Tko je agresivac, a tko emotivac? – Znakovi Zodijaka i njihove mane i vrline

horoscope guru

 

OVAN

Prestanite sebe da promatrate očima drugih, ne iscrpljujte se time što ćete forsirati stav kako ste baš nesebični i baš dobrica, prekinite da istjerate pravdu i zauzmite malo stav “oko za oko – zub za zub”. Razvijajte neovisnost, samosvijest, povjerenje u vlastite impulse i u sebe, hrabrost, umjerenost u davanju, brigu o sebi i najvažnije – usmjerite se na konstruktivno ostvarivanje osobnih interesa i tada ćete zaista doživjeti sreću, sklad i podršku. Osjećaj ravnoteže i snage potječe od vjere u sebe i poštenja prema sebi samom, tj.. zadovoljenja vlastitih osnovnih želja.

BIK

Ne budite nestrpljivi, ne gledajte u tuđu livadu misleći da je tamo kvalitetnija ispaša i ne brinite tuđe brige. Ne osuđujte druge i ne opterećujte vaše moždane vijuge pitanjima šta je nečija motivacija da bude baš sa vama. Ne budite opsesivni i skloni tome da uništite sve samo zato što vam smeta jedan detalj. Razvijajte osjećaj za lojalnost, budite svjesni svojih granica i vlastite vrijednosti, radite stvari postupno, strpljivo . Poštujte potrebe, kako vlastite tako i tuđe, uživajte, budite više zahvalni i naučite da opraštate.

BLIZANCI

Prestanite misliti da unaprijed znate što o čemu drugi pričaju i što hoće da kažu, a da ih pri tom uopće ne slušate. Prekinite da pretpostavljate da drugi znaju na čemu su, izbacite opsesivnu potrebu da ste vječno u pravu, kao i ideju da treba sve raditi onako kako vas intuicija vodi, već malo provjerite činjenice. Ne odbacujete sve ono što se kosi sa vašim uvjerenjima i naročito smanjite ishitreno donošenje zaključaka i odluka. Razvijajte zdravu radoznalost, postavljajte pitanja jer tako ćete jedino dokučit kako i o čemu razmišljaju drugi. Razvijajte taktičnost, logiku, pozitivan pristup životu i drugim ljudima, naučite iznosite vlastite ideje bez ugrožavanja drugih i budite više otvoreni za nove ideje i iskustva.

RAK

Ne preuzimajte potpunu odgovornost baš za svaku situaciju, ne skrivajte osjećaje i ne gajite strahove od bliskih odnosa. Ne radite ništa samo da biste bili viđeni, ne zanemarujte svoje osjećaje i emocije, prilagoditi se društvu i prekinite da sebi na leđa tovarite više nego što možete ponijeti, samo zato što mislite da je važno da stvari budu teške da biste se vi osjećali važnim. Razvijajte suosjećajnost i naučite vidjeti i vrednujete osjećaje. Razlikujte emocije od nesigurnosti. Vježbajte i biti blago ponizni i prihvaćajte tuđe slabosti bez osuđivanja.

LAV

Ne bježite od emocija, ne povlačite se, nemojte uvijek iščekivati da vas drugi na nešto podstaknu. Također, nemojte vječno čekati da saznate nešto više, pa tek onda krenuti u akciju jer ćete zakasniti; ne sanjarite baš previše. Razvijajte individualnost i spremnost da budete u središtu pažnje, kao i spremnost da se upustite u rizik. Jačajte snagu volje, samopouzdanje i entuzijazam. Naučite uživati u životu i da se zabavljate, gledajte na život kao na igru i razvijajte stav – od mene sve ovisi. I na kraju, uvijek postupajte onako kako vam srce govori.

DJEVICA

Izbacite osjećaj da ste žrtva i velikomučenik, počnite planirati kako se ne biste osjećali dezorjentirana, ne bježite od stvarnosti a pogotovo ne u krajnosti, ne izbjegavajte obveze, ne sumnjajte u sebe, ne odustajte. Radite na stvaranju rutine, usmjeravajte se uvijek na sada i ovdje, djelujte sa suosjećanjem. Naučite pravilno analizirati i kategorizirati, kao i da pravilno primjećujete i vrednujete detalje kako se ne biste rasplinjavala, naučite kako se precizno i svrhovito pomaže drugima, dobivate samopouzdanje iskustvom, razvijajte umjerenost. Riskirajte, bez obzira što osjećate strah.
Ako se koncentrirati i napravite plan, čitav univerzum će vam otvoriti put ka uspjehu.

VAGA

Ne budite impulzivni, izbacite poznate izljeve gnjeva, prekinite da se nepromišljeno dokazujete i shvatite da i drugi imaju neke potrebe, a ne samo vi. Točnije, ne budite egocentrični i sebični i ne očekujte da drugi budu kao vi. Pazite koliko trošite i na šta, ne budite bolesno ravnodušni jer to iritira i ne odbijajte kompromis. Razvijajte smisao za suradnju, diplomaciju i takt. Budite nesebični kada pružate pomoć, jer to mora biti bez očekivanja. Dijelite s drugima i naučiti stvari vidite i očima drugih. Kada tim pobjeđuje i vi pobjeđujete, kada dijeliti s drugima i sami ćete imati više.

ŠKORPION

Prestanite biti toliko posesivni i tvrdoglavi. Zaboravite prošlost i prekinite da stalno “vrtite film” šta je bilo i šta vam je neko uradio. Malo više se bavite poslom, a manje čulnim zadovoljstvima. Ne opirite se promjenama i ne ponavljajte uvijek iste greške. Razvijajte samodisciplinu, oslobađajte se svega što vas koči i kada birate promjene – neka budu konstruktivne. Uživajte u stvarima bez potrebe da se one posjeduju. Naučite prihvatiti pomoć i podršku drugih bilo da se radi o idejama, novcu ili prilikama. Naučite da postanete svjesni želja, potreba i motiva drugih i budite otvoreni za suradnju. Tada ćete zasigurno uživati u situacijama koje čine da se čovjek osjeća živim i lakše ćete ostvariti i vašu ljubav prema situacijama visokog rizika. Prihvaćanje promjena dovodi do vitalnosti. Alternativa promijeni je – stagnacija.

STRIJELAC
Izbacite neodlučnost, prekinite da tri sata nakon što vam netko nešto kaže preispitujete šta je “veliki pjesnik htio da vam kaže”. Prekinite postavljati trilione dodatnih pitanja i ne trudite se da smišljate rečenice za koje mislite da bi drugi baš htjeli da ih čuju. Ne ubijajte intuiciju logikom i ne forsirajte da netko trenutno nešto uradi ili odgovori na vaš zahtjev ili pitanje. I ne vjerujte uvijek tuđim zapažanjima o sebi. Naučite se oslanjati na intuiciju, pa čak i na proročke sposobnosti ili takozvano nevidljivo vodstvo koje vam se obraća iz više svijesti. Razvijajte spontanost, osjećaj za avanturu i slobodu. Komunicirajte direktno i bez samocenzure. Vjerujte sebi, ako se osamljuje neka to bude u prirodi, razvijajte strpljenje i intuitivno slušanje – osluškivanje značenja koje je skriveno iza riječi. Pobjeđujete kada vjerujete intuiciji i kada govorite ono što vam se trenutno događa, a slobodni ste kada dozvolite drugima da budu ono što jesu.

JARAC
Ne mijenjajte raspoloženja svjetlosnom brzinom, zaboravite na nesigurnost koja vodi u lijenost i ovisnost. Ne sputavajte sebe imaginarnim strahovima, ne živite u prošlosti, a najmanje ne u izolaciji, ne izbjegavajte rizik i prekinite da dramite pred drugima. Radite i razvijajte osjećaj samokontrole, kao i samopoštovanje. Pristupajte životu zrelo i odraslo i vježbajte razuman pristup rješavanju problema. Ne treba se oslanjati ni na koga osim na sebe. Ispunjavajte obećanja i obveze, oslobodite se prošlosti kako biste se uspješnije bavili sadašnjošću, više brinite o sebi i naučite prihvaćate odgovornost za uspjeh. Ne možete kontrolirati druge, ali zato možete sebe. Uvijek kada preuzmete odgovornost – pobjeđujete. Naučite da imate cilj.

VODENJAK
Ne uvodite promjene samo da biste se dokazali ili pokazali autoritet, izbacite avanturizam ili ga bar prepolovite, ne budite tvrdoglavi, niti melodramatično. Slijedite sebe i vlastito “ja” i nikako ne radite ono što se od vas očekuje, ne idite u krajnosti, obuzdajte strasti i postanite ponekad svjesni da i drugi imaju identitet i da niste samo vi najvažniji. I ne vraćajte “loptu” pošto-poto, da drugi ne pomisle da se bojite. Radite na objektivnosti i sagledavanju potpune slike.
Razvijajte želju za prijateljstvom i donošenje odluka koje su u najboljem interesu grupe. Budite spremni dijeliti ideje i razvijajte humane odnose. Stvarajte situacije u kojima su svi na dobitku i naučite da priznate da su i drugi, svatko na svoj nači, posebni.Oslobodite se svojeglavosti, kao i želje za dominaciju nad drugima, i čim odlučite što želite – univerzum će vam to i donijeti.

RIBE
Otarasite se osjećaja nespokojstva, kao i pretjeranog cijepidlačenja i traženja igle u plastu sijena. Riješite se opsesivne zabrinutosti, kao i preuveličavanja sitnica. Vaša prva reakcija je da kritizirate i da nalazite mane drugima, kao i vjerovanje da drugi uvijek griješe. Ako pogriješite, ne budite uznemireni kao što imate običaj i zapamtite da niste obvezni trpite loša stanja i situacije. Razvijajte osobinu da ne osuđujete. Razvijajte suosjećanje, a nespokojstvo predajte u ruke višoj moći. Oslobađajte um meditacijom i samoposmatranjem. Usredotočite se više na duhovnost i duhovne putove i vjerujte u pozitivne ishode. Ne opirite se promjenama. Sjetite se rečenice “da Božja i duhovna vlada nikada ne može pasti”. Sve je u redu i sve se odvija kako treba.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)