Čokolada – Poslastica Za Nepce Afrodizijak Za Ljubav

horoscope guru

Čokolada

Čokolada nije samo delicija u kojoj uživaju svi bez obzira na dob. Ona je zdrava i ljekovita jer smanjuje stres, pomaže u sprečavanju srčanih bolesti, jača imunitet, djeluje antidepresivno, ali i kao afrodizijak. Ovisno o procesu proizvodnje, različite vrste čokolade sadržavaju različitu količinu flavonoida. Bijela čokolada primjerice sadrži zanemarivu količinu tog antioksidansa, dok je crna čokolada bogata tim vrlo korisnim sastojkom i ujedno najzdravija.

Ona ima visok udio kakaovca, dok je mliječna čokolada koja se uglavnom najviše konzumira najnezdravija zbog visokog postotka masti i šećera. Crna čokolada je pak iznimno bogata polifenolima, tvarima koje štite od bolesti srca i krvnih žila.

Ona  je najbolji poznati antioksidans i magnezijem najbogatija namirnica. Pomaže u sprečavanju srčanih bolesti, povišenog krvnog tlaka i dijabetesa. Nekoliko kockica crne čokolade na dan ima isti učinak kao i aspirin u smanjivanju koagulacije krvi i opasnosti od začepljenja arterija s kojim kreću brojne srčane tegobe.

Otprije znamo da je čokolada izvor nekih vrijednih nutrijenata te da u većim količinama djeluje blago antidepresivno. Osim što sadrži veliku količinu antioksidansa koji pozitivno utječu na zdravlje i imunitet općenito, tamna čokolada ima još dva sastojka ključna za seksualnu želju. Feniletilamin je kemikalija za koju se vjeruje da podiže raspoloženje, a teobromin, alkaloid srodan kofeinu, također ‘diže’ i dušu i tijelo. Talijanski znanstvenici kažu da žene koje redovito jedu čokoladu imaju izraženiji libido, lakše i jače se uzbude kad je seks u pitanju, a i orgazam doživljavaju lakše i češće.

 Oslobađa hormone sreće koji su najbolji lijek protiv stresa i boli te čak potiču i naš imunološki sustav, čime čokolada pridonosi dugovječnosti.

Zato ne izbjegavajte čokoladu, već samo obratite više pažnje na to kakvu čokoladu jedete. Birajte onu s visokim udjelom kakaovca koja blagotvorno djeluje na vaše zdravlje.

Uostalom, pokušaj da prestanete misliti na slastice koje debljaju, ali u kojima zaista uživate, mogao bi imati sasvim suprotan učinak i navesti vas da jedete – više. Istraživanja su naime potvrdila da je istina da potiskivanje određenih misli i osjećaja vodi u to da oni postaju sve dominantniji.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)