Ahat kamen opuštanja i mira

horoscope guru

 

Ahat

Ahat je kamen opuštanja, mira, pročišćenja, ravnoteže, meditativnosti, vitalnosti, uzemljenja, smanjuje bol, balansira yin i yang energiju, stimulira analitičke sposobnosti, budi skrivene latentne talente, jača vid, pomaže kod stresa, stabilizira auru.

Ahat uravnotežava suptilne energije. Kaže se da pomaže u zaštiti, pogotovo zaštiti djece. Nadodaje hrabrost i pojačava kreativnost kod učenika ili umjetnika. Njegovo pojačavanje energije dolazi u valovima, tako da je koristan kada je potrebno prevazići neku situaciju.

Pomaže ljudima koji imaju problema s opraštanjem iu slučajevima kada je problem otpustiti gorčinu i očajanje pogotovo u odnosima s drugim ljudima, obitelji ili ljubavi. Nosite ahat ako se osjećate sputani, pod pritiskom, zatvoreni i prigušeni u trenutnim dužnostima. Ukoliko imate u vidu teške pretstojeće bitke na obiteljskom i poslovnom planu gdje vam je potrebna snaga i hrabrost biti iskreni prije svega sa sobom i ustrajete na svom zacrtanom cilju, ahat je kamen za vas.

Pojačava fizičku brzinu, u trčanju, maratonu, atletici. Djeluje na pluća, krvne žile, limfni sustav, probavu, anoreksiju itd..

Ovaj kamen sluzi za olakšavanje bolova bilo kojeg porijekla. Žuti djeluje antidepresivno, a zeleni smiruje dišne i srčane smetnje. Plavi olakšava probleme s grlom. dok ružičasti ublažavaju ljubavne teškoće. Voda ga čisti, dok ga sunce osvježava energijom.

Umirujući kamen koji donosi snagu i stabilizaciju tjelesne energije.

Duhovno – Podiže svijest, potiče meditaciju i duhovni rast.

Psihički – Olakšava prihvaćanje samoga sebe jer razvija samopouzdanje i samoanalizu. Poboljšava koncentraciju i olakšava dolazak do praktičnih rješenja. Potiče ljubav prema istini.

Fizički – Nosite ga ako imate problema sa želucem. Dobar je za maternicu i jača plodnost kod žena.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)