Kristal sokolovo oko – protiv urokljivih očiju

horoscope guru

sokolovo oko

Sokolovo oko je kristal koji  donosi sreću, bogatstvo, a  pomaže i kod negatvnih sila  koje djeluju na vas.

To je kristal plavo-sive do  plavo/crne boje, svilenog sjaja.  Odgovara čeonoj čakri.  Najdjelotvornije djeluje na  osobe rođene u znaku ovna,  blizanace i vodolije. Sokolovo  oko pomaže kod bolesti očiju  (povrede oka, upale rožnice,  umor očiju…) Preporučuje se  da ovaj kamen zagrijejete u  toploj vodi, a zatim stavite na  oči. Zatim, pomaže kod raznih  upala, ublažava migrenu, a  psihu oslobađa od stranih  uticaja. Preporučuje se da se  svake noći čuva u posudi sa kamenčićima hematita. Djeluje protiv negativne energije. Pomaže kod oboljenja umornih očiju.

On daje sposobnost viđenja prave, potpune istine, daje sposobnost praštanja bez ometajućih emocija i smatra se kristalom koji omogućava visoku spiritualnost i svesnost.Pomaže nam da budemo iznad problema, oslobađa psihu od stranih uticaja, pomaže rast i napredak.Sokolovo oko pomaže kod bolesti očiju, upale, kratkovidosti, zamora očiju i migrene.Štiti od zračenja kompjutera.

Prazni se svake 2 nedelje pod tekućom vodom. Puni se jednom mjesečno u posudi zajedno sa gorskim kristalom i tigrovim okom.

Sokolovo oko je plavičasti kamenčić sa specifičnim šatonantnim reflekcijama, koje ga krase na sve moguće najljepše načine koje mu je utroba zemlje mogla podariti. U današnjem vremenu, užurban tempo doprinosi stresu, koji može nastati iz korijena nedovoljne usmjerenosti kako bi postali prostraniji u spektru svoga djelovanja. Nedovoljnost angažmana u viziji razvoja sopstvene djelotvornosti će se vremenom ukazati na suženje spektra našeg djelovanja, pa tako će dnevne obaveze i poslovanja postajati sve naporniji i teži, iziskujući napor. Na kraju, ovakvo djelovanje može poremetiti našu grlenu čakru ili treće oko.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)