Hematit smanjuje negativnu energiju i zle misli

horoscope guru

Hematit

Ovaj željezni kamen srebrnog sjaja oslobađa prostor i drugo kamenje od magnetskih blokada i loših utjecaja, a korisnika čuva od bolesti krvotoka i limfnog sustava. Zaustavlja krvarenja, oživljava krvotok i ćelije tijela, osigurava organizmu željezo. Na psihičkom planu pomaže materijalizaciju ideja, pruža nam živahnost i radost. Čisti se energetski i puni pored gorskog kristala.

Hematit je kamen metalnog sjaja koji se koristi za poboljšavanje logičkog razmišljanja, matematičkih sposobnosti, racionalnosti i produbljivanje tehničkog znanja. Ublažava kreativnost da bi se misli usredotočile i da bi bile praktičnije. Njegova uglačana površina je nalik ogledalu i vjeruje se da odbija negativnu energiju i vraća je osobi koja je širi. Hematit štiti zaljubljeno srce od ozljeđivanja. Odbija negativnost i umanjuje napetost. Učvršćuje ljubav. Otklanja probleme koji bi mogli izazvati sukobe.

Hematit je oksid željeza, neproziran, tamno siv, metalnog odsjaja, ponekad sa raznobojnim preljevima, mada ne mora pokazati nikakav sjaj. Može zardja. Ponekada se nalazi u obliku “željezne ruže” – listića poredanih tako da podsjećaju na ružine latice. Može pokazati crvenu nijansu ako se isječe na tanke pločice. Kada se izdrobi i stavi u vodu, boji je u crveno. Zbog te osobine je i dobio ime – hematit u prijevodu znači “krvavik”, ali je taj naziv potisnut jer postoji kamen (Bloodstone) koji nosi to ime.

Stari Egipćani su od hematita pravili razne amajlije. Neke od njih su korištene za liječenje ludila i upala. Hematit je u vezi s bogom Marsom. Rimljani su ga obožavali i nosili su ga za vrijeme bitaka kao amajliju. Njihova vjera u zaštitu koju je pruzao hematit je bila tolika da su čak vjerovali da ih on može učiniti nepobedivima. Sjevernoamerički indijanci su od njega pravili crvenu boju za lice, a koristili su ga i kao lijek protiv zubobolje, bubuljica i groznice (herpesa).

U novije doba se njegova zaštitna uloga izmešta na duhovni nivo i vjeruje se da zbog visokog sjaja moze odbiti negativnu energiju ili zle misli. Takodje se vjeruje da stabilizira emocije, smiruje um i oslobađa stresa. Donosi čvrst, miran san.

Pomaže osobi razvijati svoju svijest, samosvijest i kreativnost. Poboljšava pamćenje i koncentraciju. Zbog umirujućeg djelovanja vjeruje se da je dobar za meditaciju i astralna putovanja. Nazivaju ga josh i “pravničkim kamenom” jer pomaže da se činjenice bolje sagledaju i donese pravednija presuda. Čini da čovjek ostane vjeran sebi i čist pred sobom.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)