Prekid emotivne veze ~ patnja ili olakšanje?

 

veze

Ljubav uvijek daje najveci smisao našem životu i bez obzira na sve razlike koje postoje među nama ono sto nam je zajednicko je i potreba da svoj zivot ispunimo na najlepsi moguci nacin kroz ostvarene ljubavi. Priznali to javno ili ne, ali Sunce ljubavi uvijek sija najjace a kada ima srece i ljubavi onda sreci nema kraja. Medjutim, ako u zajedničkom odnosu vise nema ljubavi to ne znaci da za vas nece osvanuti novo sunce, ali morate razmaknuti oblake i potraziti ga. Ne kaze se slucajno: “Nas karakter je i nasa sudbina”. Postoje osobe koje su predisponirane i biraju ulogu “zrtve”, kao sto postoje i osobe koje uvijek u sebi nose najlepse “sunce”.

Zanimljivo je promatrati i one tipicne odlike ponasanje u ljubavnom odnosu, koji su prepoznati u osnovnim psiholoskim karakteristikama znakova. Naravno, ostajemo na genergalnom razini tumacenja tih osnovnih karakteristika, jer svatko od nas je sklop svih astroloskih aspekata koji sačinjavaju licnu Natalnu kartu iu tom smislu predstavljaju: licni pecat u astrolskom, psihološkom, emocionalnom i svakom drugom vidjenju, razumijevanju i tumačenju. Ako se pojave znaci dosade, vatreni znakovi ce se prilicno brzo odluciti na prekid veze. Ovnovi, Lavovi i Strijelci ne vole dugo trpe nikakvo nezadovoljstvo, monotoniju ili nevolju, a naročito ne podnose da se nalaze uz osobu koja im vise nista ne znaci. Dinamicni su i skloni avanturama, tako da ce ih jednolican zivot sa istim i neinspirativno partnerom brzo umoriti. Ovnovi ce jasno svojim ponasanjem, prije nego sto ce to uciniti recima, dati naslutiti ono najgore. Posto su u prvim danima ljubavi opsjedali partnera na sve moguće načine, kleli se u vjecnu ljubav i ljubomorno gledali na svaku osobu koja im se približi, kad strast splasne i kada se emocije stisaju, njihova ce transformacija biti potpuna ili za vas “pogubna”; stalno ce traziti izgovore da izbjegnu sastanak ili da negdje odu. Sve cesce ce manifestirati i svoje grube i agresivne ispade. No, bez obzira na emotivno hladjenje prema bivsoj ljubavi, ostat ce skoro jednako ljubomorni i posesivni. Njihova je osnovna deviza je: jednom moj (a), zauvijek moj (a).

Tipicno je za sve vatrene znakove je da ne vode mnogo računa o tudjim osjecajima, a posebno se to odnosi na Lavove. Pripadnici ovog znaka znaju dosta lako povrijediti partnera, cak i dok je ljubav jos vruca. A cim emocije pocnu da se hlade, mnogi od njih će bez uvijanja saopstiti promjenu stanja, dok slomljeno partnerovo srce moze biti i hrana njihovoj sujeti. Postoje i oni koji ce se vrlo brzo i javno pojavljivati u drustvu druge osobe pokazujući na taj način kako mogu raditi što hoće, bez ikakvih obzira prema dojučerašnjoj ljubavi. Izmedju tri vatrena znaka, tolerantni Strijelci svoju emotivnu vezu prekidaju na najmanje dramatican nain. Nekad ce pokusati sve objasniti svojom nestalnom prirodom i pravdajuci se zudnjom za promjenom, a nekad ce jednostavno nestati brzinom svjetlosti ili u vidu lastinog repa.

Znakovi zemlje (Bikovi, Djevice i Jarci) vrlo su odgovorni i savjesni, a uglavnom i vode računa o svom partneru. Njihove emocije prije svega zbog osnovnog sklopa temperamenta duze sagorijevaju, teze se odlucuju na promjene iu stanju su prilicno dugo “popravljati” nezadovoljavajući odnos. Svaka promjena u njima budi osjećaje nesigurnosti i strah od potrebe za privikavanjem na drugacije uvjete. Nekima je tesko zrtvovati i svoju osobnu sigurnost sa dosadasnjim partnerom, osobito ako je u cijeli odnos upletena i obitelj.Bikovima tesko pada da prekinu vezu, cak i onda kad se u njihovom životu pojavi nova osoba. Rijetko kad ce pozeleti da se rastanu zbog monotonije ili dosade, jer ih cesto izjednacavaju ili brkaju s stabilnoscu i sigurnoscu. Onda kada ih zahvati kriza, nece se usuditi svom partneru saopste da je kraj, ali njihovo ponasanje ce se promijeniti. Ukoliko je njihov partner, bar, malo pronicljiv, moći će shvatiti kako nesto zaista nije u redu. Kad do raskida ipak dodje, Bik jos dugo nece moci da dodje sebi, skloni su produzenim depresivnim raspoloženjima i patnji.Za razliku od Bika, Djevice i Jarci vole kalkulisu. Jarci znaju biti u izvjesnom smislu i grubi kad u sebi prijelome odluku, da je romansi zaista dosao kraj. Dok Djevice, znaju dugo da balansiraju i vesto da spekulisu ili igrati igru, nesto nalik “partiji šaha”. I tek kada budu zaista sigurni u ishod svoje nove veze ili u njenu sigurnu realizaciju, onda ce i saopstiti svojoj dojučerašnjoj ljubavi “da im je potrebno neko vrijeme za sebe i da zele biti sami”.

Zračni znakovi (Blizanci, Vage i Vodenjaka) su pravi majstori, po stilu i brzini kojom prekidaju svoje veze. Blizanci ce poput male djece koja su tek nesto sitno zgresila, lijepo zamoliti svog partnera za oprostaj i razumijevanje za njihovu vetropirast prirodu, ili, pak za razumijevanje u promjenjivosti njihovih osjećaja: “jer ivot je tako kratak”. Dok Vage, su pravi stilisti skoro u svakoj situaciji, te ce svojim umilnim glasom i skrusenim drzanjem objasniti kako su nastale neke nepredvidjene promjene i kako im vise od svega treba partnerovo ljudsko razumijevanje. A za to vrijeme novi partner ce ih “cekati pred vratima”. Ni Vodenjaka, nece moci dugo da sakrivaju novu ljubav, jer njima je apsurdno da bilo sta skrivaju. Sem toga, oni su i sasvim neovisni i nesputani, smatraju da je sve dozvoljeno stoga ce i svako posebno objasnjavanje i izvinjavanje smatrati izlisnim. U stvari sve ce pokusati da rese na prijateljski i nekonvencionalan način: upoznat ce svog novog partnera sa bivsim nastojeći da ih uvjere, kako bi bilo dobro da se i nakon svega svi nastave druziti zajedno. Za cudo ili ne, to ce im u mnogim slučajevima, čak i poći za rukom.

Vodeni znakovi (rakovi, Skorpioni i Ribe) vrlo duboko i dramaticno shvaćaju skoro sve sto se tice ljubavi. Umiranje ljubavi za Rakove i Ribe nesto je najtuznije u zivotu, tako da skoro svaki korak u dugotrajnom procesu raskidanja veze moze imati i dosta sličnosti sa scenama iz nekih antickih tragedija ili s romanticnim melodramu. Uz sve ljubavne muke kroz koje prolaze pratice ih i osjecaj krivnje, jer “njima je tako tesko da nekome nanesu bol ili slome srce”. Ali, zato neki od Rakova ili Riba umiju i dugo voditi paralelni zivot, gajeći u sebi dovoljno emocija za nekoliko paralelnih ljubavi. Pri tome, kao da nisu ili da odbijaju biti svjesni, koliko zapravo ta njihova dvostruka igra moze biti veoma bolna za sve one koji su umiješani u takav kosmarni odnos. A onda kada jednom budu uhvaćeni na djelu, oni ce prvo u naletu emocija straha, panike i krivnje uporno sve poricati, da bi zatim grcajuci u suzama polako sve i priznali. Sto skoro podjednako vazi i za Rakove i za Ribe. Dok Skorpioni, spadaju u red znakova, cak pomalo i mazohisticki umiju uzivaju u cinu prekidanja veze. Naravno, istina je i da ce njih boljeti srce, ali, ipak skoro da nece propustiti priliku da nanesu malo patnje i onome koga ostavljaju.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)