Nošenje kristala

horoscope guru

 

nakit [640x480]

Odašiljanje energije i primanje energije,vaših osjećaja,želja i potreba možete pojačati nošenjem određenoga kristala na nekom dijelu tijela.

Donosimo vam nekoliko blagotvornih svojstava kristala,na prstima glavi,struku. Važno naglasiti da kristali na lijevoj ruci jačaju energiju prema vama, a na desnoj ruci jačaju energiju prema vašoj okolini. Palac ne spominjemo jer se na njemu ne nosi nakit.Sami odaberite kakav nakit ćete nositi i na kojem dijelu tijela da bi ostvarili želje,vjerovanja,iscjeljenja.

Kažiprst

Lapis lazuli: jača znanje, intelekt, logiku i pamćenje

Granat: povećava samopouzdanje i ljudskost

Sedef: jača ljubav drugih

Karneol: povećava želju za ostvarivanjem ciljeva i samopotvrđivanjem

Tirkiz: za opuštanje i smirenje

Sodalit: za duševni spokoj

Krizolit: za stapanje svijesti s okolinom

Srednjak  

Ametist: jača kreativnost i nadahnuće

Safir: usmjerava na plemenite ciljeve

Rubin: za unutrašnju ljepotu, čistu i svjesnu dušu

Prstenjak  

Rubin: za prepoznavanje ljepote

Dijamant: za jačanje veza ljubavi

Smaragd: poticanje novih ideja.

Tigrovo oko: potiče kreativno djelovanje

Tirkiz: za povezivanje intuicije i praktičnosti

Opal: poticanje ljudskog djelovanja

Mali prst

Biser: jača organizacijske sposobnosti

Tirkiz: za smirivanje napetosti i stresa

Aventurin: donosi nove mogućnosti

Tijelo i kristali

Predmeti od dragog kamenja i kristala ne moraju se nositi samo na prstima. Pritom je također važno izabrati pravi kamen za pravi dio tijela, kako bi se njegova pozitivna vrijednost potpuno iskoristila.

Na tijelu postoje još dva područja kod kojih vrijedi pravilo primanja energije s lijeve strane i odašiljanja s desne strane. To su gornji dijelovi ruku i stopala, otprilike tri centimetra ispod zglobova pa do nožnih prstiju.

Nošenjem kristala na lijevoj strani ovih dijelova tijela stvara se snažna osjetljivost, a nošenjem kristala na desnoj strani energija zrači prema van i pokreću se nove aktivnosti.

Nožni prsti imaju iste karakteristike kao i prsti ruku, pa kristali na njima slično djeluju. No ovakav način nošenja kristala zahtijeva veću razinu duhovnosti jer energije dugo putuju do središta tijela. Možda upravo zbog toga nošenje kristala na nogama nikada nije bilo općeprihvaćeno, pa se početnici ne bi trebali time baviti.

Glava 

Osim ovih područja, kristali se nose i na ostalim dijelovima tijela gdje imaju odgovarajuće djelovanje. Na glavi su dva središta koja na neki način odgovaraju čakrama. Čelo je mjesto na kojem nošenje kristala potiče stvaralaštvo, ubrzava moždane aktivnosti i čovjeka usmjerava da pravilno razmišlja.

Nasuprot toj točki, na stražnjem dijelu glave, u udubljenju iznad vrata nalazi se točka koje ljude ispunjava aktivnom energijom, pridonoseći njihovoj vitalnosti i ustrajnosti. Nepravilno punjenje ovog područja uzrokuje ukočenost u fizičkom ali i duševnom smislu.

Vrat i struk

Veliki ili gornji trokut je područje koje ide od donjeg dijela vrata, oko prsne kosti, pa do sredine grudi. Ovo je važno područje ljubavi, žudnje, nagona i želja, na koje možemo utjecati kombinirajući više kristala. Dobro je da se kristal slobodno kreće ovim područjem, recimo na lančiću, jer on ne utječe samo na jednu točku, već se proteže na šire područje.

Gornji dio struka je područje koje utječe na čovjekovu aktivnost i ambiciju, a donji dio, koji se naziva i donjim trokutom, utječe na vitalnost i seksualnost. Na tom se dijelu ne mogu nositi kristali, osim na pojasu. Ali kristali se oko struka mogu postaviti kad čovjek leži.

 

Satovi, narukvice…

– Zbog čega neki ljudi ne vole nositi satove? Oni osjećaju nelagodu jer neki satovi imaju u sebi kvarc, koji im na lijevoj ruci stvara nelagodu i napetost.

– Narukvica od dobro odabranog metala i kristala ublažava napetost, uravnotežuje energiju i jača imunitet. Tirkizna, koraljna ili bjelokosna narukvica na lijevom zglobu može ublažiti napetost. Narukvice su djelotvorne zato što se nalaze na bilu, koje je kanal prirodne energije.

– Ogrlica s odabranim kristalima jača određene sposobnosti. Primjerice, lančić od bisera i mali crveni koralj jačaju  samopouzdanje.

– Ako se nose naušnice, treba paziti da se uši ne napune energijom jakih kristala, primjerice opala ili lapis lazulija. Naime, visoka prijemljivost uha i blizina dvaju područja glave koja su osjetljiva na kristale mogu «drogirati» tijelo i dušu. Najbolje su naušnice od kvarca, safira, žada, tigrova oka, safira, granata ili dijamanata.

– Pojasevi od tirkiza i ahata mogu ojačati energiju i samopouzdanje.

– Ako se kristali kvarc, ahat i jaspis nose na gležnju, štite od fizičke i emocionalne ovisnosti.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)