Malahit

horoscope guru

Malahit kamen nade i pouzdanja svom vlasniku poklanja sreću i sklad u ljubavnom odnosu. Malahit je jasne zelene boje s blago valovitim prugama. Vrlo snažan kamen sa snažnim ljekovitim učinkom. Ljekoviti učinci malahita: okrepljuje tijelo, već nakon vrlo kratkog djelovanja ublažuje reumu, upalu meniska i zglobova. Prodire duboko u živčani sustav i štiti od okoštavanja tkiva u mozgu i leđnoj moždini. Pomaže kod kroničnih oboljenja dišnih puteva, astme i upale pluća. Štiti srce i od previsokog tlaka i oboljenja arterija. Stabilizira i pročišćava srce i krvotok, a pomaže i odstranjivanju štetnih tvari iz tijela. Jača otpornost protiv zaraznih bolesti, gripe, groznice, angina itd..

Malahit je poznat od davnina, kada je otkriven u planinamam južnog Irana, u čuvenim rudnicima kralja Solomona. Ipak, jedinstven po valerima boja i teksturi je uralski malahit, poznat diljem svijeta. Zbog izuzetne ljepote zovu ga i “paunov kamen”. Malahit se smatra “ruskim kamenom”. Njegova popularnost počinje od 1635. god. kada su otkrivena nalazišta na Uralu. Lokalnom stanovništvu, pak, on je poznat 3000 god. unazad. Tamno zeleni tonovi pomiješani sa svijetlo zelenim ili čak sa tirkiznim, s tananim crnim nitima, daju posebnu čar predmetima od malahita.
U Rusiji 18. stoljeća, malahit je smatran draguljem, i od njega su pravljeni ukrasni predmeti i nakit, čak i gumbi za odjeću. Posebnom tehnikom “ruskog mozaika”, od malahita su napravljeni kamini i zidovi u Sali malahita u Zimskom dvorcu (Ermitaž), u Sankt Peterburgu, kao i koloni u oltaru Isakijevskog sabora. Zbog prekomjerne eksploatacije, uralski rudnici malahita danas su iscrpljeni. Uralski malahit je postao rijetkost, ima ga samo u malim komadima, pa se za serisjku proizvodnju krupnih premeta od malahita, u novije vrijeme najčešće koristi zairski malahit. Pored nalazišta u Zairu, ima ga u Namibiji, Kini, Njemačkoj, Rumunjskoj, Kazahstanu, ali je kazahstanski tamno-zelene boje, gotovo crne, i bez izražene teksture linija. Upravo ti “crteži” daju malahit vrijednost i neponovljivost.

Ime malahit je vjerojatno nastalo od grčke riječi “malakos” – mekan, zbog njegove slabe tvrdoće. Po drugoj verziji, ime potječe od grčkog “malachi” – sljez, po boji slezovog lista. Po kemijskom sastavu je bakar karbonat. Malahit je zbog svoje male tvrdoće dosta neotporan, naročito na kiseline, amonijak, toplinu i vruću vodu. Korišten je još u starom Egiptu 0,4000 god. pne za spravljanje kozmetičkih sredstava i šminke za oči. U starom Rimu i Grčkoj, od njega su pravili amulete koji donose zdravlje, uspjeh u poslu i ljubavii. Samljeven u prah, u starom Egiptu i Rimu koristio se i kao boja za oslikavanje zidova. U srednjem vijeku su ga smatrali zaštitnikom od vještica i drugih opasnosti, koje vrebaju djecu, a korišten je i kao lijek. Vjerovalo se da medaljon od malahita liječi od reumatizma, a prsten od malahita štiti od kolere i kuge. Ovaj kamen liječi astmu, melankoliju, alergije, infekcije i sepsu, normalizira rad srca.
Smatra se kamenom trgovaca i vjeruje se da predmeti od malahita stavljeni u sve kutove prodavnice, banke ili tvrtke, privlače klijente. Legenda kaže da malahit može učiniti čovjeka nevidljivim, a onaj koji pije iz čaše od malahita, može da razumije jezik životinja.

Prema astrološkim tumačenjima, malahit odgovara znaku Jarca, zbog odlučnosti i istrajnosti. Idealan je kamen za Vage, kojima daje privlačnost i originalnost. Preporučuje se da ga nose i Bikovi i Lavovi, ali se ne preporuča Škorpionima, Djevicama i Rakovima. Planeta ovog kamena je Venera.

Preporučuje se osobama ženskog spola koje nose imena: Aleksandra, Lidija, Svetlana.

Psiha: Pročišćava i na duhovnoj razini, razvija nesebičnost, uspostavlja ravnotežu, smanjuje strah i nesanicu. Malahit donosi svjetlost preko srčane čakre i raspiruje tokove energije koji donose živost, transformaciju i ljubav ali i veću povezanost s prirodom.

Primjena
Apsces; artritis; astma; Aura – čišćenje; blokade na fizičkoj razini; bol; bubrezi; bubrezi – kolike; ciste na unutrašnom organima; čišćenje stanica, unutarnjih organa i tkiva; detoksikacija, trovanje; dišni putevi, otežano disanje, gušenje, začepljenje nosa ; elektromagnetsko onečišćenje; emocionalno samoiscjeljivanje; emotivne blokade – otklanjanje; emotivni bol – liječenje; epilepsija; giht; gljivice; hemoroidi; imunitet; infektivne bolesti, infekcije; intuicija – razvijanje; jetra; jetra – ciroza, rak; karcinom, tumori; kičma; koncentracija; kostobolja; krajnici – upala; kreativnost; krvni tlak – normalizacija; ljubav prema bližnjem; masno tkivo; menstrualni bolovi; metabolizam – uravnoteženje; metamorfoza, preobrazba; mišići – grčevi; mišići – jačanje; mučnina, povraćanje; mudrost; negativna astralna energija – raspršivanje, negativne energije – otklanjanje, raspršivanje, osjećaj krivnje – ublažavanje; oslobađanje potisnutih osjećaja; ožiljci; pankreas; patnja, ljubavna; početni poremećaji ćelija, zaštita od karcinoma i tumora; prijelomi; prihvaćanje promjena; prijateljstvo; raspršivanje negativne energije; razgrađivanje barijera , uklanjanje mentalnih blokada; razumijevanje jedinstva na božanski način; razumijevanje viših mentalnih koncepata; reguliranje tjelesne težine (pretilost); reuma; skeletni sustav; slezena; srce – jačanje; svrbež; šarlah; upala grla, krajnika, dušnika, angina, upala usne šupljine ; upale; uzemljenje spiritualnih energija u fizičko tijelo; vjernost; vizija i otkrovenje; zaštita od negativnih misli i osjećaja; zaštita od štetnih zračenja, radijacije rendgenskih zraka; zglobovi – bolovi; zubobolja; želudac – bolovi; žlijezde – otok, upala

Održavanje kristala
Čisti se u posudi sa kamenčićima hematita i puni u posudi sa Gorskim kristalom (ostaviti preko noći). Uništavaju ga voda i sapun.

Astrološki znaci
Jarac, Škorpion

Čakre na koje se kristal stavlja
srčana;

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)