Akvamarin dragi kamen učvršćuje vjernost u vezi i braku

horoscope guru

Akvamarin

Akvamarin je dragi kamen rođenih u znaku Škorpiona, a može ga nositi i osoba u znaku Bika. Svojom zelenkastoplavom bojom potiče osjećaj vjernosti i postojanosti i zato se koristi i kao amajlija koja učvršćuje vjernost u vezi i braku. Poznat je kao kamen hrabrosti i odvažnosti.

Akvamarin – Osim toga potiče brze intelektualne reakcije, daje mir, umirujuću komunikaciju i štiti auru. Po starom vjerovanju ima ljekovita svojstva kod upale grla, desni, crijeva i jetre. Pomaže i kod zubobolje.

Pomaže nam da spoznamo istinu, kao i da je glasno izgovorimo. Potiče sposobnost govora, volju, samopouzdanje i vjeru u moć istine i ljubavi. Nositelja oslobađa od podsvjesnih strahova i kočnica. Dobro djeluje na grlo i olakšava sve probleme vezane za predio vrata, tiroidnu žlijezdu i govor. Omogućava nam kreativnu inspiraciju. Čisti se pod tekućom vodom, a puni se energijom na suncu.

Akvamarin – Poznat je kao kamen hrabrosti i odvažnosti.

Duhovno – Njegova umirujuća energija smanjuje stres, pa je dobar za meditaciju. Izoštrava intuiciju.

Psihički – Pogoduje osjetljivim ljudima. S njim ćete biti tolerantni i prevladaće različite predrasude. Preporuča se i ljudima koji na poslu imaju veliku odgovornost.

Fizički – Koristan je kod problema dišnih puteva, astme, umiruje upaljeno grlo. Harmonizira rad štitnjače i hipofize.

Akvamarin je kamen hrabrosti. Njegova smirujuća energija smanjuje stres i stišava um. Unosi harmoniju u okruženje i štiti od zagađivača. U drevnim vremenima se vjerovalo da se bori sa silama tame i da privlači naklonost duhova svjetla. Nosili su ga moreplovci kao talisman protiv davljenja. Psihološki, akvamarin nalikuje senzitivnim ljudima. Ima moć da probudi toleranciju drugih. Prevazilazi predrasude, pruža podršku svakome kome se odgovornost čini preteška i podržava preuzimanje odgovornosti na sebe. Stvara ličnost koja je korektna, uporna i dinamična. Može razbiti stare, samoporažavajuće programe. Akvamarin smiruje um, otklanjajući nevažne misli. Filtrira informacije koje stižu do mozga i bistri percepciju, izoštrava intelekt i raščišćava konfuziju. Sa svojom sposobnošću da nedovršen posao privede kraju, akvamarin je koristan za okončavanje posla na svim nivoima. Oslobađa blokiranu komunikaciju i poboljšava sposobnost izražavanja. Ovaj kamen je koristan u razumijevanju skrivenih emotivih stanja i u interpretiranju osjećaja. Stišava strahove i pojačava senzitivnost. Duhovno, akvamarin izoštrava intuiciju i omogućava jasno viđenje. Prekrasan za meditaciju, priziva visoke nivoe svijesti. Akvamarin štiti auru i ujednačava čakre, pročišćava grlenu čakru, dovodi u ravnotežu fizičko i duhovno tijelo.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)