki problem, da li uvijek imate listu “za” i listu “protiv” uz sebe, ili barem papir i olovku kako biste listu na licu mjesta napravili? Više volite planove nego spontanost i izazov iznenađenja? Da li se dešava da ne možete da zaspite, jer vam je um preopterećen mislima?

Ako pripadate ovom tipu, preporučuje vam se:

– Dišite. Udah na nos, izdah na usta. Svakodnevno i redovno vježbajte, da duboko dišete.
– Fizičke vježbe. Šta god vam odgovara, samo se aktivirajte. “U zdravom tijelu – je zdrav duh”, a vama je um najbitniji. Viježba je jedan od dobrih načina da opustite tijelo i um.
– Sosjećajte se. Zapitajte se kako bi bilo da ponekad reagirate iz srca umjesto iz glave? Susjećajte sa bližnjima i kada želite nekom drugom da pomognete.

Tip 2 – Empata, emotivna spužva

Vrlo su osjetljivi, brižni i odlična su podrška svojoj okolini. Ponekad osjećaju i više nego što je potrebno. Da li su vam nekada rekli da ste previše emotivni ili previše osjećajni? Ako vam se prijatelj uzbudi, i vi se uzbudite, kad netko pati, i vi patite. Da li vam smeta buka, mirisi ili previše priče?

Ako pripadate ovom tipu, preporučuje vam se:

– Planirajte kratke pauze u toku dana da biste se opustili. Idite u šetnju, meditirajte sami u sobi. Koncentrirajte se na disanje i na to da izdahom izbacite sve negativno iz sebe, misli i osjećanja: anksioznost, bes, strah.
– Zaštitite svoju osjećajnost. Napravite listu od 5 situacija u kojima se najslabije snalazite i smislite plan kako da ih bolje riješavate u budućnosti.

Tip 3 – Stijena, jaka i tiha ličnost

Postojana, pouzdana i stabilna ličnost koja je uvijek tu za druge. Pred ovim osobama možete pokazivati svoja najrazličitija osjećanja i nikad vam se neće smijati, iako oni imaju dosta muke da pokažu svoja vlastita osjećanja.

Da li vam je lakše da slušate nego da govorite? Da li mislite da ste skoro najpouzdanija od svih drugih koje pozajete? Da li ste generalno zadovoljni trenutnom situacijom u vezi, iako vaš partner skoro moli da ponekad pokažete svoja osjećanja i slabosti.

Ako pripadate ovom tipu, preporučuje vam se:

– Počnite da razvijate i dijelite osjećanja pred drugima umjesto da samo odgovarate na njih. Pokazivanje emocija je znak postojanja strasti i darežljivosti.
– Svakog dana pokažite jedno osjećanje. Vodite bilješke o tome kako se osjećate, svakog dana

Nemojte zadržavati osjećanja. Jeste li iznervirani, zaljubljeni? Šta god da je, zapišite, i recite to nekome.

Tip 4 – Emotivno usklađeni

Ove osobe vole dijeliti svoja osjećanja ipokazivati ista. Vrlo brzo prelaze preko nekih negativnih osjećanja i zaboravljaju ih lako. Njihova greška je što previše dijele osjećanja sa drugima, a što može izazvati odbojnost. Da li ste napeti ako zadržavate osjećanja? Kada naiđete na problem da li automatski javljate ljudima sta se dešava? Da li možda imate problem da uvidite gdje su granice emotivnosti kod drugih osoba?

Ako pripadate ovom tipu, preporučuje vam se:

– Prije nego što potražite pomoć, slijedite svoju intuiciju. Sačekajte da vidite šta vam kaže vaš unutarnji glas. Riješite situaciju sa nekog mirnog mjesta. Posvetite se pravljenjuvlastitih emotivnih mišića.
– Najbitnija veza u kojoj ćete ikada biti je sa sobom. Ako je ona uređena kako treba, takvi će biti i odnosi sa drugim osobama. To što znate kojem emotivnu tipu pripadate, pomoći će vam da se razvijate evoluirajući i da postanete zaista moćni u uspostavljanju unutrašnje ravnoteže i skladnih odnosa.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)