Veliki godišnji horoskop za 2021. godinu

Kome će ova godina biti presudna?  Ovo je godina prekretnica, obnavljanja naših životnih polja. Važno je prihvatiti sve promijene, posvetiti se ciljevima, a tada je zagarantiran i napredak.

Najjači biljeg na naš život i naše životne energije imat će kvadrat Saturna u Vodenjaku, te Urana u Biku što započinje već sredinom veljače. Ostanite vjerni sebi i iskoristite svoje vlastite potencijale   naučene lekcije iz prošle godine. Najviše promjena slijedi u financijama i društvenom životu, što donosi nova prijateljstva, pozitivne i lijepe emocije, i bliskost.

OVAN

Posao: Oni koji žele da napredovati u karijeri, ovo je povoljna godina. Iskoristite neku gužvu i pokrenite se. Sagledajte neka svoja dosadašnja iskustva, naročito greške koje ste pravili u prethodnim godinama. Od kraja zime vas očekuje mogućnost da birate. Ako planirate pokrenuti privatan posao, povoljno vam je sve što je vezano za inozemstvo i strance ili dolaze preko granice. Ono što je bitno je da će se mnoge vaše unutrašnje dileme umiriti i vi lovite pravac. Osjećaj sigurnosti vam se ponovo vraća nakon nekoliko  godina.

Ljubav:  Oni koji su u braku, već dvije ili tri godine su u stanju nekakvog trpljenja tako da je vrijeme da to prekinu, kakav god ishod bio. Možda postoji suviše veliki utjecaj trećih osoba u vaš odnos. Kako god bilo, od kraja ljeta to ćete rasteretiti i imate potrebu da se više posvetite sebi i stvarima koje su vam bitne.  Za pripadnike ovog znaka koji su slobodni, prva polovina godine donosi interesantna iznenađenja. Neki mogu da se vrate na stare priče ili mogu da uđu u vezu sa nekim koga dugo poznaju. Tokom proljeća je mogući ulazak u neku tajnu vezu ili vezu sa osobom iz drugog mjesta. U prvoj polovini godine se bavite sobom.

Zdravlje:  Podižite imunološki sistem i povedite računa o slabim točkama svog organizma. Koža, funkcija bubrega, glava i donji dio kičme mogu vas opteretiti.

BIK

Posao: Partnerski odnosi su i dalje naglašeno bitni kod većine. Koliko god vi željeli samostalno da funkcionirate, to ide teško. Prinuđeni ste na kompromise. Ipak ako odigrate pametno to će vam donijeti ozbiljna poboljšanja koja ne možete  pretpostaviti na samom početku. Imate mogućnost da se udružite sa ljudima na položaju i oni su vam naklonjeni, opet pod uvjetom da napravite kompromis. Vrlo vam je dinamična prva polovina godine i tu postavljate izvjesne bitne osnove za dalje funkcioniranje. Mnogi će tada promijeniti posao ili branšu. Tokom druge polovine godine ste mirniji i sve vam nekako ide lakše. Imate osjećaj da vas prati sreća u nekim neočekivanim situacijama koje se dešavaju. Oni koji su rođeni tokom aprila su pretrpjeli najviše iskušenja u prošloj godini tako da će biti mirniji u narednoj godini. Za ostale, trudite se da vas emocije ne ponesu suviše.

Ljubav:  Mnogi imaju potrebu praviti dugoročnije planove. Ipak budite fleksibilni do jeseni. Slobodni Bikovi će početkom godine imati dvojne odnose sa suprotnim spolom. Jedan odnos može se definirati krajem marta. To je ili netko tko se pojavio preko posla ili prijatelja. Postojat će razlika u godinama i obrazovanju, ali vas to neće brinuti. April je mjesec u kojemu vaše emocije rastu i imate potrebu se zaljubiti ili produbiti odnos. Mnogi će se tada odlučiti za brak ili zajednički život.

Zdravlje: Samo malo regulirajte prehranu i više se fizički aktivirajte. Dosta vremena provodite na poslu, kupite udobniju stolicu. Tokom ljeta vam je stomak slaba točka. Od jeseni se zdravstveni dio bitnije popravlja.

BLIZANCI

Posao: Poslovne okolnosti polako se  počinju  micati s mrtve točke. Već početak godine vam donosi izvjesnu destabilizaciju. Možete raditi dva posla ili neki hobi pretvorite u dobar izvor prihoda. U suštini  razmislite čime biste se to bavili! Još se borite sa nekim lošijim uvjetima rada, ali će se to konačno bitnije popravljati od avgusta. Prijatelji će se nalaziti na odgovarajućim pozicijama pa vam mogu pomoći, iskoristite tu prednost tokom proljeća i početka ljeta. Sve vas navodi na to da će se vaš poslovni dio ozbiljnije stabilizirati do kraja godine. Ako se odlučite za pokretanje privatnog posla,  teško da ćete uspjeti potpuno sami. Blizance neće držati mjesto kao i do sada.

Ljubav: Ako ste slobodni, u prvoj polovini godine ćete tražiti dinamične partnere koji će moći pratiti vaš tempo. Vjerojatno će postojati bitna razlika u godinama osoba koje će vam biti interesantne. Svakako nećete obraćati pažnju na te formalnosti. Možda se netko iz kruga obitelji ili prijatelja neće slagati sa vašim izborom, ali ćete i to postaviti na svoje mjesto ili jednostavno držati u tajnosti neko vrijeme. Proljeće i početak jeseni su vam najinteresantniji periodi za zaljubljivanje. Svakako nećete biti sami u ovoj godini. A koliko ćete biti zadovoljni, ovisi kako će vam ići u poslovnom dijelu. U slučaju da uđete u vezu sa osobom koja može vam pruži podršku, vrlo brzo ćete razmišljati o zajedničkom životu ili braku.

Zdravlje: Povedite računa o kičmi.. Sve ono što pokušavate da ignorirate u zdravstvenom smislu ima tendenciju da se zakomplicira.

RAK

Posao: Protekle godine su vam donijele dosta destabilizacije na polju posla i financija. Kao da će vam se to konačno isplatiti u ovoj godini. Oslonite se na svoje unutrašnje impulse. Krećite se i putujte što više, naročito u prvoj polovini godine. Jednostavno vas neće držati mjesto. Mnogi će željeti da pokrenu nešto privatno i ozbiljnije se osamostaliti. Iskoristite kraj zime i početak proljeća. Ako želite da mijenjate nešto u vezi nekretnina ili podižete kredit, sačekajte septembar mjesec. Financije će se stabilizirati do kraja godine. Vjerojatno postoje dugovanja koja vučete, tu vam stoje  sretne okolnosti. Akcenat je na vašim željama ali i na obuzdavanju temperamenta da biste došli do zacrtanog cilja.

Ljubav:  Vi ste znak koji voli sigurnost u emotivnom dijelu. Kod većine postoji potreba da se nešto riješi na tom polju, bilo kojeg da ste statusa. Prva polovina 2021. godine je više posvećena nekim drugim aktivnostima. Nezadovoljstvo je prisutno jer teško balansirate između onoga što možete i želite. Slobodni će imati prilike da uđu u veoma interesantnu vezu početkom proljeća i krajem jeseni. Vjerojatno je to osoba koja je rastrzana nekim obavezama baš kao vi. Čitavo ljeto obećava lijepe trenutke. Vrlo brzo ćete poželjeti da konkretizirate odnos. Oni koji su u dužim vezama, početkom ljeta se odlučuju na brak. Oni koji su već u braku u drugoj polovini godine čeka bitno rasterećenije. Obaveze se mijenjaju i kod vas i kod voljene osobe. Imate više vremena za zajedničke trenutke. Realizirat ćete neki zajednički osmišljen plan.

Zdravlje:  I dalje ste u periodu kada  se možete bitno udebljati pa je potrebno više računa da povedete o svojim navikama. Kontrolirajte krvnu sliku jer ćete kroz to najprije vidjeti što vam fali i što vam je činiti. Uz to, pazite na pluća i kičmu.

LAV

Posao: Za većinu je ovo relativno mirna godina. Niste navikli da se nalazite u teškim odnosima, ali se to spontano desilo još tokom protekle godine. Trebate se prilagoditi  okolnostima s vremena na vrijeme. Dosta pažnje ćete usmjeriti na pitanja nekretnina, možda nasljedstva, obitelji i rođaka. Tokom 2021. godine u stvari trebate sve  postaviti na svoje mjesto. Samim tim ćete imati osnovu za neke bitne promijene koje slijede u narednim godinama. Mnogi će se na neki način suočiti sa prošlošću. Ako želite da pokrenete privatan posao,  to vam se ne savjetuje u ovoj godini. Možete očekivati jaku konkurenciju i dosta borbe, a životna energija vam nije na zavidnom nivou jer ste razapeti na više strana.

Ljubav:  Više se usmjerite na privatan dio i tu rješavajte stvari koje su vam bitne. Nakon napornijih godina koje ste ostavili iza sebe, osjećate da su velike promijene blizu. Već sam ulazak u 2021. godinu označava bitne promjene. Do aprila ćete na neki način lutati, a tada upoznajete nekoga tko će vam pomoći da pobjegnete od posla i svakodnevnice koja vas samo umara. Može se dogoditi ograničenje u smislu da je u pitanju osoba iz drugog grada, ali to ne treba predstavljati problem. Kontrolirajte pretjeranu emotivnost i promijenite način na koji se borite za ono što želite. Mnogi će naizgled postati ravnodušni.

Zdravlje: Budite oprezni u saobraćaju i pazite se povreda ekstremiteta u prvoj polovini godine.

DJEVICA

Posao: Sada je akcenat na promjenama. Bitno je da želite i da ste otvoreni za informacije koje dolaze do vas. Sve olakšavajuće okolnosti vam idu preko prijatelja, bilo da vam oni pomažu direktno ili indirektno. Mnogi će planirati i nešto vezano za inozemstvo i strance. U slučaju da to ne realizirate do kraja maja, sačekajte septembar. Ali svakako ne odustajte od te zamisli. Jesen je uspješna bez obzira koje pozicije da imate do tada. Neka nova vrata vam se otvaraju a na vama je samo da iskoristite ono što je pred vama. Svakako prijatno iznenađenje, za mnoge i neočekivano.

Ljubav: Ljeto vam donosi jaki nalet kreativnosti i romantike, maksimalno iskoristite ovaj period da napunite baterije. Početkom jeseni (septembar) će vam se pojaviti netko interesantan i to upravo preko posla. Međutim, ne savjetuje vam se ulazak u tajnu vezu, bilo da ste slobodni ili zauzeti. Mogući su problemi početkom oktobra, pa sve do polovine novembra. Savjet vam je da se usmjerite na neke zajedničke aktivnosti ili na zajedničko putovanje, ili ćete se udaljiti na neko vrijeme i provoditi ga u osobnim aktivnostima. Tokom čitave godine izbjegavajte da ulazite u veze sa partnerima koji ne žive u mjestu u kom ste vi jer će vam to na kraju predstavljati problem.

Zdravlje: Obično dobro podnosite stres a reagirate tek kada prođe, pa su vam u tom smislu najlošiji april i juli mjesec. Također povedite više računa o grlu i vratnom djelu kičme, zubima u donjoj vilici.

VAGA

Posao: Došlo je vrijeme da malo više vremena posvetite sebi i osobnom napredovanju. Iskoristite sve pozitivne karakteristike vašeg znaka jer ćete kroz njih najprije izbiti u prvi plan. U prvoj polovini godine mnogo bolje funkcionirate u okviru partnerskih odnosa. Neka partnerstva mogu  vam biti i nametnuta. Svakako možete odlično da organizirate posao i prepustite nekom drugom da se bavi stvarima koje vama ne idu od ruke ili vas ne interesiraju, budite mudri. Aspekt javnosti je naglašen, pa je jako bitno kako ćete predstaviti nešto. U drugoj polovini godine možete se naći u nekoj većoj organizaciji ljudi, ili ako ste već tu,  svakako ćete se brzo izdvojiti iz mase i napredovati. Komunikacija sa ljudima na položaju vam je odlična i to trebate iskoristiti. Na kraju godine ste zadovoljni postignutim. Mlađe Vage mogu da nađu posao u struci, samo budite uporne.

Ljubav: Postajete smireniji i počinjete konkretizirati što je to što vam treba ili fali na bilo koji način. Nećete se zadržavati na površnim odnosima i nećete gubiti vrijeme na ljude koji to jednostavno ne zaslužuju. Ne želite više biti u stanju trpljenja. Ljeto će vam biti interesantno. Srpanj vam donosi dosta flertova,  a  kraj septembra i zaljubljivanje u osobu iz drugog grada ili druge vjere. Zauzeti pripadnici znaka će u prvoj polovini godine zapostaviti intimu, opustit će se tokom ljeta i od jeseni ponovo uspostaviti dobar odnos pun razumijevanja i pažnje.

Zdravlje:  Kičma, mišići i živci su vam slabe točke do jeseni.. Druga polovica godine vam je svakako bolja. Tokom zime povedite više računa o sinusima.

ŠKORPION

Posao: Već ste se naučili strpljenju pa će vam mnogo toga lakše pasti. Mnogi planovi se pokreću sa mrtve točke, naročito ako imaju veze sa inozemstvom ili državnim ustanovama. Oko nečega ste se načekali. Ovo je nešto teži period za Škorpije rođene u trećoj dekadi. Ostali mogu  računati da mnogo toga dolazi na svoje mjesto. Iz prethodnog teškog perioda sada izlazite mudriji i zadovoljniji. Moguća su vam izvjesna iskušenja tokom proljeća i početkom ljeta. Samo pokažite da ste naučili lekciju i sve će biti bolje nego što očekujete. Ako niste do sada, vrijeme je da mijenjate svoju rutinu i ustaljeni način razmišljanja!

Ljubav:  Naglašena je mogućnost da uđete u tajnu vezu ili odnos sa dosta mlađom osobom. Aspekti su takvi da sve što pokušate nekako na kraju ne ispadne dobro za vas. Muškarci rođeni u ovom znaku su u nešto boljem položaju i mogu očekivati najinteresantnija dešavanja tokom aprila i juna mjeseca. Druga polovina godine je lakša, za žene naročito avgust i septembar. Svakako ćete kraj godine dočekati zadovoljni i sa nekim novim životnim iskustvom.

Zdravlje: Povedite računa o donjem dijelu stomaka, sinusima, kostima i zglobovima. Prioritet je i da punite baterije, dovoljno spavate.

STRIJELAC

Posao: U 2021. godini je akcenat na međuljudskim odnosima. Neki ljudi mogu vas razočarati, neki suradnici neće više biti u vašem okruženju. Vi ste svakako zaštićeni od raznoraznih gluposti koje će se dešavati u vašem okruženju. Oni koji su bez posla, do proljeća mogu  očekivati zaposlenje. Odličan ste posrednik i to možete unovčiti u drugoj polovini godine.

Ljubav:  Početkom godine, zauzeti Strijelci imaju potrebu da zbrajaju svoje emocije i dešavanja iz prethodnih godina. Mnogi će dalje krenuti sami. Ako se odlučite da ipak održite emotivnu priču u kojoj se nalazite,  prihvatite odgovornost koju taj odnos nosi. Veći dio tereta ćete prihvatiti na sebe. Tokom ljeta možete na neki način biti odvojeni od voljene osobe, a tokom jeseni se stvari vraćaju u normalu. Ne dozvolite prijateljima da se miješaju u vaš emotivni život jer to neće biti dobro za vas.. Ne dozvolite da sumnjate u sebe jer vi uvijek dajete svoj maksimum.

Zdravlje: Zdravstveni dio nije loš tokom čitave godine. Mogući su problemi sa nesanicom, metaboličkim procesima i koljenima. Samo malo računa povedite o svom zdravlju i sve će biti u najboljem redu.

JARAC

Posao: Većinu očekuje burna godina. Već sam početak 2021. godine naglašava izvjesene promjene. Doduše, one se vjerojatno neće desiti prije marta ili početka aprila. Na jedan lakši način sredinom godine možete doći do posla ili napredovati na trenutnom poslu. Sve vaše odluke su prikazane kao mač sa dvije oštrice. Upravo je zbog toga bitno da odaberete pravi trenutak i da raspolažete svim informacijama. Od septembra nećete imati toliko utjecaja na ono što se dešava na poslovnoj sceni. Iskoristite ono što možete do tada.

Ljubav: Sam početak godine vam je svakako najpovoljniji da se emotivno pokrenete i nađete osobu koja bi vam odgovarala. Imate potrebu da se bavite sobom, i fizički i mentalno. U prvoj polovini godine centar vašeg interesa će više biti posao i potreba da se osamostalite. Tokom proljeća i početka ljeta ćete biti nekako nezainteresirani za emotivni dio, a nije da neće biti ponuda. Druga polovina godine je mnogo lakša. Slobodni pripadnici znaka u junu i julu imaju najvećih mogućnosti da uđu u  perspektivnu vezu. Jesen je vezana za interesantne ali više strastvene kontakte, naročito kao žena rođenih u ovom znaku. Zauzeti u drugoj polovini godine napokon mogu da odahnu. Dolazi priželjkivana prinova ili proširenje prostora.

Zdravlje:  Oko nekih ozbiljnijih problema je potrebno da se angažirate tako što mijenjate režim prehrane. Imunološki sistem će najviše trpjeti zbog stresa,  a tada ste na udaru virusa.

VODENJAK

Posao: Ulazite u period koji vam donosi stabilizaciju. Ako želite promijene, iskoristite sve do avgusta. Obnovite neke stare kontakte jer vam kroz to ide očekivana realizacija. Odnosi sa kolegama mogu se komplicirati. Povedite računa ako surađujete sa rođacima ili strancima. Ako tražite posao, kroz slučajan susret sa prijateljem kojega dugo niste vidjeli može doći do razrješenja. Na vama je da tokom čitave godine samo održavate postojeće pozicije. Krajem godine povedite računa o nekim pravnim stvarima.

Ljubav: U prvoj polovini godine privlačite poglede osoba koje su vam različite po karakteru. Suprotnosti se dobro dopunjuju i to može da vam bude interesantni jedno vrijeme, naročito osobe koje se pojavljuju tokom marta i početkom aprila. Možda imate nedefinirane odnose ili tu osobu smatrate prijateljem. Svakako će vam to biti ugodno iznenađenje. Kraj jeseni i tokom zime ste više usmjereni na posao i financije jer je emotivni dio stabilan. Zauzetim pripadnicima znaka je prva polovina godine nešto teža. Kao da partner ignorira neke vaše zahtjeve ili potrebe.

Zdravlje: Slaba točka vašeg znaka su nervi i psiha. U tom kontekstu biste trebali povesti računa tokom jeseni i zime. Inače vam je zdravstveni dio stabilan tokom čitave godine.

RIBE

Posao: U slučaju da niste zadovoljni pozicijama na kojima ste početkom godine, imate vremena do maja da razmislite šta želite. Svakako nešto što je predmet vašeg uživanja može biti odličan izvor prihoda. Iskušajte se i u stvarima za koje niste školovani. Prvo ćete ugodno iznenaditi sebe, a nakon toga i ljude iz okruženja. Imate podršku prijatelja i to će vam naročito značiti početkom godine i tokom ljeta. Interesantan je i dio vezan za inozemstvo i strance.  Proljeće i ljeto će vam biti prilično dinamičan, nekima čak i buran period. Krajem godine već možete da odahnete i prepustite se.

Ljubav:  Zauzetim pripadnicima znaka je proljeće i jesen bitan period, bilo da ćete uraditi nešto konkretno sa partnerom ili pokazati neko svoje nezadovoljstvo i vrlo brzo to popraviti. Ne povlačite se. Partner će imati želju da vam udovolji u trenucima kada pokažete šta vam to fali. Mogući su vam interesantni flertovi čak i ponude za tajnu vezu. Kako god, vi ćete krajem godine donijeti neki konačan sud u vezi partnera i odnosa. Samo od vas zavisi u kom će se pravcu to nastaviti ili promijeniti.

Zdravlje: Ovo je godina u kojoj prvenstveno možete mijenjati svoj fizički izgled. Uz vrlo malo discipline doći ćete do željenih rezultata.

 

 

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)