Cimet kao zdravi začin

horoscope guru

Začin koji ima i sjajan lijep ukus i velike prednosti za čovjekovo zdravlje je cimet. Vjerojatno ste čuli za njega a velika je šansa da ste ga već i koristili u ishrani ili u zdravstvene svrhe.

Cimet ne samo da se koristi u ishrani, već se od njega može praviti i odlično esencijalno ulje koje također ima razna zdravstvena djelovanja i primjenu.

U kombinaciji sa medom, cimet ima veliki utjecaj na mršavljenje i to je jedna od najzdravijih kombinacija koje su poznate danas.

U velikoj mjeri utiče na poboljšanje i bolje zdravlje naše kože kao i njeno čišćenje. Ukoliko imate problematičnu i nestabilnu kožu koja je sklona pojavi akni, cimet vam može pomoći da ih se riješite i da polako čisti vašu kožu i sprečava pojavu novih bubuljica. Pored toga pomaže vam da ako imate suhu kožu ona omekša i bude dovoljno hidrirana.

Osim toga što je cimet zaista djelotvoran za raznorazne kožne probleme, on je sjajan izbor i kada je riječ o njezi kose. Ima svojstvo da podstakne rast kose i spriječi dalje opadanje ukoliko vas to muči.

Od cimeta možete napraviti ulje sa kojim ćete masirati kožu glave i na taj način je čistiti od raznih štetnih materija koje su se nakupile.

Ukoliko imate tamnu boju kose a želite da je posvijetlite, upotrebom cimate možete i to postići. Vrlo je poznato da on utiče na kosu tako što je posvijetli.

Osim velike koristi cimeta za našu kožu i kosu, još više se koristi preventivno protiv raznih bolesti ili u liječenju. Pa tako znajući da je cimet začin koji ima efekt grijanja našeg tijela može se koristiti tokom zimskih prehlada da našem organizmu vrati imunitet i preko potrebnu energiju da se izbori sa virusima koji su ga napali.

Uz liječenje prehlade, sjajan je i za bolji rad srca kao i za probleme sa varenjem i nadimanjem.

Smatra se također i da je cimet vrlo zaslužan za otklanjanje lošeg zadaha. Pa zato možete sljedeći put isprobati cimet umjesto nekih nezdravih varijanti poput žvakaćih guma.

Izvor: Najzdravijahrana.com

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)