Ovaj Kamen Donosi Vjernu Ljubav – Kamen kraljeva,lapis lazuli

horoscope guru

 

Lapis lazuli,prelijepi kamen ultramarin boje simbol mudrosti koju donosi drevno trajanje ona koja nam govori da je prolaznost materijalnog u ljudskom življenju samo druga strana radosti novog stvaranja.

Boja lapisa predstavlja početak života i buđenje emocija. U suvremenim duhovnim tumačenjima, lapis lazuli je zbog svoje plave boje kamen povjerenja, složenog odnosa u kome je neophodno i da vjerujemo i da nama vjeruju. Svojim djelovanjem najbolje prikazuje doba godine kada je u okovima zime sunčeva energija još slaba, a život se sprema da nabuja (kraj veljače i početak ožujka). To je vrijeme kada je potrebna vjera, povjerenje u energiju prirode da se regenerira.

Lapis lazuli je oduvijek bio kamen kraljeva, on je simbolizirao plemenitost.Tamno plave nijanse plave nam pomažu da razumijemo i prihvatimo suosjećanje i poštovanje kao način ponašanja u svom svakodnevnom životu. On nas uči vrlinama humanosti, diskrecije i časti. Ultramarin plava boja lapisa nam pomaže da se ponašamo darežljivo, da fokusiramo svoje djelovanje na potrebe bližnjih, da budemo nježni prema ljudima oko nas. Zato ne čudi da je u tradicionalnim kulturama antičkog svijeta i bliskog Istoka ovaj kamen bio korišten kao amajlija koju su nosile trudnice. Vjerovalo se da da lapis osigurava porođaj lak i bez zastoja.Lapis lazuli je i jedan od najtraženijih kamenova kroz ljudsku povijest. U staro doba zvali su ga safir. Od 4. tisućljeća stare ere ovaj nebeskoplavi kamen se kopa na jednom mjestu u planinama sjeveroistočnog Afganistana. Egipatski faraoni su u ovaj nepristupačni region organizirali velike trgovačko-vojne ekspedicije da bi nabavili kamen nebesa. Duboka, nebesko plava je ostala simbol bogova i moći, duha i vizije.

Zato ne čudi da nošenje lapisa oko grla, tj.na mjestu treće čakre, pomaže izražavanju vlastitih stavova, tako da se sukob zamijeni balansom. Lapis nas povezuje sa izvorom i tako potiče kreativnost. Oslobađa regenerativne moći našeg duha razgrađujući nezdravu emotivnu vezanost, pa samim tim topi okrutnost, kao i mučeništvo. Nagoni nas da tragamo za izvorom, te time i istinom, pomažući nam da se suočimo sa njom i prihvatimo pouke prošlosti. Pojačava sposobnosti uma, uzdižući razumijevanje na viši nivo, donoseći jasnoću i objektivnost.Vjeruje se da ako nosite lapis lazuli, on donosi vjernu ljubav u kojoj vam srce neće biti slomljeno. Grlena čakra, poznata i kao treće oko, omogućuje pravilan i nesmetan protok kundalini energije usmjeravajući i balansirajući energiju šeste čakre, smještene u području reproduktivnih organa.

Francuska riječ za plavu boju – azur, kao i rumunjsko azur i Azuria, talijanski azzurro, poljski lazur i španjolski i portugalski azul, etimološki potječu od naziva lapis lazuli. Lapis je latinska riječ za kamen, a lazuli potječe iz arapskog i znači nebesa, nebo, te tako i plavo. Lapis lazuli je plavi kamen, nebeski kamen iu ljudskoj svijesti zauvijek je povezan sa ultramarin plavom. Ta mistična plava kao noćno nebo posuto zvijezdama nastaje uslijed prisustva aniona koji, prelazeći s najviše molekularne orbite na najnižu, dovodi do snažne apsorpcije svjetlosnih valova određene duljine. Ti apsorbirani valovi su ultramarin boja lazulija. Božanska plava je uhvaćena svjetlosna energija određene valne duljine. Božanska nebesa prisutna u kamenu da im se ljudski pogled divi i poželi da ih dosegne i bude ih dostojan.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)