Četiri zakona stvaranja (Bashar)

horoscope guru

Postoje samo četiri zakona stvaranja koji vam omogućuju da iskusite sve što doživljavate. Ne možete mnogo učiniti u vezi s tim. Kada je riječ o ovim zakonima, ne govorimo o tipovima zakona kakve imate na planeti, sva ta  pravila i regulacije koja se mogu prekršiti ili promijeniti ili ponovo ispisati ili ignorirati. Ideja je da, čak i mimo onoga što mnogi od vas zovu “zakoni fizike”, jer su čak i oni svojstveni samo vašoj odredjenoj univerzalnoj stvarnosti i u drugim dimenzijama, mnogi od tzv. zakona koje ste označili, se ne mogu primijeniti. Govorimo o pravim zakonima. Pravi zakoni se ne mogu prekršiti, to je nemoguće. I ova četiri zakona daju strukturu čitave Kreacije.

Zakon 1 – VI POSTOJITE

Zakon broj jedan – vi postojitte, to u stvari znači, logički, ako sada postojite, uvijek ćete i postojati i uvijek ste i postojali. Zbog toga, možete promijeniti oblik ali ćete uvijek postojati na neki način, u nekom obliku i formi. Postojanje je jedina osobina koju postojanje ima… ono ne zna kako da postane ne-postojanje. Nepostojanje je već puno svega onogo što ne postoji, tako da nema prostora u nepostojanju za ono što postoji. Ono što postoji ima samo jednu osobinu – da bude i stoga je to jedina stvar koja će uvijek biti. Ako postojite, uvijek ćete i postojati pa… opustite se.

Zakon 2: JEDNO JE SVE I SVE JE JEDNO

Ovo jednostavno znači da svi dijelovi zajedno oblikuju jedno, a jedno jeste jedno i istovremeno se zna kao svi dijelovi. Sto ovo znači, da Kreacija nije odvojena od Kreatora već je napravljena od Kreatora i nema ničega van toga. Sve što postoji, svaka i najmanja osoba, mjesto, stvar, svaki i najmanji koncept, dio, je dio jedne iste cjeline i, takđer, holografski, svaki pojedinačni dio je Cjelina koja se izražava kao njen dio.

Zakon 3: ONO ŠTO DAJEŠ JE ONO ŠTO TI SE VRAĆA

Vrlo je jednostavno. Energija koju emitirate, zasnovana na vašim vjerovanjima, emocijama, ponašanju. Vibracija frekvencije koju vi dajete je ono što odredjuje vrstu stvarnog iskustva koje imate jer fizička stvarnost ne postoji osim kao odraz onoga što čvrsto vjerujete da je istina za vas. To je sve ono što je fizička stvarnost. Ona je bukvalno kao ogledalo. Ako gledate u ogledalo i vidite svoje “obješeno” lice na njemu, znate da nećete otići do ogledala i tjerati ga da vam se odraz nasmiješi. Znate da ako želite vidjeti odraz koji se smiješi, prvo se vi morate nasmijati. Ne postoji drugi način da promijenite odraz bez da se vi prvi nasmiješite. Ali, isto tako možete razumjeti da kada vi, u suprotnom, odlučite da se nasmiješite, odraz nema drugog izbora nego da vam uzvrati osmijehom, jer nama vlastitog uma. Ideja je da shvatite da je fizička stvarnost veoma slična ogledalu i neće se promijeniti dok se prvo vi ne promijenite. I ako vi to učinite, nema drugog izbora nego da se prilagodi, jer je to samo izraz onoga što dajete.

Zakon 4: PROMJENA JE JEDINA KONSTANTA I SVE SE MIJENJA

Svako iskustvo koje ste imali, sada imate ili ćete ikada imati, se zasniva na kombinaciji ova četiri zakona do različitih stupnjeva. To je to. Sada, ideja je da razumijete, opet je da, kada sebi dozvolite da birate, vaši izbori se zasnivaju na vašoj motivaciji, a vaša motivacija je zasnovana na vašim definicijama. Ovo je drugi način da objasnimo proces koji se sastoji iz tri dijela. Vaše ponašanje, vaši izbori su zasnovani na vašoj motivaciji, vašim emocijama koje potiču iz vaših definicija, koje su vaša vjerovanja. Svaki put kada pravite izbore, pravite ih jer ste motivirani da tako izaberete. Motivacija ima dva dijela u sebi. Ovo je sve što je vezano za motivaciju: Vi ćete uvijek, u svakom pojedinačnom slučaju, birati ono što procjenjujete da je izbor koji je najbliži zadovoljstvu, a najudaljeniji od bola. To je cijela vaša motivacijska snaga.

Ali, izabrat ćete ono što SAGLEDAVATE kao najbliže zadovoljstvu, a najudaljenije od bola i tu upadaju definicije jer samo ono što definirate kao vjerovanje da je zadovoljavajuće ili bolno, će biti motivi da napravite izbore u skladu sa tim vjerovanjem. Mnogo puta možete izabrati stvari koje na jednom nivou izgledaju kao destruktivne za vas, ali ako nastavljate da ih birate, to jednostavno znači da negdje u vašem sistemu vjerovanja imate definicije koje kažu da, bez obzira na to koliko je bolno da nastavite sa tim izborima, nekako ih definirate kao manje bolne od pravljenja bilo kog drugog izbora. Zato je tako moćno da stupite u kontakt sa vašim sistemo vjerovanja, jer kada saznate zašto nešto definirate kao zadovoljavajuće ili bolno i promijenite definiciju, odmah ćete promijeniti i motivaciju i odmah ćete promijeniti i izbore koje pravite. Zato što ste svi vi motivirani ljudi, nikome od vas ne fali motivacije, niko nema manjak povjerenja, samo je stvar u tome čemu poklanjate svoje povjerenje i prema kojoj definicij ste motivirani da djelujete.

Ovako pojednostavljujete stvari u svom životu, shvaćajući da od osnova naviše – od definicije preko motivacije do izbora, od vjerovanja preko emocije do ponašanja. Posljednja stvar koju ćemo uključiti u ovaj komplet alata je ideja o kojoj smo počeli da pričamo skoro, koja je i iznad i ispod ideje vjerovanja, a to je jednostavno poznavanje, koja dolazi od ideje predaje, otpuštanja. Mi shvatamo da zbog mnogih definicija koje imate na ovoj planeti vezane za riječ PREDAJA, mnogi će je označiti kao gubitak neke vrste ili nedostatak kontrole, ali ne radi se o tome. Predaja, ako možemo da koristimo našu definiciju, je otpuštanje koncepta toga što mislite da biste trebali da budete i da budete ono što zaista jeste, jer ono ko ste vi su neograničene mogućnosti i kada dotvolite sebi da se predate ideji i iskustvu koje ste stvorili po slici beskonačnog, što znači da ste i vi takodje beskonačne mogućnosti, tada će fizička stvarnost, koja je samo ogledalo, odraziti te neograničene mogućnosti nazad ka vama u vidu sinhroniciteta koji se prirodno pojavljuju u vašem fizičkom svakodnevnom životu. Dakle, predaja je u tom smislu prihvaćanje vašeg kompletnog bića a ne njegovo napuštanje, kao što su mnogi uvjereni kroz definicije koje vam je obezbijedio vaš svijet, a koje samo služe tome da vas ograniče.

Pratite vašu radost, pratite vaše uzbudjenje do granica vaših najvećih sposobnosti. Osjećaj koji zovete radost, osjećaj koji zovete uzbudjenje, osjećaj koji zovete bezuvjetna ljubav je frekvencija energije koja predstavlja vaše prirodno, istinsko, suštinsko, originalno biće. Kada djelujete po okolnostima i mogućnostima koje sa sobom nose najviši nivo ove radosti, najviši nivo uzbudjenja kažete da imate vjere da poduzmete korake i djelujete u skladu sa vašim istinskim bićem i radeći tako vaša fizička stvarnost, ogledalo će vas podržati jer nema drugog izbora da ne učini tako. Ovo su principi koji kompletiraju alaz za manifestaciju i promjenu.

Darryl Anka je započeo kanaliziranje Bashara 1984. i od tada sakupio veliku biblioteku informacija. Zajedno sa April Rochelle je formirao Bashar Communications u cilju prenošenja poruka Bashara i očuvanja postojeće biblioteke .

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)