Dijamant,element vatre

horoscope guru

dijamant

Dijamant je kamen iznimne snage i magičnih sposobnosti. On je kralj dragulja, najjači dragi kamen. Drevni Grci nazvali su ga “Adamas”, što znači nepobjediv, neuništiv. Dijamant je obično bezbojne ili blijede žute, smeđe, plave, sive boje. Šareni dijamanti su jedinstveni. Astrolozi smatraju da je dijamant kamen sunca i venere.

Dijamant u talismanima i amuletima

Dijamant se u antičko doba smatrao simbolom čistoće i nevinosti.Ona također simbolizira savršenstvo, nepobjedivost i autoritet. Dijamant je sposoban otjera strahove i zaštiti vlasnika od negativnih utjecaja. Dijamant je amulet koji štiti od požara, vode, zmije, lopova, bolesti, životinja, vračanje i otrova. Komad dijamanta ušiven u odjeću štiti vlasnika od uroka i zlih čarolija.

Ljekovita svojstva dijamanta

Dijamant jača sve energetske centre u tijelu. Od davnina ljudi su vjerovali da dijamanti imaju i ljekovita dejstva. Drevni Hindusi smatraju da “vibracije” dijamanta pozitivno utječu na srce i mozak. Također se vjeruje da dijamant štiti svog vlasnika od bolesti, loših snova, depresije, pomaže kod kožnih oboljenja, smanjuje fizički umor i jača metabolizam. Zeleni dijamant se smatra simbolom majčinstva.

Magična svojstva dijamanta

Od davnina se vjerovalo da dijamant daje svom vlasniku snagu, hrabrost i nepobjedivost u borbama. Oduvijek je smatran kamenom pobjednika. On je bio amajlija Julija Cezara, i Napoleona. Dijamant daje osobi nepobjedivost, čuva je od negativne energije i vračanja. Dijamanti koji na sebi imaju pukotine i nedostatke smatraju se opasnim, pa čak i kobnim. Za jači utjecaj preporučuje se nošenje dijamanta na lijevoj ruci ili vratu. Stavlja se na sedmu čakru.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)