Poljoprivredna astrologija – agro horoskop

horoscope guru

Poljoprivredna astrologija

Poljoprivredna astrologija je vrsta izborne astrologije koja savjetuje sadnju, obradu i berbu usjeva na temelju faza mjeseca i astroloških znakova. Poljoprivredna astrologija često se naziva “sadnja znakovima” zbog svoje oslanjanja na astrološke znakove za sadnju, uzgoj i žetvu.

Poljoprivredna astrologija je jedan od najstarijih oblika astrologije. Vjerojatno je prva upotreba poljoprivrene astrologije za  čovjeka napravljena od lunarnih ciklusa. Dokazi o svojoj praksi datiraju tisućama godina drevnim narodima rijeka Nila i Eufrata. Poljoprivrednici tih civilizacija posadili su Mjesečevu fazu i njegov znak u zodijaku. Postoji nedostatak znanstvenih dokaza koji dokazuju blagotvorne učinke astrološkog vrtlarstva.

izvor wikipedija

Tokom 2018. godine bit će dosta sušnih perioda koja neće biti pogodna za uzgoj nekih kultura i bilja, tako da će povrće i voće u 2018. godini vrlo loše roditi. Ipak vrijeme će pogodovati za one vrste bilja kojima sušna razdoblja i što manje vlage odgovara. Teško će biti i za one vrste cvijeća koje zahtijevaju vlagu.

Koje bilje, biljke, voće, povrće najviše odgovara vašem znaku?  Svaki znak Zodijaka može imati veliku korist od svojstva određenih biljaka, koje pomažu u liječenu,  energetskoj ravnoteži i samom uzgoju, biljaka koje vama mogu dobro uspijeti.

 

OVAN

Ovan koji je Vatreni znak i kojim vlada planet Mars ima značajan uspjeh s trnovitim biljkama, gorkog okusa, crvene boje. Ovan vlada očima, glavom, tako da najbolje biljke za Ovna su one koje potiču nadbubrežnu žlijezdu, pročišćavaju krv, te sadrže visoku vrijednost željeza.

Voće i povrće: hren, poriluk, češnjak, kiseli kupus, crveni papar, breskva, rabarbara, rotkvica.

Cvijeće: calendula, geranija, anis izop, maka, crvene ruže, tulipani, tigar ljiljan.

Bilje: kopriva, korijen čička, crvena djetelina, hmelj, mažuran, mlijeko čička, pelin, gentian, sarsaparilla, đumbir, korijander.

Ovnovima se savjetuje da iduće godine  uzgajaju breskve, salate svih vrsta, od cvijeća, crvene ruže, ljiljan.

BIK

Bik je Zemljani znak kojim vlada planeta Venera. Ona predstavlja ljepotu i želju tako da biljke bikova su često predivno i mirisno cvijeće. Bik vlada grlom i ustima, tako da biljke koje mu odgovaraju su one smirujuće za grlo i probavni sustav.

Voće i povrće: špinat, grašak, krumpir, slatki krumpir, tikvice, artičoka, maslina, grožđe, jabuka, smokva, marelica, šipak, jagoda.

Cvijeće: ljiljan, slatki grašak, ljubičica, đurđica, ruža, tratinčica, geranija.

Bilje: piskavica, anis lavande, maslačak, marshmallow, kadulja, vervain, grožđica, majčina dušica, angelika.

Bikovima će u idućoj godini uspijevati sadnja i uzgoj špinata, graška, maslina,te od cvijeća gergenija, i ljubičica.

BLIZANCI

Blizanci su Zračni znak kojima vlada Merkur. On vlada rukama, ramenima, plućima. Bilje za Blizance ima podijeljeno lišće ili stabljike (poput bronhija pluća) i suptilne mirise. Biljke povezane s Blizancima pomažu ojačati pluća i dišni sustav, te opustiti živčani sustav.

Povrće i voće : endivija salata, mrkva, zob, jabuke, kruške

Cvijeće: orhideja, krizantema, lila, azaleja, kozja krv

Bilje: matičnjak, kopar, koromač, lavanda, piskavica, Valerij

Blizanci će imati uspjeh iduće godine ako uzgajaju mrkvu, jabuke, kruške, te krizanteme.

RAK

Rak je Vodeni znak kojim vlada Mjesec. Biljke koje Rakovima odgovaraju su meke, sadrže puno vlage i nalaze se u blizini vode. Rak regulira želudac, grudi, dijafragmu, te jetru, tako da te biljke povezane s Rakom pomažu kod probave i utječu na podsvijest.

Povrće i voće: škrob od lisica, brokula, kupus, cvjetača, endivija salata, kelj, kohlrabi, gljiva, rajčica, slatki krumpir, dinja, krastavac, lubenice, kruška

Cvijeće: jasmin, izop, jutarnja rosa, geranija, ljiljan, lotos, bijele ruže, opijumski mak

Bilje: šipak, papaja lista, matičnjak, peršin, verbena, ljuštura

Rakovima savjetujemo uzgoj brokule, cvjetače, rajčica,a od cvijeća svakako jasmin, ruže.

LAV

Lav je Vatreni znak kojim vlada Sunce. Dio tijela kojim upravlja Lav je srce. Biljke za Lavove su obično velike, narančaste boje, zlatne, imaju lišće u obliku srca. To su biljke koje reguliraju krvni tlak i imaju nadahnjujući učinak na duh.

Povrće i voće: kineski kupus, kukuruz, švicarski bob, paprike, ananas, naranče, grejp, maslinovo ulje, kokos

Cvijeće: anis, suncokret, Dalia, mak, božur, kalendula

Bilje: glog, matičnjak, ružmarin, celer, menta, lavanda, peršin, kopar, koromač, kamilica, anis, đumbir, šafran

Za Lavove u idućoj godini dobro je uzgajati paprike, kukuruz, masline, od cvijeća dalia, božur, te od bilja, ružmarin i mentu.

DJEVICA

Djevica je Zemljani znak kojim upravlja planet Merkur. Djevica je božica zrna i povezana s jeseni. Biljke koje su dobre za Djevice imaju suptilne mirise, male su, imaju svijetle boje cvjetova. Za Djevice su značajne one biljke koje reguliraju kalij i pomažu kod smirenja živaca.

Povrće i voće: salata, mrkve, pastrnjak, ječam, zob, raž, pšenica, proso

Cvijeće: narcisa, krizantema, aster, ljubičica

Bilje: kopriva, koromač, kupina (lišće i korijen), lavanda, mažurana, peršin, piskavica, kopar

U idućoj godini Djevice mogu imati odličan urod ako uzgajaju salate, mrkvu, kupine, lavandu, te od cvijeća narcise i krizanteme.

VAGA

Vaga je Zračni znak kojim vlada planeta Venera. Venera je planet ljubavi i ljepote, tako da biljke koje odgovaraju Vagama su svijetlih boja i raskošnih mirisa. Vaga regulira bubrege i nadbubrežne žlijezde, tako da bilje koje im odgovaraju su one koje pomažu u ravnoteži tih organa.

Povrće i voće: Brokula, patlidžana, špinat, grašak, slatki krumpir, artičoka, šipak, marelica, jabuka, smokva, šljiva, grožđe, jagoda, maslina

Cvijeće: orhideja, gardenia, ruže, Freesia, gladiola, hortenzija, tratinčica, ljubičica, jaglac

Bilje: peršin, čašice, smreka, kukuruzna svila, menta, dušica, vervain

Vage u idućoj godini sadnjom ili sjetvom, brokule, krumpira, uzgojem marelica, smokva, te hortnezija, tratinčica, i mente, mogu postići vrlo zadovoljavajući urod.

ŠKORPION

Škorpion je Vodeni znak kojim upravlja Pluton i Mars. Biljke koje odgovaraju Škorpionima često se nalaze na udaljenim mjestima ili pod zemljom. Imaju trnje, crvene su boje i teško se uzgajaju. Škorpionom vladaju reproduktivni organi tako da su za njih dobre biljke koje balansiraju hormone, menstrualne cikluse, pomažu u trudnoći.

Povrće i voće: gljiva, paprika, rabarbara, poriluk, luk, žarač, papar, češnjak, hren, rotkva, senf

Cvijeće: geranija, božikovina, crne oči, grimizni majmunski cvijet, hibiskus

Bilje: aloe vera, ginseng, bosiljak, gentian, pelin, đumbir, korijander

Škorpionima se savjetuje da u idućoj godini posvete se uzgoju gljiva, rotkva, te od cvijeća božikovine i hibiskusa. Od bilja zavidan uspjeh mogu imati  uzgojem đumbira i korijanera.

STRIJELAC

Strijelac je Vatreni znak kojim vlada planeta Jupiter. Za Strijelce su odlične biljke velike, upadljive, ugodnih mirisa. Najbolje biljke za Strijelce su one koje će potaknuti rad jetre i živčani sustav.

Povrće i voće: šparoge, endivija salata, rabarbara, repe, rajčica, repa, masline

Cvijeće: crvene ruže, kalendula, anis, štipaljke, karanfili, klematis, božur, šunka, jasmin

Bilje: maslačak, konjska kora, grožđe, kadulja, anisa, muškatni oraščić, mentol

Za Strijelce iduća godina može donijeti uspjeh u uzgoju šparoga rajčice, repe, jasmina, te grožđa i kadulje.

JARAC

Jarac je Zemljani znak kojim vlada planeta Saturn. Biljke koje su dobre za Jarčeve obično imaju male cvjetove, drvenaste i imaju slab miris. Jarac vlada koljenima, zglobovima, kostima, zubima, tako da odgovaraju mu biljke koje imaju visoku razinu kalcija.

Povrće i voće: Špinat, gljiva, repa, pastrnjak, ječam, raž

Cvijeće: afrička ljubičica, jasmin, crna makija

Bilje: sarsaparilla, timijan, konjska kola, pastirska torbica

Iduća godina Jarčevim koji siju špinat ili se bave uzgojem gljiva može biti vrlo dobra. Od cvijeća i bilja uspjeha imaju u uzgoju afričkih ljubičica, te timijana.

VODENJAK

Vodenjak je Zračni znak kojim vlada Uran. Biljke Vodenjaka su vodene biljke, rastu pored vode, na neobičnim mjestima i različitog izgleda. Za Vodenjake su značajne biljke koje pomažu cirkulaciju, te opuštaju živčani sustav.

Povrće i voće: špinat, repa, raž, ječam, pastrnjak

Cvijeće: rajska ptica, orhideja, gladiola, tulipan

Bilje: kamilice, strasni cvijet, Valerij, hmelj, tamjan, kava, cimet, klinčići

Zavidan urod u idućoj godini Vodenjaci mogu postići uzgojem pastrnjaka, salata, uzgojem tulipana, kamilice.

RIBE

Ribe su Vodeni znak kojim upravlja Jupiter i Neptun. Biljke, dobre za Ribe su često velike, najčešće iscjeliteljske biljke. One ojačavaju imunološki sustav, antibakterijske su.

Povrće i voće: šparoge, gljive, rabarbara, repe, rajčice, morske trave, masline

Cvijeće: jasmin, ljiljan, narcisa, klematis, orhideja

Bilje: kapari, kava, muškatni oraščić, anis

Ribama se savjetuje da iduće godine uzgajaju masline, rajčice, gljive, te orhideje i anis.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)