Čudotvorni med i cimet

horoscope guru

Vjerovalo se da mješavina meda i cimeta vraća vid onima koji su ga izgubili, čuva zdravlje, daje krepkost i plodnost, čak i – oživljava mrtve. Pčele koje proizvode med pominju se u Ku’ranu: ‘Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju.’ (Kur’an, 16-69), zbog čega ga u islamskom Orijentu smatraju najblagotvornijim darom prirode i koriste ga u liječenju gotovo svih bolesti i psihičkih stanja. U tom smislu vjeruje se da osoba koja bar tri puta mjesečno uzima med, ne može biti bolesna.

U astrologiji med je povezan s mjesecom, a u staroindijskim Vedama se pominje kao princip koji oplođuje i kao izvor života i besmrtnosti. Onaj tko ne bi – jedući med – zamazao ruke i usta, vjerovalo se da će ubrzo umrijeti, a tko bi ga jeo na Veliki četvrtak mogao je biti siguran da se zaštitio od otrovnih i bijesnih ugriza.

Najnovija istraživanja, koja su obavljana u Sjedinjenim Državama, Australiji, Japanu i Kanadi pokazuju da uzimanje meda zajedno sa samljevenim cimetom naprosto regenerira ljudski organizam, čineći ga otpornijim na bolesti, snažnijim i vitalnijim, a najnovije statistike pokazuju da znatno produljava i ljudski vijek

Što je cimet? Riječ je o kori stabla cimetovca (Cinammomum zeylanicum), koje raste u zemljama Istoka, a najčešće se koristi kao začin. Kineska farmakopeja se ne bi mogla zamisliti bez ove biljke. Cimet se u prastarim vremenima smatrao sredstvom za jačanje organizma, hranom za besmrtnike i eliksirom vječne mladosti. Eterična ulja od kore cimetovca pomažu kod prehlada i kašlja, probavnih smetnji i grčeva u želucu, duševnih napetosti i tonifikacije cijelog tijela, a eterična ulja od njegovog lista pomažu u liječenju reumatizma i slabe cirkulacije, celulita, usporene probave, kolitisa i crijevnih infekcija.
Prema kineskim predanjima cimet je u ishrani koristio Peng Zua, za kojeg se vjerovalo da je živio 888 godina. Od cimeta se navodno spravljalo čudesno vino čija je samo jedna kap davala tijelu boju zlata. Pomiješan s kornjačinim mozgom cimet navodno dobija magična svojstva, ljudima omogućava da mogu hodati po vodi.

Za jačanje imuniteta
Znanstvena istraživanja su pokazala da uzimanje meda i cimeta jača imunološki sustav i štiti organizam od virusa i bakterija.
Redovno uzimanje meda jača bijela krvna zrnca u borbi protiv svake bolesti, a cimet pomiješan s medom stimulira probavu.

Za dugovječnost
Vjeruje se da su ovu recepturu poznavali dugovječni Hunzi, pleme čiji pripadnici doživljavaju duboku starost održavajući krepkost i vitalnost. Oni svakodnevno uživaju u čaju od cimeta i meda, a upravo ova kombinacija – kažu znanstvenici usporava proces starenja, produžava životni vijek a ljudsku kožu čini svježom, nježnom .
· Uzeti četiri žlice meda i jednu žlicu cimeta, te prokuhati u tri šalice vode. Piti po ¼ šalice tri do četiri puta dnevno.

Protiv ćelavosti

Osobe kod kojih je započeo proces opadanja kose i ćelavosti potrebno je da koriste ovaj recept:
Uzeti vruče maslinovo ulje u koje se stavi jedna jušn žlica meda i jedna čajna žlica cimeta, te se sve dobro izmiješa. Nakon toga ljekovitom se smjesom istrlja kosa i pusti petnaestak minuta tako da odstoji. Potom se dobro opere kosa. Korijen kose će za nekoliko dana ojačati i kosa više neće opadati!

Protiv zubobolje najbolje je postupiti na ovaj način:
Napravi se smjesa od pet čajnih žlica meda i jedne čajne žlice cimeta. Kada se dobro izmješa, smjesa se tri puta dnevno nanosi na bolni zub i zubobolje će nestati!

Kolesterol
Znanstvenici kažu da je uz pomoć meda i cimeta moguće kolesterol u krvi dovesti u normalu. Preporučuju ovaj recept:
· Uzmu se dvije jušne žlice meda i tri čajne žlice cimeta. To se pomiješa u 4,5 dec. Čaja. Uzima se tri puta dnevno. Prilikom prvog uzimanja, u roku od dva sata kolesterol u krvi se smanji za deset posto, a ako se duže vremena prakticira  ova terapija, moguće se osloboditi kolesterola u krvi!

Bubuljice i infekcija kože
Iskustva pokazuju da je uz pomoć meda i cimeta moguće spriječiti i zaustaviti procese stvaranja neugodnih ekcema, lišajeva, bubuljica i drugih infekcija kože. Potrebno je svakodnevno oboljelo mjesto mazati mješavinom napravljenom od jednakih dijelova meda i cimeta.
Za uklanjanje bubuljica sa lica koristi se ova receptura:
· Uzeti tri jušne žlice meda i jednu čajnu žlicu cimeta u prahu i napraviti mješavinu, kojom se svaku noć prije spavanja namaže lice. Ujutro lice dobro isprati. Nakon dvije sedmice lice će biti potpuno čisto a bubuljice će nestati iz korijena.

Zdravo mršavljenje
Svako jutro, pola sata prije doručka, na gladan stomak, te naveče, prije spavanja, uzimati mješavinu od jednakih dijelova meda i cimeta koji su umješani i prokuhanih u jednoj čaši vode. Ovom terapijom ne dozvoljavamo masnoćama da se formiraju i akumuliraju u našem tijelu.

Zadah
Da biste se oslobodili neugodnog zadaha potrebno je svako jutro grgljati (ispirati grlo) toplom vodom u kojoj je predhodno izmješana po jedna žlica meda i cimeta!

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)