ZNATE LI KAKO Kristal Sunčev Kamen – Obnavlja Životnu Energiju

horoscope guru

Sunčev kamen

Sunčev kamen je kristal radosti,sreće i inspiracije. Obnavlja životnu energiju. Uklanja emotivno i mentalno iscrpljivanje od drugih ljudi. Djeluje kao antidepresiv. Regenerira, uravnotežava sve organe, otklanja bolove i probleme sa reumom. Kristal je narandžasto-smeđe boje, staklastog sjaja. Kod sunčevog kristala javlja se presijavanje (iskričave točkice) koje je posljedica refleksije svjetlosti od inkluzija sitnog crvenog hematita. Ova pojava se zove aventurinosencija.

Kamen otklanja strah i stres, pojačava vitalnost i originalnost, donosi sreću, pogodan je kamen za vođe. Sunčev kamen je moćan za uklanjanje strahova i fobija svake vrste. Potiče sposobnost vođenja i nositelju donosi kvalitete vođe. Smanjuje stres i depresiju. Donosi sreću i obilje,  preokreće negativne energije i psihičke napade u pozitivnu energiju. Donosi porast osobne moći i životne energije. Koristan je za opće zdravlje, energiju, seksualnu disfunkciju, porast seksualne energije. Povezan je sa sakralnom čakrom.

Kristal s ljubavlju vraća kontakt onoj drugoj osobi i izvanredno je koristan za presjecanje veza. Ako vam je teško da kažete “ne” i ako se zbog toga konstantno žrtvujete za druge, treba da imate kamen uvijek pri sebi. Kada je otklonjena uzajamna zavisnost, kamen olakšava unapređivanje sebe.Emotivno, sunčev kamen djeluje kao antidepresiv i otklanja mračna raspoloženja. Naročito je djelotvoran kod sezonske depresije, osvjetljavajući tamu zime. Odvaja od osećaja diskriminisanosti, oštećenosti i napuštenosti. Uklanjajući inhibicije i emotivne probleme, sunčev kamen preokreće osjećaj neuspjeha i pojačava samopouzdanje.Pošto podržava optimizam i entuzijazam, sunčev kamen preusmjerava na pozitivan razvoj stvari. Čak i najnepopravljiviji pesimista reagira na sunčev kamen.

Prazni se 1 put mjesečno pod tekućom vodom. Puni se na suncu.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)