Žad-kristal ravnoteže,mudrosti i mira

horoscope guru

 

Žad

Boja jadeita varira od bijele, preko blijedo zelene do duboko zelene boje, ali može biti i plavozelenih nijasni. Najcjenjeniji je žad tamnozelenih nijansi, sastavljen od vlaknastih i prutićastih agregata minerala jadeita, iako je u Kini tradicionalno vrlo vrijedan bijeli žadeit, gdje je bio cjenjeniji od plemenitih metala. Trenutno je najpopularniji “carsko zeleni žad”, a obilježava ga smaragdno zelena boja te visok stupanj prozračnosti.

Žad je kristal koji donosi mir, mudrost i ravnotežu. Ovaj drevni princ mira i spokoja izvanredan je tihi pomagač koji na nenametljiv način podiže svjesnost ljudi na viši nivo. Svrstan je u istu kategoriju kao i dijamanti zbog svoje izvanredne opće efikasnosti. Žad se od davnina smatra kraljevskim kamenom i vjeruje se da je inkarnacija kosmičkih principa univerzuma. On odgovara na vibracije planete Neptun i zato su mnoge duše rođene u nekom od vodenih znakova posebno snažno privučene ovim kristalom.

Žad je kamen ravnoteže i isceljenja, smiruje nervozu i emocije zasnovane na strahu. On nikada ni na koji način ne može povrijediti čovjeka koji ga nosi, jer jednostavno ne apsorbira loše vibracije iz okoline. Štiti nas od negativnosti i neprestano daje umirujuće i pročišćavajuće energije. Žad je u stanju da uspostavi i učvrsti vezu između različitih slojeva mentalnog tijela i poveća intelektualni potencijal. Istočnjačke civilizacije su vjekovima unazad bile svjesne njegovih atributa.

Zbog toga što pripadaju istoj porodici minerala, žadeit i nefrit imaju slično djelovanje ali sa manjim suptilnim razlikama. Najbolji primjerci žadeita teže ka transparentnosti i puni su latentne snage i ljepote. Veoma svijetli tonovi bijele ili krem boje, sa različitim venama, su od posebnog značaja za osobe rođene u znaku Raka, Djevice i Jarca, a ljubičasti i lila tonovi za Vagu, Bika i Strijelca. Duboke zelene nijanse žada privlače Škorpione, Vodenjake i Blizance. Ribe obožavaju imperijal zelene tonove. Žućkasto braon i ciglasto crvena boja pogoduje afinitetu Lava i Ovna. Ako spavamo sa žadom ispod jastuka, ne samo da ćemo se ujutru lako prisjetiti snova, već ćemo razumijeti i njihovo značenje.

Jedinstveni kvalitet žada je omogućio da se stvore umjetnička djela izuzetne ljepote. U Kini mnoge statue Kvin Jin, kineske boginje milosti i milosrđa, su rađene od žada. Ova zaštitnica djece i majčinstva je omiljena među ženama Azije i njene figure od žada otklanjaju negativnu energiju. Prema legendi, ovaj kamen je kristalizirana mjesečeva svjetlost koja je sišla sa svete planine.

Žadu nije potrebno čišćenje. Može se reći da je ovaj kamen dar sa neba. On uvijek ostaje čist i šalje svoje nježne smirujuće vibracije. Žad je idealan za meditaciju unutrašnje tišine. Uzmite komadić žada u ruku i osluškujte šta on želi da vam poruči. U zavisnosti od načina kako držimo ovaj kamen možemo provjeriti da li smo u stanju “osluškivanja” ili ne. Obično, postoji tendencija da se kamen žada previše stegne, kao alat koju želimo upotrebiti. Proces istinskog osluškivanja podrazumijeva nježno i veoma pažljivo držanje kamena u ruci, dozvoljavajući mu da se sam otkrije, umjesto da pokušavamo da ga iskoristimo.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)