PROČITAJTE OVO – Mjesec kakva majka takva kćerka

horoscope guru

 

mjesec

Osnovna astrološka simbolika opisuje da Mjesec izmjeđu ostalog  primarno ukazuje na našu majku. Znak, polje i aspekti govore o tome kakvog smo emotivnog sklopa, to jest šta nam je ona dala. Ali, ako želimo nešto konkretnije, na prvom mestu moramo uzeti u obzir kog je pola vlasnik natalne karte. Pa tako, ako u ženskom horoskopu Venera opisuje kakva je ta osoba kao devojka, Mjesec opisuje kakva će biti kada postane majka. Dakle, dok je devojka ona je Venera, kada postane majka ona postaje onaj isti Mjesec koji je opisao njen kompletan odnos sa majkom od perioda fetusa, pa do kraja života.

Još od davnina je ovo instiktivno primjećeno i iz toga je izvučena poznata izreka “kakva majka, takva ćerka”, jer, samo jedna astrološka slika opisuje kako je njena majka nju nosila i kako će ona jednog dana nositi svoju bebu u stomaku.

Primjera radi, ako vlasnica horoskopa ima Mjesec u lošem aspektu sa Plutonom (smrt, mržnja…), to govori da je njena majka u trudnoći možda želela da abortira ili je preživela neki drugi stres iz simbolike Plutona. Ovim aspektom osoba dobija problematičan odnos sa majkom na raznim nivoima – od mržnje, svadje i nerazumevanja, pa do najgoreg scenarija – njenog ranog gubitka. Slika se ponavlja kada i sama postane roditelj uz dodatne probleme sa matericom, produženim krvarenjima, kao i problematičnim i bolnim dojenjem.

Lančano, problem se seli sa kolena na koleno. Ovakav aspekt se često nalazi u genezi jedne familije. Znamo da se zbog delovanja hormona (Venera) žena trudnoćom potpuno mjenja. Ali, astrološko objašnjenje zbog čega neke žene dožive trajne transformacije je upravo u preuzimanju drugačije energije koja je predstavljena Mjesecom. Pa tako, na primer, Venera u Ovnu, Mesec u Biku jednog ženskog horoskopa (ukoliko i ostatak horoskopa to potvrdi), daće vitku energičnu devojku koja nakon porođaja potpuno menja svoju fizionomiju i trajno ostaje gojazna. Ili, Mjesec u Jarcu opisaće da će nakon porođaja biti depresivna, hladna i plačljiva, zapuštenog izgleda.

U muškom horoskopu Mjesec, osim njegove majke, opisuje i kako on zamišlja ženu koja bi mogla biti majka njegove djece, dok Venera govori kakvu on devojku želi za zabavu i kakve mu se cure sviđaju. Pa tako, hteo on to ili ne, kao što mnogi muškarci to i priznaju, kada vidi lepu Veneru (curu), on zamisli nju u ulozi svog Mjeseca, zamisli je u ulozi žene-majke po onom principu po kojem je to naučio u svojoj kući i odmah zna da li je to cura samo za zabavu ili možda za nešto ozbiljnije. Problem nastaje kada su ove dve planete loše položene, onda on ne može da proceni šta želi. Zbog toga, često čujemo da je neko oženio djevojku koja uopšte nije njegov tip, pa pored svoje majke koja ga, zbog problematičnog položaja Mjeseca frustrira, on dobija još jednu majku, ali svoje dece. Dakle, ako u muškom horoskopu imamo dobar aspekt između ove dve planete, znamo da će taj srećnik oženiti ženu svojih snova.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)