Mjesečni horoskop za svibanj / maj 2024

horoscope guru


Dok izlazimo iz snažne sezone pomrčina, vrijeme je da preuzmemo sve ono čemu nas je Merkur naučio tijekom svoje retrogradnosti i ponesemo to sa sobom u novi mjesec. Svibanj obećava da će biti mjesec oslobođenja, koji donosi želju za istraživanjem i brojne prilike za osobni rast. Imat ćemo strastven početak mjeseca jer Venera bude u kvadratu s transformacijskim Plutonom 1. svibnja. Kada se ova energija spoji sa željom za stabilnošću i utjehom u ljubavi koju donosi sezona Bika, vjerojatno će nas sve motivirati da uspostavimo ravnotežu u naše romantične živote.

OVAN
Još uvijek ste na vrhuncu od svog energetskog solarnog povratka, a sada kada je Merkur krenuo izravno, moći ćete zadržati svoj zamah još neko vrijeme. Sve dok ostanete usredotočeni, moći ćete upravljati transformativnom Venerom u konjunkciji s Plutonom koju vidimo početkom mjeseca. Kasnije ovog mjeseca vidjet ćete da će sezona Blizanaca biti bezbrižnija; iskoristite ekspanzivnu energiju ove zračne sezone kako biste njegovali svoju kreativnost. Posjetite tematski muzej ako vam dobro dođe malo bezbrižne inspiracije.
BIK
Dok budete pozdravljali svoj solarni povratak, naići ćete na puno snažnih sila koje će vas motivirati da slijedite sve ciljeve koje ste postavili. Mladi Mjesec 8. svibnja bit će u vašem znaku, pa ćete se osjećati sigurnima u svoje instinkte, čak i na stranom teritoriju. Sunce u konjunkciji s revolucionarnim Uranom u vašem znaku 13. svibnja, a samo dva dana kasnije u vaš znak ulazi i brbljavi Merkur. Sreća je naklonjena hrabrima, posebno za vas Bikove ovog mjeseca; nemojte se bojati djelovati prema svojim strastima i progovoriti. Nadahnite se nekom revolucionarnom umjetnošću i dopustite da vas podignu ljudi koji vjeruju svojim instinktima.
BLIZANCI
Možda ćete se osjećati kao da stojite na odskočnoj dasci u prvoj polovici ovog mjeseca, Blizanci, čekajući da budete potaknuti na ono za čim vaša duša stvarno teži. Sada kada se Merkur, vaš vladajući planet, vratio na svoj put prema naprijed, vaš dar s riječima vam se vratio. Ali sada smo u sezoni zemaljskog znaka Bika, koja će vas držati čvrsto na zemlji. Dok pozdravljate svoj solarni povratak u drugoj polovici ovog mjeseca, prihvatite prozračni duh svoje sezone i krenite u let. Jupiter ulazi u vaš znak 26. – ovo označava razdoblje otvorenog uma i sposobnost stvaranja dubljih veza i organskog širenja mreže povjerenja. Otkrijte kako želite izgraditi svoju zajednicu, kako god je definirali.
RAK
Vi ste prirodno veliki prijatelj, Rak, ali ovog mjeseca prijateljstva su vam još važnija nego inače. S mladim mjesecom 8. svibnja koji ističe vašu 11. kuću prijateljstava i snova, mogli biste se uhvatiti kako pronalazite novi uvid u to kako želite slijediti svoje ciljeve – i s kim želite podijeliti to putovanje. Čak i uz najbolju namjeru, komunikacija bi mogla biti malo teža nego inače sredinom mjeseca, iako je Merkur u kvadratu s Plutonom 17. Samo upamtite da je iskrenost i empatija uvijek od pomoći – a na sreću, obje su to osobine koje vam relativno lako dolaze. Razmislite o zdravom izletu s prijateljima, poput odlaska na užinu.
LAV
Neki veliki pokreti u vašoj karijeri ili ljubavnom životu mogli bi biti na pomolu, Lave, ali za vas je najbolje da se ne ponašate impulzivno. Venera je u kvadratu s Plutonom prvog dana u mjesecu, što vas tjera da preispitate svoj romantični život. Također će se spojiti s Uranom kasnije ovog mjeseca u vašoj 10. kući karijere i javnog imidža. Možda ćete doživjeti nešto više pažnje nego inače u vezi s vašim sljedećim koracima, ali nikada niste od onih koji odustaju od izazova. Pronađite jednostavne načine da ostanete zdravi tijekom ovog užurbanog vremena promjena.
DJEVICA
Tvoji te snovi vode na putu do tvoje budućnosti, Djevice, i trebala bi ih cijeniti. Dok je Venera u kvadratu s Plutonom 1. svibnja, mogli biste doživjeti neki mentalni sukob. Vaš način razmišljanja diktira kako doživljavate stvarnost koju živite, pa se pokušajte ne opteretiti vlastitim mislima. Kasnije ovog mjeseca, pun Mjesec u Strijelcu osvjetljava vašu 4. kuću obitelji i brige o sebi; iskoristite jasnoću koju dobijete tijekom ovog lunarnog događaja kako biste ponovno uspostavili svoje temelje i razjasnili kako se brinete za sebe i svoje voljene.
VAGA
Prva polovica mjeseca je za suočavanje sa svojim demonima, Vaga. Kako je Venera u kvadratu s Plutonom prvog dana ovog mjeseca, morat ćete se pobrinuti za sebe prije nego što pomognete drugima – nešto što će biti drago za serijskog ugađača ljudima poput vas. Srećom, po dolasku sezone Blizanaca zračnog znaka, osjećat ćete se puno lakše. Ovaj mjesec dajte prednost sebi i vlastitoj sreći i idite učiniti nešto dobro za svoju dušu, poput gledanja stand-up komedije.
ŠKORPION
Kao duboko lojalan i strastven znak, uvijek ste u potrazi za suradnicima s kojima osjećate duševnu povezanost – a ovog biste mjeseca mogli pronaći jednog ili produbiti svoju vezu s trenutnim partnerom. Dok Venera bude u kvadratu s Plutonom 1. svibnja, otkrit ćete duboko ukorijenjene obrasce mišljenja iz vašeg odgoja koji utječu na to kako se suočavate s odnosima. Zatim, 18. svibnja, kada se Venera spoji s Uranom, doživjet ćete razvoj u svojim partnerstvima – bilo da postajete službeni s vašom situacijom ili potpisujete ugovor s poslovnim partnerom. Povedite svoju novopečenu djevojku na spoj u grad.

STRIJELAC
Usredotočite se na svoje mentalno i fizičko zdravlje ovog mjeseca, Sag. Dok je Venera u kvadratu s Plutonom 1. svibnja, možda ćete se morati izravno suočiti s uzrokom bilo kakvog mentalnog nemira. Nakon ovog tranzita slijedi stabilizacijska energija mladog mjeseca u Biku 8., što ga čini dobrim vremenom za rasterećenje uma i ponovno uključivanje zdravih navika u vašu rutinu. U drugoj polovici ovog mjeseca, dok ulazimo u laganu sezonu Blizanaca, osjećat ćete se puno više u skladu sa svojim uobičajenim duhom. Pun Mjesec u vašem znaku 23. svibnja omogućit će vam da doista zablistate svojom zvjezdanom snagom – ustanite na pozornicu života, nema generalne probe.
JARAC
Uvijek trčiš glavom naprijed prema svojim profesionalnim i osobnim ciljevima, Cap, ali također je važno raditi stvari koje nemaju drugu svrhu osim da te usrećuju. Dok je Venera u kvadratu s Plutonom 1. svibnja, dopustite sebi da se pozabavite vlastitom percepcijom sebe i otvorite svoje srce energiji kojoj prirodno težite. S mladim Mjesecom u zemljanom znaku Bika, mogli biste pronaći svježu kreativnu inspiraciju – oslonite se na nju i potrošite svoj GW regenerirajući sebe.
VODENJAK
Znamo da voliš biti neovisan i raditi po vlastitom rasporedu, Aqua, ali obitelj ti je ovog mjeseca u prvom planu, a produbljivanje obiteljskih veza pomoći će ti da učvrstiš svoj osjećaj sigurnosti. Neka mladi Mjesec 8. svibnja osvježi ovu dinamiku i ne bježite od razgovora koji će vam pomoći da poništite sve skrivene ljutnje. Kasnije ovog mjeseca, dok ulazimo u sezonu Blizanaca, zračnih znakova, osjetit ćete kako se vaša društvena energija okreće prema van. Iskoristite svoju novostečenu stabilnost da proširite svoj društveni krug i idite istraživati novo područje sa svojim prijateljima i obitelji.
RIBA
Ovaj mjesec vam je inspiracija u izobilju, Ribe. Ideje teku od vas lijevo-desno, a sva uzbuđenja dolaze do vrhunca 18. svibnja, kada se Venera spoji s Uranom. Poruke božanskih sila mogu biti neodoljive i teške za raščlanjivanje — vođenje dnevnika i pisanje olovkom bit će vaš najbolji prijatelj ovog mjeseca. Uvijek možete kasnije proći kroz svoje kaotične črčkarije kako biste potražili dublje značenje.
Izvor: tokyoweekender

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)