Apatit – kristal za zdrave prehrambene navike

horoscope guru

apatit

Apatit je vrlo jak iscijeljujući kristal daje energetsku snagu, vrlo je aktivan kod osoba koje su bez samopouzdanja.

Potiče ekstrovertnost, otvorenost. Smanjuje flegmatičnost, ravnodušnost,

Kristal možemo naći u žutoj boji, bijeloj, purpurnoj, ljubičastoj, smeđoj. Plavi je  većinom najviše u upotrebi.

Ovaj kristal liječi kosti potpomaže nastanak novih čelija. Kristal  smanjuje flegmatičnost, ravnodušnost, iscrpljenost, razdražljivot i agresiju.  Pomože i otpustiti nekoga ili nešto što  je dio prošlosti, zapravo nerazjašnjenja pitanja prošlosti. Također kristal stvara vrlo zdrave  prehrambene navike i pomaže u smanjenju celulita.

Dovodi u ravnotežu fizičko, emotivno, mentalno i duhovno tijelo, i čakre, umirujući hiperaktivnost i stimulira nedovoljnu aktivnost.Kada se koristi sa drugim kristalima, doprinosi boljim rezultatima.

Apatit je kristal koji se koristi za ravnotežu emotivnog i duševnog stanja. Ima inspirativna svojstva.  Vrlo pozitivno usmjerava prema budućnosti. Plavi apatit se povezuje sa veoma visokim nivoom duhovnog vodstva. Olakšava se javno govorenje, poboljšava grupnu komunikaciju, otvara grlenu čakru i liječi srce i emotivnu nezdravost.

Apatit je iznimno mekan kamen, ne bi izdržao svakodnevno nošenje, te se rijetko upotrebljava za proizvodnju nakita. Zbog svoje relativne mekoće, mora se nositi na brižan način. Prstenje od ovog poludragog kamenja nije za čestu upotrebu bez dodatne zaštite. Ali ako se pažljivo izbrusi dobije se primjerak vrlo jarkih i blistavih boja. Najčešće se reže pod kutom od 40° da se dobije tzv. facetirani izgled, okrugli i ovalni (kabašon) ili privlačan efekt „mačijih očiju“ (vlaknasti plavi Apatiti iz Mjanmara (nekadašnja Burma) i Šri Lanke).

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)