OVO JE KAMEN ZDRAVLJA- Krvavi kamen – heliotrop

horoscope guru

Heliotrop

Kristal heliotrop prošaran je crveni, žutim ili narančastim pjegama.  Ovaj kristal poznat je i pod nazivom krvavi kamen, jer je odličan u čišćenju krvi i vrlo iscjeljujući.

Heliotrop kristal  ili krvavi kamen pojačava intuiciju i povećava kreativnost, odbija neželjene utjecaje, stimulira sanjanje i jak je revitalizator, pročišćava  krv i organe, čuva srce od bolova i ujednačava  ritam otkucaja, liječi kroničnu i akutnu slabost srca, stabilizira krvotok, olakšava otežano disanje, čisti pluća od taloga, ublažuje reumatične bolove, te štiti od infekcije. Primjenjuje ga se u slučajevima leukemije, a govori se da su ga stari Egipćani koristili za smanjivanje tumora.

Psihološki heliotrop kristal potiče na hrabrost i pomaže vam u učenju kako da izbjegnete opasne situacije u teškim trenucima, potiče nesebičnost i idealizam, pomaže vam da djelujete u ovom trenutku sadašnjeg vremena.

Emotivno, heliotrop  kristal pomaže kod smanjenja razdražljivosti, agresivnosti i netrpeljivosti .

Što se tiče magijskih svojstava , idealan je za uzemljivanje i zaštitu , jedan od čarobnjačkih kamenova ( poput merlinita , lapis lazuli-ja ili zlatne hrizokole, ili staurolita i sl. ) . pomaže u kontolii vremenskih prilika i svim činima vezanim za vrijeme , potiče intuiciju i kreativnost , kanalizira i pomaže protjerivanje zlih duhova te štiti od istih.

Nakon upotrebe treba ga redovito prazniti pod tekućom mlakom vodom, a potom ga izložiti djelovanju sunca.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)