Najljepša ženska imena

horoscope guru

imena [640x480]

Biti  roditelj i spremati se za roditeljstvo uz sve obaveze  koje oko toga postoje, i sve veselje,  važno je i odabrati pravo ime za Vašu bebu. Vaša beba će to ime nositi cijeli život. Ako Vam se rodi djevojčica izaberite jedno od najljepših  ženskih imena.  Zato je bitno da to ime bebe  bude zvučno i da ima lijepo značenje. Donosimo Vam neka od najljepšim ženskih imena, ideje za ime bebe.  Uz ime, donosimo i značenje imena i nadamo se da ćemo Vam pomoći da odaberete ono pravo za Vašu bebu i da će to ime beba nositi sa ponosom. Najljepša ženska imena, neka Vam pomognu  u Vašem izboru.

MIA – Značenje imena je moja, gorčina, voljena, majka. Mia najčešće izvedena iz imena Maria i ima značenje tog imena. Ime Mia može biti i izvedeno iz niza drugih ženskih imena bilo da se uzimaju prvi i zadnjisloovi, bilo da se izvlači iz sredine nekog imena.

LUCIJA – lat. lux, lucis; ona koja svijetli, sjaji. Lucius je za vrijeme starog Rima bilo vrlo često ime , (Lucius od Lux, lucis, ili “svjetlost”), i vjeruje se da je Luka umanjenica tog imena, a Lucia je ženska verzija.

MARTA – grč. martha; gospodarica, gospođa. Marta i Marija bile su dvije sestre biblijskog Lazara, dok je Marija pažljivo slušala Kristove riječi, Marta je nastojala kako bi ih što bolje podvorila. Marti je tada Krist uputio riječi: „Marta, Marta, brineš se i skrbiš za mnogo a samo je jedno potrebno. Marija je izabrala bolji dio koji joj se neće oduzeti.“ Odatle potiče da je Marta – simbol dobre kućanice.

LANA – eng.; skraćenica od Alana; draga, prijatna. Značenje imena dolazi od ruskog Lana izvedeno od Alla, Evlampija, Jolanta, Melanija i dr.

LAURA – lat. laurus; lovor, lovorov vijenac. Laura ili hrvatski Lovorka, dolazi k nama preko Italije, a potječe od lat. riječi laurus sa značenjem lovorov vijenac, lovor.

EMA – njem. Emma; velika, sveobuhvatna; ostali oblici imena: skraćenica od Emengard, Emenhild.

SARA – hrv. porijeklo, značenje – princeza. Sara znači princeza, ona je posebna i odvažna kao pustinjska princeza.

KLARA – lat. clare; čista, sjajna. Klara je žensko ime latinskog porijekla. Ime dolazi od latinsko-talijanskog imena Clara što znači svijetla, sjajna, čuvena.

NIKA – Ime Nika je grčkog porijekla. Nastalo je od grčkog imena Nika. Nika je bila mitoološka božica pobjede.

SOFIJA – Ime Sofija je nastalo od grčke riječi sofia – mudrost, znanje.

ANA – Ana je jedno od mnogih svetopisamskih vlastitih imena, vrlo raširenih u svijetu. U izvornome hebrejskom pa zatim u grčkom jeziku glasi Hannáh i znači milost, ljupkost.

IVANA – Ime Ivana je ženska verzija imena Ivan. Ime je došlo preko grčke i latinske verzije, a originalno je u hebrejskom jeziku Johanan (Jehohanan), sastavljeno od Jahveh (Bog) i hanan (milostiv), dakle Bog je milostiv.

TARA – Tara je žensko ime domaćeg porijekla. Ime je nastalo prema nazivu poznate istoimene planine i rijeke. Drugi izvor kaže da je keltskog porijekla sa značenjem: kula, toranj.

PETRA – Ime Petra ima je ženski oblik imena Petar koji ima porijeklo iz latinskog oblika Petrus. Izvor je imenu riječ petra, koja i grčki i latinski znači stijena, kamen, hrid.

NINA – Značenje imena dolazi od grčkog Nina skraćenica od loannina, umanjenica od Ioanna. Joana ili od talijanskog Nina skraćenica od Annina i Giovannina, Anina i Đovanina ili od grčkiog Ninos – naziv asirskoga grada.

KARLA – Karla je žensko ime njemačkog porijekla.

GAVRIELA – Ime Gabriela je ženski oblik imena Gabriel.  Ime je izvorno nastalog iz starohebrejskog gabriel u značenju Bog je moja moć, odnosno Bog mi je pomoć. Kod nas je došlo iz italskog jezika.

NIVES – Nives je žensko ime latiskog porijekla. Ime je nastalo prema latinskoj riječi nix što znači snijeg .

MARINA – Ime Marina je žensko ime i potiče od latinskog oblika Marianus, a znači Marijin; skraćeno još i Marinus (Marin). Neki, doduše, Marianus i Marinus povezuju s latinskim riječima mare – more, marinus – morski, što je, gledom na hrišćansko ozračje nastajanja imena u mnogo slučajeva (ali ne u svima) manje vjerojatno.

STELA – Stela je žensko ime latinskog porijekla. Značenje imena dolazi od latinskog stella što znači zvijezda.

ELA – Ela je žensko ime njemačkog porijekla. Skraćenica je oblik imena Elizabeta pa ima i isto značenje – Bog je savršenost.

JELENA – Jelena je žensko ime, a porjeklo vodi od grčkog imena Helena. Potiče od grčkih riječi Elene, Helene, izvorno hele u značenju sjajna, blistava.

HELENA – Helena je izvorom grčko ime: Heléne, prema grčkoj riječi heláne, heléne, znači baklja, sjaj, blistavost. U grčkoj mitologiji Helena je kći Zeusa-labuda i Lede. Homer u Ilijadi pjeva o njoj kao o lijepoj Heleni ženi kralja Menelaja, koju otima trojanski kraljević Paris, što je bilo povod trojanskom ratu.

LIDIJA – Ime Lidija (grčki Λυδία) je grčko hebrejskog porijekla. Ime ima značenje rođena od Boga, odnosno žena iz Lidije, pokrajine u Maloj Aziji.

MILA – Mila je žensko ime domaćeg porijekla. Značenje imena dolazi iz pridjeva mila (draga) koji je uzet za lično ime.

NEVENA – Ime Nevena je nastalo od izvedenice glagola venuti, tj ona koja ne vene – vječno mlada. Prema nekim teorijama ime neven potiče od imena cvijeta Neven.

MAJA – Maja je žensko ime nastalo od latinskog imena Maia. U rimskoj mitologiji Maia je bila božica prirasta i plodova.

ZOJA – Zoja je žensko ime grčkoga porijekla. Značenje imena je život.

NIKOLINA – Ime dolazi od latinskog Nicolaus, izvorno je grčkog porijekla Nikolaos. U sebi veže dvije nječi nike (pobjeda) i laos (narod).

IRIS – Iris je žensko ime. Potiče od grčkog Iris što znači duga.

MONIKA – Monika je žensko ime nastalo od francuskog imena Monique, a koje dolazi od latinskog imena Monica. Korjen ovog imena je u grčkoj riječi monake što znači redovnica.

VERONIKA – Veronika je žensko ime latinskog porijekla. Značenje imena je latinska forma grčkog imena Berenice sastavljenog od phérein što znači donijeti donijeti i níkê što znači pobjeda, pa ime označava onu koja donosi pobjedu.

IZABELA – Ime  je hebrejskog porijekla i ima značenje: “Božje obećanje”.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)