POMLADITE SE UZ – Tirkiz kamen neba

horoscope guru

 

 

tirkiz

Ime za Tirkiz potječe iz Turske, gdje su ga krstaši i otkrili, iako je bio u upotrebi tisućama godina ranije. To je kamen koji se poistovjećivao sa bogovima i boginjama u staroegipatskim, kineskim i američkim kulturama.

Ovo je bio jedan od najdragocjenijih kamenova u drevnom Egiptu, i značenje njegovog imena je očarati. Hator, božica ljubavii, glazbe, radosti i žena, nazvana je Damom tirkiza, dajući time žensku notu ovom kamenu (u velikom broju drugih kultura ovo je bio muški kamen). U drevnom Egiptu Tirkiz je također bio povezivan sa Bogovima Sunca i samim Suncem, i kao i Lapis Lazuli povezivan je sa ponovnim rođenjem. Kaže se da je kosa Ra Boga Sunca napravljena od tirkiza. Poznat kao muški kamen snage u Americi, jedino su ratnici mogli da ga nose. U nekim dijelovima upotrebljavan je jedino za ukrašavanje statua muških božanstava. Za njega se mislilo da je kamen neba. Tirkiz je bio svijet mnogim plemenima američkih Indijanaca, uključujući Pueblo Indijance. Zaista, u nekim naseljima u Čako kanjonu u Meksiku, pronađeno je oko 9000 privjesaka i lančića u grobu jednog vojskovođe. Neki su bili izrezbareni u obliku životinja ili ptica. Tirkiz je među Apačima bio moćan talisman i iscjelitelj i zato je bio vrlo važan za one koji su se bavili liječenjem. Vjerovalo se da će Tirkiz nakon oluje da se nađe u vlažnoj zemlji na mjestu gdje se duga završava. Asteci su pernatom zmijoliko božanstvu, Kecalkoatlu kao žrtvu nudili lubanju u koju su bili umetnuti stotine malih kristala tirkiza.

Tirkiz detoksicira sustav od zagađenja, oslobađa od migrena, upale grla, reumatizma, artritisa, upale pluća, astme i ostalih alergija. Odličan je za unutarnje uho i probleme s očima. Također olakšava grčeve i smanjuje kiselost u organizmu i dobar je kao pomoć u borbi protiv virusa. Držite Tirkiz blizu stubišta kako biste spriječili padove, naročito ukoliko imate djecu ili stare ljude u kući. Sakrijte Tirkiz u dvorištu ili blizu ulaza kako biste otjerali uljeze.Tirkiz će privući prosperitet i uspjeh. Stavite ga na radno mjesto ili na mjesto gdje držite financijske papire.Tirkiz je dobar kamen za djecu, koji ih štiti od napasnika. On također pomaže bojažljivom djetetu da poduzme inicijativu i bez treme odgovara na pitanja koja mu učitelj postavlja usko.Tirkiz stavite na povodac ili ogledalo kod ptica u kavezu kako biste spriječili krađu ili onemogućili životinja zaluta ili se izgubi. Tirkiz, poznat po zaštiti od otrova, mijenja svoju boju ukoliko se u blizini nalazi otrov ili druge vrste opasnosti. Zbog svoje snage i povezanosti s vodstvom, često se naziva i kamenom boraca, osobito korisnog kod osobe koja ima vodeću i aktivnu ulogu u mirovnim pokretima kada je u pitanju zaštita okoliša ili zaštita ljudskih prava. Tirkiz ima dvojaku funkciju: puni energijom i balansira promjene raspoloženja ili ekstremne emocije, čineći da onaj koji ga nosi bude manje osjetljiv na negativne utjecaje izvana. Jača i štiti Auru.

Primjena

Alkoholizam; anoreksija; astma; Aura – čišćenje; Aura – stabilizacija; Aura – zaštita; bol; bradavice; bronhitis; bubrezi – čišćenje; bubrezi – kamen i pijesak; bubrezi – upala; čišćenje stanica, unutarnjih organa i tkiva; čišćenje karme; debelo crijevo – upala; dišni putevi, otežano disanje, gušenje, začepljenje nosa; endokrini sustav; frigidnost; giht; glatki energetski tokovi – poravnavanje čakri; glavobolja; grlo; impotencija; imunitet; infektivne bolesti, infekcije; inspiracija, dobivanje ideja; iskrenost; istina ; jajnici – normalan rad; kandida; kašalj; komunikacija – poboljšanje; kreativnost; krv-krvotok; krvni sudovi – jačanje; ljepota – gracioznost; ljubav – jačanje osjećanja; mentalna jasnoća; mentalna snaga; mir, smirivanje, smirenost, duhovni mir; misaona analiza – analitičke sposobnosti; mišići – upala; mudrost – duhovna; oči – problemi (peckanje, problemi na mrežnici); oči – zamor; oslobađanje viška vode; panika; pluća; pluća, embolija; povećanje prihoda, poslovni uspjeh; prehlada; psihičke traume ; regeneracija tkiva; regulacija povišene kiselosti u organizmu; rehabilitacija nakon bolesti; reuma; samodestruktivnost, samoubilačke misli; sida; sigurnost; sposobnost davanja i primanja; sreća, postizanje osjećaja sreće; strah – smanjenje; strah od budućnosti – smanjenje; strah za opstanak ( preživljavanje) – smanjenje; uho – bol, šum; upala grla, krajnika, dušnika, angina, upala usne šupljine; upale, uzemljenje; zaštita od negativnih misli i osjećaja; zaštita od štetnih zračenja, radijacije rendgenskih zraka; zaštita od vradžbina, zlih sila , crne magije, uroka; zaštita – općenito; zauške; zubobolja; želudac – kiselina; žlijezde – poticanje rada

Održavanje kristala
Čisti se jednom mjesečno u posudi sa kamenčićima hematita, (ostaviti preko noći). Puni se pored Gorskog kristala par sati. Ne bi ga trebalo iz lagati suncu.

Astrološki znaci
Bik; Ribe; Škorpion; Strijelac; Vodenjak;

Čakre na koje se kristal stavlja
grlena

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)