Zašto su ova 3 znaka najviše sklona depresiji?

horoscope guru

Depresija može svakoga pogoditi, ali postoji okidač, pokretač depresije, a naročito su depresivnim fazama sklona ova tri znaka Zodijaka.

BLIZANCI

Merkur, bog komunikacije i brzine, upravlja ovim znakom. Blizanci su društveni, intelektualni i uvijek u pokretu. Rijetko kada odvoje potrebno vrijeme za obroke, a najčešće se to svodi na kavu i cigaretu za doručak ili kiselu vodu i čips za ručak. Blizanci su društveno aktivni, s divnom osobinom da zabavljaju sve oko sebe svojom duhovitošću. Oni su ugodno i poželjno društvo, ali o sebi ne vode dovoljno računa. Uz nepravilnu prehranu i nedovoljno odmora, ove brze i stalno mentalno aktivne osobe često sebe dovode u situaciju izuzetne nervoze.

Nervni sistem, ramena, ruke i pluća, najčešći su problemi koji muče Blizance. Depresija i nervne tegobe idu najčešće ruku pod ruku.

Biokemijska supstanca koja je Blizancima potrebna u prehrani je sol kalij – klorida. Ima je u breskvama, jabukama, celeru, šparogama, cikli, zelenim mahunarkama.

LAV

Ove pametne, živahne, vesele i strasne osobe uvijek su okružene mnoštvom prijatelja i poznanika. Optimizam i

Energija Lavova inspiriraju one s manje ambicija, a hrabre optimiste na još sjajnije poduhvate.

Ipak, Lav, kao sunčev podanik, osjetljiv je na prevelika opterećenja. Potrebno je nekada reći ‘Ne’, a također naučiti da kanalizirate svoj entuzijazam u specifične sfere interesa. Groznice i simptomi s njom u vezi, uobičajeni su za Lava kada je umoran ili depresivan. Odmor u predjelima tople, sunčane klime učinit će da ponovo zablistate starim sjajem.

Biokemijska sol koja odgovara osobama ovog znaka je magnezij – fosfat. Najviše je ima u žitaricama kao što su ječam, špinat i raž. Ne zaboravite grah, grašak, kupine i šparoge. Više pročitajte ovdje.

VODENJAK

Pripadnici ovoga znaka poznati su po svojim brzim promjenama raspoloženja i lakom zapadanju iz veselosti i razdraganog smijeha u ljutnju i grubost. Njihov vladar, Uran, u vezi je s neočekivanim događajima, iznenadnim događanjima i veoma brzim procesom mišljenja. Ovaj znak rađa veliki humanitarni instinkt s intuitivnim razumijevanjem života.

Depresije i nervne tegobe su česta pojava kod osoba rođenih u ovom znaku. Zglobovi i listovi su dosta osjetljivi kod Vodolija, pa se treba zaštititi od proširenih vena i slabe cirkulacije. Maštovite i refleksivne Vodolije najbolji su kreatori svojih psihosomatskih bolesti.

Biokemijska sol koja odgovara ovim osobama je natrij – klorid, ili kuhinjska sol, a prirodni izvori ovog jedinjenja su banane, rotkvice, kikiriki, putar i sir.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)