PRAZNIK RADA I HOROSKOP ZA SVIBANJ

Prvi maj ili Međunarodni praznik rada je praznik kojim pripadnici i simpatizeri radničkog pokreta obilježavaju sjećanje na svoja dostignuća i žrtve koje su njihovi pripadnici radničkog pokreta podnijeli kako bi se izborili za veća radna prava.Prvi maj ima korjene u odluci američkih sindikata koji su zahtijevali donošenje zakona kojim bi se ustanovilo maksimalno osam sati rada dnevno.Taj zakon je trebao biti donešen do 01.05. 1886. godine.Pošto se to nije dogodilo došlo je do velikog štrajka u Chicagu i do krvavih nereda.

Od tada u SAD-u,a kasnije i u svim ostalim zemljama svijeta Praznik rada se obilježavao velikim paradama i demonstracijama, naravno uz nezaobilazan crveni karanfil simbol krvi koja je 1886. godine bila prolivena u demonstracijama.Od tada do danas prošlo je puno vremena,radnici su ostvarili prava,ali jos uvijek nisu zaštićeni od poslodavaca,a i samih zakona.

Danas nema demonstracija kao prije,danas nema karanfila,danas se ovaj međunarodni Praznik rada obilježava okupljanjem građana na trgovima i u većim parkovima uz tradicionalni grah .

AstroTarot za Prazik rada, poklanja Vam horoskop za mjesec svibanj.

OVAN

Samo ono što želite vidjeti ,to ćete i vidjeti. Obzor ćete smanjiti, kako bi se manje razočarali. Kad bi se suočili sa potoškoćama koje imate, postali bi s vremenom imuni na njih i očvrsnuli bi. Putovat ćete maštom i tamo se jako dobro osjećati. Naljutit će vas onaj tko vas probudi i vrati u stvarnost. Nažalost, morat ćete se suočit s problemom koji vas dulje vrijeme opterećuje i počet ih rješavati.

BIK

Svoju ćete pohlepu odlično skrivati od očiju javnosti. Čak ćete i onima najbližima, prezentirati ono što je samo za vašu dobrobit. Ostavljat ćete dojam skromne i povučene osobe. Do svega ćete dolaziti uz jako mala truda i muke na neki svoj lukav način. Srestva s kojima se služite, mogla bi bit razotkrivena, pa vam više neke stvari neće polazit za rukom.

BLIZANCI

Trenutna poslovna situacija u vama nikako ne pričinjava zadovoljstvo. Svakim ste danom, tjednom, mjesecem, sve iscrpljeniji. Nažalost, zbog posla i svih poslovnih obveza, prisiljeni ste i ljubav smjestiti na posljednje mjesto. Nažalost, sve ima svoje razloge, ali i rješenja. Vrijeme je da na nečemu kvalitetno poradite. Ambicije su vam visoko, ali ih nikako nećete moć realizirati.

RAK

Prestanite miješati poslovno i ljubavno zadovoljstvo. Kad sve stoji u istom loncu, ne ispadne ništa pametno, ali ni ukusno. Oni koji su prisiljeni dijeliti ljubav na poslu, neka više paze, jer vam suradnici nisu naklonjeni. Sve ostavite za svoje vrijeme i u svemu uživajte pojedinačno. Poslovno ćete surađivati s jednom jako teškom osobom. Ne dozvolite da vas ista osoba zamota u svoj veo tajni.

LAV

Samo vas jedan tren dijeli od ispunjenja poslovnih želja. Oko desetog u mjesecu, većina vas će biti na pola puta prema zadovoljstvu, a već oko dvadesetog ono bi moglo biti potpuno. Potrudite se uvijek biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Više će vam trebati opreznosti, čak i osam očiju, sve zbog jednog suradnika. Držite se čvrsto svog posla i unaprijed zakazanih dogovora, pa neće bit velikih pogreški.

DJEVICA

Pokušajte  sve držat pod kontrolom, koliko god je to moguće. Bili kakve ekstremitete zaboravite, jer za to ovih nekoliko dana i tjedana nećete imati ni vremena. Moći ćete biti zadovoljni i sretni što nekoliko slijedećih tjedana nećete imati problema sa financijama, kroz koje ste prolazili nekoliko posljednjih mjeseci. Malo ćete se počet opuštati.

VAGA

Nažalost, početak mjeseca će proteći u prekovremenom radu, kako bi za sobom ostavili sve uredno i dovršeno za slijedeći mjesec. Obveze će se produljiti i u kasne sate, kad ćete imati potrebu za svim kućnim obvezama. Rijetki će izlaziti vanka, negdje u ugodno društvo, ali će i to za one koji izađu biti zamorno. Pretrpite se ovaj mjesec, idući će proteći u debeloj hladovini.

ŠKORPION

Radne će kolege zaključiti kako uopće niste prisutni na poslu, kako mišlju, tako i djelom. Jedan ćete dan dati sve od sebe, a već drugi negdje se izgubiti i zabušavati. Kad želite i kad imate potrebu, napravite sve najbolje za svoj posao, samo što je to u posljednje vrijeme rijetko viđeno. Nekoga ćete riječima smjestit  gdje mu je i mjesto i na takav se način malo više izborit za sebe. Radit ćete samo ono što vam se radi.

STRIJELAC

U poslu više ne znate gdje bi ste i na koja vrata pokucati. Dali ste sve od sebe i pokušali s različitim projektima, kako bi pomogli ili izašli u susret firmi u kojoj radite. Uskoro će događaji krenuti na bolje, pa se do tad strpite i smirite. Ne može ni kod vas uvijek biti oblačno, ali kad vam ugrije, sunce vas neće baš napuštati. Prema svojoj radnoj okolini budite što naklonjeniji. Ukoliko bude trebalo odraditi i njihov dio posla, odradite, bit će vam vraćeno.

JARAC

U vas će se uvući neko nezadovoljstvo, koje će u vama dugo boraviti. Potrudite se bar do polovine mjeseca otjerati demone koji su vas zaposjeli. Mnogi će se nać i pred novim poslovnim početkom, kojeg ćete teško svladati. Težite prema realnosti, inače ćete izgubiti sve za što ste se silno borili. Ako planirate putovanje, najbolje je da ono bude krajem mjeseca, do kad će se situacija popraviti.

VODENJAK

Na samom je kraju vaša poslovna problematika, koja dugo vuče repove za sobom. U ovom ćete se mjesecu počet oporavljat od svih problema, ali isto ne očekujte čuda. Doći će vrijeme kad ćete biti totalno oslobođeni napetosti.  Podmetanja su imala najveće uloge od strane suradnika, pa im isto ne vraćajte istom mjerom. Držite do svog dostojanstva, koje su vam drugi pokušavali oduzeti i sve će biti puno bolje.

RIBE

Htjet ćete ostvariti mnoge svoje zamisli. Nažalost, neće se sve odvijati onako kako ste zamislili. Budite zadovoljni s onim što budete imali, jer netko u blizini vas nema osnovno zadovoljstvo za život. Komunikacija sa okolinom će teći besprijekorno. Oko vas će se naći mnoštvo zanimljivih osoba, a to se ponajviše odnosi na one koji se nalaze na dobrom poslovnom položaju.                        

                                       SRETAN VAM MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA!

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)