Mjesečni horoskop za rujan / septembar 2023.

horoscope guru

Početkom mjeseca Retrogradni Jupiter u Biku i Venera u Lavu donose zategnute ljubavne odnose. Sredinom mjeseca mladi Mjesec u Djevici i Merkur u Djevici potaknut će razmišljanja o postupcima iz prošlosti i što možete mijenjati. to se naročito odnosi na obiteljske odnose. Krajem mjeseca Merkur izlazi iz retrogradne sjene Djevice, a to svakako pokreće više entuzijazma i samopouzdanja.

Ovan

Djelujete ambiciozno i stalo vam je da ostavite dobar utisak na poslovne partnere. Uspjet ćete  vješto koristiti svoje sposobnosti i različite poslovne formule, koje bi trebalo da donesu rezultate. Ovo je povoljan period za ostvarivanje poslovno-financijskog uspjeha, tako da je važno da napravite dobre procijene i izbore. U periodu od 20. rujna ostvarit ćete davno izgubljene kontakte us simpatiju i pokrenuti bolje odnose. Ljubavni život će biti pred vama.

Bik

Iako osjećate zamor od prethodno, uspješno realiziranih  poslova, to Vam neće smetati da ovu uspješnu formulu primijenite na nove poslove i financijske poduhvate. . Velika emotivna očekivanja ne skrivate od voljene osobe. Osjećate potrebu da promijenite ustaljeni ritam i ostvarite potpuno zadovoljstvo s voljenom osobom.

Blizanci

Djelujete mudro i samouvjereno, dok pripremate novu poslovnu strategiju. U ovom periodu Blizanci će biti okruženi uspješnim ljudima. Posjedujete mnogo energije i volje za poboljšanje svog poslovnog i materijalnog statusa. U  ljubavnom životu ili odnosu s voljenom osobom djelujete veoma energično, ali Vam godi pažnja sa strane. Slobodne pripadnike ovog znaka čeka veliko iznenađenje krajem mjeseca.

Rak

Nakon dugog perioda iščekivanja, Rakove od sredine rujna očekuje ekspanzija u poslovnoj sferi. Važno je održati vještinu brzog prilagođavanja novim uvjetima i sposobnost dobrog zapažanja. Rakovi priželjkuju novu ljubavnu romansu, strasnu i uzbudljivu vezu, kao i bijeg od dosadne svakodnevice. Lakše, nego inače privlačite pažnju suprotnog spola i uživate u kontaktima. Mjesec rujan Vam donosi nove radosti, optimizam i sretne okolnosti, koje Vas prate.

Lav

Mogu Vam se desiti propusti zbog pada koncentracije i nedostatka vremena, koje ne mogu bitno narušiti Vaš ugled i profesionalni napredak. Sredinom mjeseca, očekuju Vas poboljšanja na polju financija, moguća je povišica.. Postoji mogućnost da uđete u tajnu vezu s nekim, što dovodi do rizika da povrijedite nekoga. Potrebno je da usmjerite svoje misli i osjećaje u pozitivno smjeru.

Djevica

Imate sjajnu priliku da u društvu poslovnih partnera dokažete svoje profesionalne sposobnosti. Neka sporedna dešavanja na poslu mogu Vas ometati u obavljanju svakodnevnih obaveza. U ljubavi osjećate da ste ispred svog partnera, ako ga imate, kao i nedostatak podrške. Ovo Vas može natjerati da budete razočarani u svoj ljubavni život, posebno ako se uzme u obzir, da ni sami niste sigurni u pravi izbor partnera.

Vaga

Ne mirite se lako s prosječnim normama, koje nameće Vaša okolina. Na financijskom planu očekuje Vas mogućnost da uvećate zaradu, već sredinom mjeseca. Vodite aktivan društveni život i uživate u ljepšoj strani života. Može se desiti da dođe do malih ljubavnih neslaganja s partnerom, ako ste u vezi. Važno je da ostanete pozitivni i otvoreni za sve novine na koje nailazite.

Škorpion

Pred Vama je period aktivnog rada i dobrih prilika, pri čemu Vi sebi namećete nove zadatke i dodatno opterećujete sebe. Krajem mjeseca stiže i priznanje za Vaš rad. U ljubavnim odnosima osjećate potrebu za većom emotivnom pažnjom i posvećenošću. U ovom periodu moguće su ljubavne avanture, kako slobodnih, tako i zauzetih pripadnika ovog znaka. Ipak, ovo je prije svega period naglašenog optimizma, energije i hrabrosti, ali i opreza i umjerenosti.

Strijelac

U ovom periodu, važno je razmotriti poslovno-financijske ciljeve sa svojim partnerima ili ljudima od povjerenja.  Potrebna Vam je podrška, da bi se pokrenuli u pravcu ostvarenja nekih postavljenih financijskih ciljeva. Ovo je period emotivnog ispunjenja za pripadnike ovog znaka, pa u sferi ljubavnih odnosa ubiru plodove prethodnog perioda. Važno je da se orijentirate prema dugoročnijim ciljevima i trajnijim vrijednostima.

Jarac

Možda djelujete isključivo ili postavljate velike zahtjeve, posebno u sferi poslovnih odnosa. Oko 25. rujna možete očekivati pozitivniju klimu za profesionalni napredak, a krajem mjeseca Vas očekuju putovanja. Teško razumijete partnera i njegove želje. Slobodnim pripadnicima znaka predstoji neobična romansa. Upravo će rujan biti mjesec u kome će se Vaše emocije pokrenuti pozitivne misli i akciju.

Vodenjak

Nalazite se u kreativnoj fazi i imate dovoljno energije, a i namjere da poboljšate svoj poslovni i  materijalni  status. Potrebno je da definirate precizno svoje profesionalne ciljeve i okupite oko sebe pouzdane suradnike.  Ovo je veoma povoljan period za Vas, kako po pitanju poslovnog napretka, tako i u sferi emotivnih odnosa. Pošto imate dovoljno energije, potrebno je samo da je usmjerite u željenom pravcu.

Ribe

Stalo Vam je da poboljšate ukupan status. Kao da ste do sada tragali za pravom taktikom, ali niste uspijevali da pronađete rješenje. Šanse za povećanje uspjeha na svim nivoima ličnosti desit će se krajem mjeseca. U odnosima s partnerom pokazujete nestrpljivost i impulzivnost. Već sredinom mjeseca, dolazi do poboljšanja ljubavnih odnosa.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)