Jaspis – simbol plodnosti i amajlija

horoscope guru

jaspis

Jaspis: Crveni jaspis je bio jedan od najpopularnijih kristala za pravljenje pečata i amajlija, zato što je bio postojan i vrlo se lako gravirao. Marko Antonije je imao prsten – pečat kojim je prema romantičnoj legendi pečatio pisma koja je slao Kleopatri. Drevni Egipćani upotrebljavali su crveni jaspis kao zaštitnu amajliju. On u bilo kojoj boji, a naročito crvenoj ili narančastoj ukazuje na to da možete riješiti bilo koji problem, a da ne budete agresivni u tome. Također je bio i simbol žene i plodnosti. Stari su narodi koristili su jaspis kod prizivanja kiše, a vjerovalo se da povećava mlijeko dojilja. Egipćani su crveni jaspis smatrali Izidinom krvlju, te je korišten za zaustavljanje krvarenja.

Jaspis se smatra  jednim od kristala koje najbolje štiti. Kada se koristi u isceljivanju ujedinjuje sve aspekte vašeg života. On podsjeća ljude da pomažu jedni drugima.On  pruža zaštitu i uzemljuje energiju i tijelo. Upija negativnu energiju i usklađuje čakre i auru. To je kamen koji radi sporo, pružajući konstantnu energiju, posebno dobru kada je potrebna promjena. On također podstiče i iskrenost sa samim sobom. Pruža podršku tokom neophodnih konflikata,riješavajući ih bez agresivnosti.

On pomaže tokom duge bolesti ili dugog liječenja i oporavka poslije operacija jer puni tijelo energijom. Onje odličan i za prevazilaženje bolesti zavisnosti i psihičkih problema. Balansira nivo minerala u tijelu. Dobar je za menstrualne tegobe i menopauzu. Podstiče cirkulaciju.

Postoje i nekoliko vrsta i boja ovoga kristala. Žuti i zemljani jaspis obojeni su zemljanim bojama i u moderan svijet došli su preko domorodaca kao simbol svjesnosti zemlje i međusobne povezanosti sa svim živim. Leopard je kao šamanski kamen povezan s mudrošću. Kristal je nošen kao ogrlica za putovanje na drugi svijet. Kamen je regeneracije: može pomoći da izgledate i da se osjećate mlađima i s više energije dok ga nosite sa sobom.Dalmatiner čisti i puni energijom Auru. Kamen je koji jača odanost porodici, razotkriva prave i lažne prijatelje. Ohrabruje timski rad. Odličan je za sve koji rade neposredno sa životinjama, naročito za veterinare, ili one koji rade u djelokrugu zaštite životinja. Brečasti  nježno stimulira, uzemljuje energiju i ispravlja nepravilne situacije. Rasvjetljava problem prije nego što eskalira i dobar je za emotivno smirivanje. Mokait je kamen australijskih Aboridžana čija se upotreba proširila na lječenje ali i u magiji. Štiti od svih vrsta negativnih osjećanja. Na poslu vam može pomoći da vidite mogućnosti za promjene ili poboljšanje poslovanja i smanjuje utjecaj raznih prepreka. Sprečava brigu vezanu za buduće ili prošle promašaje, preusmjeravajući nas na konkretan zadatak. Plavi  vas povezuje sa spiritualnim svijetom. Stimulira grlenu čakru. dovodi jin i jang energiju u ravnotežu, stabilizira auru. Ovaj kamen održava energiju tijekom posta, liječi degenerativne bolesti i balansira nedostatak minerala.

Čisti se dva puta mjesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, zatim puni u posudi s gorskim kristalom (ostaviti preko noći).

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)