Kristali i kristaloterapija

kristali

Kristaloterapija je metoda energetske medicine, kojom svoje energetsko, mentalno i fizičko stanje dovodimo u sklad vibracijom pizo i termo električnog efekta kristala.

Za kristaloterapiju je potreban set od 10 kristala, među kojima, jedan kristal mora biti gorski kristal. Gorski kristal, takođe, može zamijeniti bilo koji kristal jer pripada svim energetskim centrima. Devet kristala koje koristimo, biramo, najbolje intuitivim putem, a po boji, tj. prema energetskom centru kome određeni kristal pripada.

Na našem tijelu, postoji 7 osnovnih i 2 pomoćna energetska centra.

Sve kristale moramo očistiti i napuniti, adekvatno načinu na koji se prazne i pune.
U kristaloterapiji ne smijemo koristiti energetski zaprljane kristale, kristale koji nisu održavani, a nikada i nikako pozajmljeni. Kristali se ne pozajmljuju!

Tretman kristaloterapije obavljamo ujutru po ustajanju i/ili pred spavanje. Tretman traje oko 20 minuta.

Jako je bitno da zamolite ukućane da vas u tom periodu ne uznemiravaju, isključite mobilni telefon. Prostor u kom ćete biti je poželjno okaditi tamjanom ili sandalovim štapićima, ako niste raspoložni za tako nešto, bit će dovoljna jedna svijeća u bilo kom dijelu prostora.
Zašto svijeća? Plamen je energizator, vatra je prirodni osvježivač koji jonizira zrak. Neka prostor bude provjetren i čist.

Tokom kristaloterapije možete pustiti muziku, ne glasno, poželjno instrumental, klasika je uvijek dobar izbor. Muziku koristite u slučaju da van prostora ima previše buke koja će vas dekoncentrirati i naravno uzmite u obzir da muzika ne smije biti centralna motivacija tokom meditacije u kristaloterapiji.

Uzmite kristale sa sobom, možete ih držati u nekoj pamučnoj vrećici, staklenoj posudi, čaši i sl. Sjednite na krevet kao da ćete da legnete na leđa i postavljajte kristale jedan po jedan na svaki energetski centar. Počnite od nogu u predjelu gležnjeva, pubična kost, za 4 prsta ispod pupka, na 4-5 prstiju iznad pupka, na grudi, na udubljenje na vratu, na prostor između obrva u predjelu čela, tik do tjemena, 10-15 cm iznad tjemena. U desnoj ruci ostaje gorski kristal.

Sada treba da na neki način meditirate. Kako? Zažmirite, opustite se. Recite sebi da su vam stopala teška, noge teške, koljena, kukovi, leđa, ruke, vrat, glava itd. tako ćete se opustiti od glave do pete. Kad postanete „teški“ obratite pažnju na vaš energetski omotač, na vaše biopolje, koje je energija, možete ga vizualizirati kao svjetlost.
Krenite tom svjetlošću od nogu, koncentrirajte se na kristal kod nogu, osjetite njegovu vibraciju i energiju u tom dijelu tijela, nastavite tako kroz jedan po jedan energetski centar zadržavajući se po minut-dva na svakom energetskom centru, tj. na svakom kristalu.
Kada prijeđete sve energetske centre, zamislite točku punu svjetlosti, kao blistavu zvijezdu ili na neki drugi način vizualizirajte centar svjetlosti, spojite svoju energiju sa tim centrom i prepustite se tom osjećaju, obratite pažnju još jednom na svaki eneretski centar, ili na onaj energetski centar (čakru) na kome ste najintenzivnije osjetili vibraciju kristala.
Izlazak iz meditacije ide obratnim tokom autosugestivnog vraćanja normalne težine tijelu (tijelo više nije teško) ili odbrojavanjem od 10 do 1 ili kraće nakon čega sebi zadajete input da ćete se probuditi i vratiti u svjesno stanje, oporavljeni i ispunjeni.
Ako nemate nikakvog osjećaja, ne brinite, pažnju fokusirajte bez obzira na to, poslije kristaloterapije razmišljajte o utiscima, a senzibilitet će se razviti.

Nakon završene kristaloterapije, kristale očistimo pod vodom ako podnose vodu, ostale ostavimo uz kristale za čišćenje i punjenje. Nije neophodno ponovo puniti kristale. U periodu u kom radimo kristaloterapiju kristale punimo na 7 dana.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)