Hrizopras Otklanja Energetsku Slabost

hrizopras

Magični kamen poznat pod nadimkom zlatni cvijetsimbolizira jasnoću misli i štiti srčanu čakru.

Povijest i legenda

Ovom kamenu ime su dali Grci zlatni cvijet“, zbog zlatnih kapi koje se pojavljuju u njegovom sastavu. U Srednjem vijeku, bio je jedan od najcjenjenijih i najtraženijih kristala. Smatran je magičnim kamenom i punili su ga vani kada je Mjesec na polovici da bi donio zdravlje i sreću u braku. Veliko nalazište i rudnik ovog kamena nalazio se u Šleskoj u 14. stoljeću i zato su velike količine hrizoprasa korištene pri dekoraciji crkve Svetog Venceslava u Pragu.

Ljekovite moći

Hrizopras ima umirujuće djelovanje na umorno, bolesno srce i unosi harmoniju u tijelo i um. Snižava visoki krvni tlak i jača arterije. Pomaže impotentni, pojačava seksualnu moc, pomaže kod problema kože, prostate, jajnika i mokraćnog mjehura, kod spolno prenosivih bolesti, balansira hormone. Ima pozitivno djelovanje na energetske slabosti ili poremećaje u tijelu. Odličan je za balansiranje mentalne energije u tijelu, kada dođe do njenog poremećaja. Hrizopras simbolizira jasnoću misli, vodi ljude ka novim intelektualnim dostignućima i smiruje ih. Umiruje, potiče vjernost, neegoističnost i štiti od uroka. Hrizopras otklanja energetsku slabost.

Hrizopras djeluje smirujuće i opuštajuće na srčanu čakru, stvarajući unutarnju harmoniju i zadovoljstvo.

Ovo je važan kamen za osobe rođene u znaku Raka. Njima on osigurava ravnotežu između svjesnog i nesvjesnog.

Kamen treba nositi ili držati na sebi dugo vremena kada se koristi za liječenje. Čisti se oko 5 minuta pod mlazom tekuće vode i puni tijekom noći s gorskim kristalom svaka dva tjedna.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)