Ahat mahovina

horoscope guru

Ahat mahovinski se vrlo često naziva kristalom bašte, zbog povezanosti sa ubrzavanjem rasta biljaka. Američki domoroci su ahat mahovinski nazivali “donositelj kiše” i u drevnom Rimu se vjerovalo da talisman od ovog kamena donosi blagostanje i blagoslov božanstava. U Europi se stavljao u bašte, voćnjake i polja kao prinos bogovima koji čuvaju zemlju. Ahat mahovinski je nježan i postepeni čistač koji se može nositi uz kožu, ili se upotrebljava svakodnevno u slučajevima kada je potrebno da se stimulira rast novih i zdravih stanica i tkiva u tijelu, da se umire infekcije kože i bori protiv prehlada i gripa. Ahat mahovinski će također zaštititi vašu Auru tako što filtrira nečistoće i negativnosti. Ahat mahovinski je osobito od velike pomoći kada su vani vrlo visoke temperature kako bi pomogao u slučajevima kada dođe do dehidracije. Ahat mahovinski će vas naučiti umjetnosti praštanja i tolerancije, ugasiće nagomilanu gorčinu i očaj nastalo uslijed emotivnih odnosa sa ljudima.Ahat mahovinski donosi ljepotu okruženju za koje ne može reći da je idealno okruženje. On će vrlo polako privući novac ili unapređenje. Koristan je svima koji su zaposleni u hortikulturi, botanici ili bilo kom vidu alternativne medicine. Zakopajte ahat mahovinski u baštu kako biste ubrzali rast biljaka. Ahat mahovinski će privući prijatelje djeci koja su usamljena ili su nova u školi. On pomaže životinjama koje su u gradu da ne izgube vezu s prirodnim svijetom.Nosite ahat mahovinski povećati vaše razumijevanje magičnih svojstava biljaka, cvijeća i drveća.

Primjena
Apsces; depresija; dijabetes; grip; groznica; hipoglikemija; imunitet; infektivne bolesti – infekcije; intuicija – razvijanje; jajnici – normalan rad; kandida; komunikacija – poboljšanje; koncentracija; kosa, nokti – opće; koža – čišćenje; koža – infekcije; ljubav – jačanje osjećanja; maternica; mišići – upala; noge otečenost, oticanje – disbalans tekućina; pankreas; pluća – embolija; pluća – upala; probava; ruke – otečene; samopouzdanje; sinusi; strah – smanjenje; stres, temperatura – snižavanje; upala grla – krajnika – dušnika, angina, upala usne šupljine; upale; vene – proširene – zakrčenje; virusi, bakterije; zaštita majke i ploda; zglobovi – upala; žlijezde – otok, upala; žučna kesa – upala

Održavanje kristala
Čisti se dva ili više puta mjesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a puni na suncu par sati.

Astrološki znaci
Jarac; Rak;

Čakre na koje se kristal stavlja:

srčana

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)