Budite lijepa i savršena žena

horoscope guru

 

Držanje
Vježbe jačanja popravljaju držanje do savršenstva, “ravnaju” trbuh i čak mogu povećati vašu visinu za 1,5 cm. (Kad se ispravite i istegnete, sasvim je razumljivo da ćete biti viši).
Izvodite ovu vježbu dva puta na tjedan: lezite potrbuške na pod i ispružite ruke ispred sebe.
Podignite istodobno ruke i noge nekoliko centimetara u vis, tako da samo torzo i kukovi dodiruju pod.
Ostanite u tom položaju deset sekundi, potom se vratite u početnu poziciju.
Ponovite ovu vježbu dvanaest puta, u dva seta. Rezultate ćete uočiti nakon osam tjedana.

Nadlaktice
Za početak dobre vijesti: s nadlatkica se masno tkivo topi mnogo brže nego, primjerice, s trbuha i bedara. Imajući to ohrabrenje na umu, radite ovu vježbu za tricepse: sjednite na čvrst stolac, postavite šake na rub stolca i ispružite noge ispred sebe.
Savijte ruke u laktovima i, potiskujući se isključivo njihovom snagom podignite stražnjicu sa sjedala. Ostanite u tom položaju deset sekundi, potom se vratite u početni položaj.
Ponovite vježbu pet puta.

Elastičnost
Studija američkih stručnjaka pokazala je da su žene koje su redovito radile vježbe joge tijekom osam tjedana postale elastičnije za 35 posto. Naravno, i obično, svakodnevno istezanje i savijanje – dodirivanje poda rukama iz stojećeg položaja – može biti od velike pomoći.

Kondicija
Jedan od najboljih načina da povećate energiju i izdržljivost su kardio-interval vježbe. Dakle, kombinirajte kratke intervale intenzivnih vježbi s dužim intervalima lakših (na primjer brzo trčanje – hodanje).

Zona minice
Dio iznad koljena, u visini od 10 do 15 cm, na žalost spada u najkritičniji dio na ženskom tijelu jer brzo gubi čvrstoću i elastičnost.
Fitness eksperti kao najdjelotvorniju vježbu predlažu čučanj na jednoj nozi: sjednite na stolac i, odupirući se cijelim stopalom lijeve noge, ustanite na tu nogu. Potom se spustite na stolac.
Ponovite vježbu osam puta lijevom i osam puta desnom nogom.
Izvodite je tri puta na tjedan.

Stražnjica
Stražnjicu čine tri glavne grupe mišića, a redovitim vježbanjem znatno možete izmijeniti njen oblik.
Eksperti preporučuju čučanj na stolcu: stanite ispred stolca i spuštajte se prema njemu (kao da ćete sjesti) vrlo sporo. Zaustavite se u trenutku kada se vaša stražnjica nađe tek centimetar ili dva iznad sjedala, potom se vratite u početni položaj.
Ponovite vježbu 12 puta držeći utege u rukama (težine od 1,5 do 2 kg).
Polusatne kardio vježbe tri puta na tjedan pojačat će rezultate.

Gracilnost
Uključite se u neki program koji povoljno utječe na ravnotežu – jogu, borilačke vještine ili ples. Čak i ako vam u početku bude teško uhvatiti korak i ponoviti pokrete, brzo ćete uspjeti svladati teškoće i steći “mišićnu memoriju” (kako to stručnjaci nazivaju).
Ta će sposobnost pomoći vašem tijelu da instinktivno održava stabilnost u svim dnevnim aktivnostima.

Grudi
Da bi vaše grudi zadržale čvrstoću, tijekom fizičkih aktivnosti obavezno nosite kvalitetan sportski grudnjak koji će spriječiti njihovo opuštanje. Probajte stati licem okrenuti zidu, stavite na njega obje ruke, razmaknute u širini ramena. Savijajte i pružajte ruke u laktovima kako biste tijelo primicali i odmicali od zida (pokreti kao u klasičnim sklekovima).
Ponovite vježbu 12 puta i radite je tri puta na tjedan.
Izbor primjerenog grudnjaka također može popraviti dojam. Stilisti kažu da niže žene sitnije građe trebaju nositi grudnjak koji primiče grudi.

Ramena
Sklekovi su nezaobilazna vježba za zatezanje i oblikovanje ramena, korigiranje tijela u obliku kruške ili isticanje struka, ako ste građeni poput pješčanog sata.

Struk
Ako ste dječačke građe i nemate izražen struk, određeni će vam pokreti pomoći da formirate taj dio tijela tako što ćete aktivirati kose mišiće trbuha.
Lezite na bok, skupljenih nogu i propinjući tijelo na podlaktici lijeve ruke. Stavite desnu ruku na bok i, vodeći računa da vam noge ostanu ravne, podignite kukove od poda na visinu od 20-30 cm.
Ostanite u tom položaju dvadeset sekundi, spustite se na pod i ponovite vježbu. Nakon deset ponavljanja prebacite se na drugi bok.

Voda čini čuda
Lijepa, njegovana i zategnuta koža čini svako tijelo (čak i ono s viškom kilograma) mnogo seksepilnijim. Mlade su žene, međutim, naročito sklone dehidraciji, zbog čega njihova koža gubi sjaj, elastičnost i zategnutost. Ispijanje velikog broja kava tijekom dana i alkoholnih pića za večernjih izlazaka osnovni su uzroci ove pojave.
S druge strane, voda je jedino sredstvo koje održava vlažnost kože i daje joj elastičnost i zdrav sjaj.
Dakle, pijte najmanje dvije litre vode na dan i “napojite” kožu i izvana – hidratantnom kremom ili mlijekom za tijelo.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)