BOJA KOSE VAS ODAJE

horoscope guru

Na osnovu fizičkog izgleda mnogi će, barem na prvi pogled, prosuđivati karakter i ljudima pripisivati određene osobine. Stereotipi imaju značajan utjecaj na percepciju žena u društvu, pa se žene često procjenjuje po boje kose.

Plavuše se tako redovito u vicevima pojavljuju u ulogama glupih žena, dok se s druge strane u muškim maštarijama pretvaraju u seks bombe. Pripisuje im se dječja nevinost, ali i epitet zabavnih žena koje nemaju visok IQ.
Ljudi s prirodnom crvenkastom kosom rijetki su kako u ženskom tako i u muškom svijetu. No ako imate kosu boje vatre, vjerojatno će vam se pripisati ekshibicionizam i zavodničke sposobnosti. Ta kođer se za riđokose tipove vjeruje da su otvoreni, pa čak i agresivni.

Jedno je njemačko istraživanje potvrdilo da je seksualni život žena koje krasi crvena kosa bitno bogatiji od onog koji imaju crnke, brinete ili plavuše. Vatrene crvenokose prema tom istraživanju dostojne su reputacije koja ih prati. Ukoliko pak žena boji kosu u crveno, to može biti znak da želi promjenu. Istraživanja seksualne naravi redovito potvrđuju seksi status plavuša. Za ljubavnicu bi tako, prema nekim istraživanjima, čak 37 posto muškaraca odabralo plavušu, 22 posto riđokosu, 20 posto smatra da je za tu ulogu najbolja žena svijetlosmeđe kose, a samo bi deset posto muškaraca izabralo brinetu.

No kada je u pitanju brak, muškarci mijenjaju mišljenje i odlučuju se za tamnokose žene. Za brinete muškarci smatraju da izgledaju sofisticiranije. U čak 81 posto slučajeva opisane su kao nadasve inteligentne, dok je 67 posto muškaraca priznalo kako im tamnokose žene djeluju neovisno i samouvjereno.
Ipak, da ne bilo zabune, nisu samo muškarci ti koji gaje predrasude prema drugima na osnovu boje kose. Žene također njeguju neke stereotipe pri procjeni pripadnika suprotnog spola. Najpoželjnijeg muškarca u ženskim maštarijima najkraće se može opisati kao visokog, zgodnog i crnog. Ženama su pak najmanje privlačni riđokosi muškarci. No riđokose može tješiti to što među njima ima najmanje ćelavaca.

Crnke mnogi doživljavaju kao prodorne, glasne ili čak bahate, pa zato često u filmovima glume negativke ili neustrašive junakinje. Angelina Jolie, Jennifer Garner, Jessica Alba samo su neke tamnokose glumice koje su glumile heroine.
Mnogi će se toj stereotipizaciji prepustiti, pa tako nije nimalo čudno vidjeti plavušu koja se uvukla u ulogu nevine naivke ili crnke koja glasno zapovijeda.

Tipičan primjer plavuše koja se jednostavno prepustila stereotipu i vladala prema očekivanjima okoline je glumica Marilyn Monroe. No ova umjetna plavušu svjetsku slavu možda ne bi ni stekla da svoju prirodnu smeđu kosu nije drastično posvijetlila. S platinastom plavom kosom postala je seks ideal generacijama muškaraca.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)