ODGOJ DJECE PO HOROSKOPU

horoscope guru

Odgoj

OVAN – već u ranom djetinjstvu odlikuju se hrabrošću i aktivnošću. Ne znaju za nikakva ograničenja i žude za pustolovinama. Brzi su u odlukama i ne podnose nikakva odgađanja. U školskoj dobi nastoje preuzeti ulogu vođe pa su mogći sukobi sa profesorima. Nisu skloni manipuliranjima,i iskreni su u prijateljskim i ljubavnim odnosima.

Još od ranog djetinjstva djecu ovnove treba usmjeriti na sport.Tako će njihova potreba za natjecanjem biti pozitivno usmjerena i potaknuti ih da surađuju sa vršnjacima.

BIK – već u ranom djetinjstvu mali bikovi pokazuju potrebu za ljubavlju i pažnjom. Treba im dosta vremena da bi se pokrenuli i nešto započeli,ali osjetila su im izrazito razvijena te su nadareni za kreativno izražavanje. U školi traže konkretnost kod objašnjavanja i izbjegavaju svaku vrstu teroriziranja. Kao prijatelji skoloni su posesivnosti i ljubomori. Teško mijenjaju ponašanje zbog svoje tvrdoglavosti.

Djeci znaka bik treba razvijati osjećaj za lijepo i omogućiti im što više boravka u prirodi. Na njih pozitivno utječe glazba.

BLIZANCI – već kao mali vrlo su znatiželjni. Aktivni su i teško ih je kontrolirati. Od ranog djetinjstva treba im dati da se druže što više sa vršnjacima jer vole biti u društvu djece. Djeca ovog znaka su svestrana tako da mogu imati teškoća sa odabirom onim ćime će se baviti u životu. Vrlo lako se snalaze u svim oblicima komunikacije i nadarena su za jezike. Što se škole tiče,tu uče samo ono što je njima zanimljivo.

Male blizance od ranog djetinjstva potrebno je učiti upornosti i ne ulaziti s njima u diskusije.

RAK – vrlo su emocijalna i sklona su velikom  vezivanju uz jednog roditelje,najčešće majku. Sramežljivi su i traže zaštitu starijih. Dijete rak vrlo sporo odrasta i često se veže uz navike koje je usvojio u djetinjstvu. Početak školovanja za njih je dramatičan jer se moraju odvojiti od sigurnosti doma. Roditelji bi ih uvijek trebali podupirati u njihovoj maštovitosti i intuiciji.

Dijete rak traži veliku pažnju i nježnost.Roditelji će mu pomoći najviše ako ga podupiru u pokušajima samostalnog izražavanja.

LAV – od malena su puni energije i žele biti u središtu pozornosti. U odgoju roditelji ga ne bi trebali neargumentirano kritizirati jer time bi povrijedili njegov ponos i blokadu kreativnosti. U školi će teško prihvaćati podređenu ulogu i ljutit će se ako ne mogu izraziti svoju kreativnost,skloni su učenju ali ponekad ulaze u faze nezainteresiranosti.

Djetetu rođenom u znaku lava važno je naći područje u kojem će biti nadprosječno. Treba mu pomoći da ego iskoristi na najbolji način.

DJEVICA – oni se jako trude ispuniti roditeljska očekivanja. Stalno se brinu o ispravnom ponašanju i jako su marljivi. Rano nauče govoriti, a u školi često postižu bolje rezultate od vršnjaka. Male djevice ne treba kritizirati jer tako bi samo učvrstili njihovu nesigurnost. U njima treba razvijati praktičnost i pomoći im da se osjećaju što korisnijima kroz društvo.

Djeci znaka djevice treba pomoći da se opuste i da ponekad zaborave na pravila. Zbog naglašene analitičnosti najbolje će se izraziti u istraživanju.

VAGA –  od ranog djetinjstva pokazuju veliku društvenu osviještenost. Teško je odoljeti njihovom šarmu,pa su često miljenici roditelja i rodbine. U školi nastoje ostaviti što bolji dojam na profesore,a to ponekad iritira njihove vršnjake. Već kao malima vrlo im je bitan njihov izgled i stil odijevanja. Ulaskom u pubertet vrlo brzo stvaraju bliske veze i pritom vrlo često odabiru pogrešne partnere.

Malim vagama najviše će pomoći uravnoteženost i dosljedan odgoj. Vrlo su kreativni i već u djetinjstvu ih treba upoznati sa umjetnošću.

ŠKORPION – djeca škorpiona nisu sklona biti u središtu pozornosti niti javno izražavati osjećaje. Već u djetinjstvu testiraju snagu roditelja i ako se roditelji pokažu slabima,bez imalo grižnje savjesti počinju nametati svoju volju. Služe se iznimnom inteligencijom kako bi istraživali,kritizirali i išli u dubinu stvari. Imaju snažne osjećaje,a u životu traže aktivnosti kojima bi se mogli potpuno posvetiti.

Djetetu škorpiona treba pomoći kako bi osvjestilo unutrašnje potencijale. U pubertetu roditelji bi ga trebali dovoljno informirati i o seksualnosti.

STRIJELAC – dijete strijelac želi odrastati u pozitivnoj i veseljem ispunjenoj okolini i nikako ne podnosi svađu. Vrlo rano izražava potrebu za bavljenjem sportom jer obožava kretanje. Roditelje muči sa teškim pitanjima i ne zadovoljavaju ga površni odgovori. Obožava sve moguće pustolovine i voli putovati. Posjeduje intuitivnu i imaginativnu inteligenciju.

Dok su još mali treba im pomoći u stvaranju ideala prema kojima će kreirati život. Treba im dati potpuno povjerenje i nikako ih ograničavati.

JARAC – vrlo rano se počinju ponašati gotovo odraslo. Oponašaju navike roditelja i time  pokazuju svoju pouzdanost. Jasni su u svojim željama i nastoje ih ostvariti pod svaku cijenu. Za vrijeme školovanja pokazuju veliku ambicioznost i trude se da dobiju dobre ocjene. Ne uče brzo ali posjeduju veliku koncentraciju i dugo pamte sve usvojeno gradivo.

Djecu jarce treba poticati na smijeh i izražavanje humora. Treba im pomoći da odaberu prikladnu karijeru jer na tom području imaju najviše uspjeha.

VODENJAK – djeca vodenjaci u pravilu odstupaju od pravila i slijede neki svoj drugačiji put. Vrlo su inventivna i tvrdoglava,a to roditelje dovodi do velikih iskušenja u njihovom odgoju. Već u najranijoj dobi kod njih postoji nešto što ih čini drugačijaima od ostale djece. Treba im pomoći pri uključivanju u društvo inaće se osjećaju usamljenima i neshvaćenima. U pubertetu često imaju buntovničko ponašanje.

Vodenjake stalno treba poticati na fizičke aktivnosti. Da bi uspješno odrastali treba poštovati njihovu individualnost.

RIBE – dijete rođeno u ovom znaku jako teško se prilagođava zakonitostoma ovog svijeta. Odsutni su duhom i žive u svijetu mašte. Osjetljivi su i za najmanje sitnice traže potporu. Da bi normalno funkcioniralo treba mu omogućiti da svaki dan neko vrijeme provede sam sa sobom. Ribe su maštovite i kreativne,te ih treba poticati na umjetničko izražavanje.

Roditelji bi ribicu trebali naučiti odgovornosti i ustrajnosti. Poticanjem samostalnosti pomoći će mu ostvariti kreativne potencijale.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)