Ljubimci i horoskop

horoscope guru

ljubimci

Vjerovali ili ne, i vaš kućni ljubimac ima svoj horoskopski znak i odlike koje ga krase ili “krase”, kao i nas, ljude.
Već ste odabrali svog budućeg ljubimca. Odgovara vam vrstom, bojom, veličinom, glasanjem..no što je s njegovim/njenim temperamentom? Hoćete li se složiti na prvu ili nakon puno muka? Ili ćete, na kraju , odustati? Možda da prije provjerite karakteristike njegovog horoskopskog znaka pa da odlučite jeste li jedno za drugo? Evo prvih nekoliko horoskopskih znakova za vaše buduće maze. Odnose se na pse i mačke, budući su najčešći odabir, i ljubimci koji pružaju i najviše očekuju od vas kao od prijatelja i vlasnika.

Ovan
Ljubimci rođeni u znaku Ovna su avanturisti.

Psi: Kao prvi znak u zodijaku, psi Ovnovi žele da budu predvodnici. Odvedite vašeg psa  u prirodu i uskoro ćete vidjeti kako  želi  privuči pažnju. Lovački psi i hrtovi su obično rođeni u znaku Ovna. Većina ne voli kada su vezani i neobuzdano istražuju svaki kut i skrivenu rupu. Žele ostaviti svoj trag u svijetu koji ih okružuje. Nisu tolerantni prema drugim psima,  i pokušavaju dominirati nad svim drugim životinjama, ali i ljudima u okolini.

Mačke: one su usamljenici i nekada se događa da ih ne vidite danima. Čak su u stanju da se hrane se u svim susjednim stanovima ili kućama, samo ne u svojoj. Netolerantne su prema prema svim životinjama koje smatraju uljezima. Ako u stanu imate i ribice, dobro ih zaštitite ili će biti u nevolji.

Bik
Kućni ljubimci rođeni u znaku Bika imaju blagu prirodu, osim ako se ne nađu u ekstremnim situacijama.

Psi:
oni su odani, vjerni i laki za dresuru. Savršeni su vodiči i divno se slažu sa djecom. Velike su maze i svi ih obožavaju. Jaki su dok su mladi, a slabe s godinama.  Prva ljubav im je hrana, a druga glazba. Ako hoćete da vaš Bik bude sretan, puštajte mu Betovena.. Ne kreću se mnogo ni brzo, osim kada ih neko ne izazove.

Mačke: većina mački Bikova imaju krupne i lijepe oči. To je poklon koji su dobile od svojeg vladajućeg planeta Venere. Kada su mlade, često pobeđuju na takmičenjima, posebno plavooke sijamke. Ipak, kada ostare, možete da zaboravite na izložbe, zato što u tom životnom dobu uglavnom izgledaju kao veliki čupavi jastuci.  Uživaju u luksuzu i u stanju su da vam zauvijek ležati u krilu, očekujući pažnju, maženje i paženje.

Blizanci

Kućni ljubimci rođeni u znaku Blizanaca su inteligentni, zabavni i brzo uče .

Psi: nikada ne miruju. Sve im brzo dosadi i iziskuju stalnu pažnju. Vole nova okruženja i obožavat će vas ako ih pošaljete kod prijatelja na nekoliko dana. Ako možete pretrpjeti njihovu nestrpljivost, uskoro ćete moći naučiti ih  raznim vještinama, na primjer da se prave mrtvi ili da skaču kroz obruč. Vole  se praviti važni. Brži su od svih drugih znakova. Ipak, pazite na vašeg psa Blizanca – nisu baš suviše vjerni, pa bi mogli pobjeći zauvijek.

Mačke: nije rijetka pojava da mačke odbijaju slušati gazdu, ali Blizanci su izuzetak. One su najkomunikativniji znak u horoskopu, pa se čini da razumiju sve što im gazda kaže. Kada hoće  odgovoriti, mijauču. Takođe su hiperaktivne, vole  se uređivati i imaju izrazito oštar vid. Veoma su  bistre i nauče čak i otvoriti posudu sa svojom hranom.
Rak

Hipersenzibilni Rak misli da je vaše dijete.

Psi: ne naređujte vašem kućnom ljubimcu, inače će se rasplakati. Psi Rakovi su najosjetljiviji znak u horoskopu i veoma često mijenjaju raspoloženje. Potrebno im je da znaju da su vam potrebni i stalno traže pažnju i maženje.  Divni su roditelji, pa bi trebalo da im omogućite da imaju mlade. Odlično se slažu sa  djecom  zato što i sami misle da su djeca. Skaču u vodu svaki put kada za to dobiju priliku.

Mačke:
one su prave noćobdije. Imaćete problem ako ih budete pokušavali razbuditi danju, dok će noću biti izuzetno aktivne. Obožavaju zvuk vlastitog  Ako usred noći čujete mijaukanje izvana, sigurno je u pitanju Rak. Na svu sreću, nisu ratoborni i brzo se povlače s bojnog polja. Vaša maca Rak će vam definitivno okupirati srce neprekidnom potrebom za pažnjom.

Lav

Lav je ljepotan i toga je svjestan

Pas – samo ih obožavajte i tretirajte ih kao da su kraljevi. Nisu posebno aktivni, mada uživaju kada su u centru dogašaja (a samim tim i vaše pažnje). Veoma su svjesni svoje pojave kojom se ponose.

Mačka – ona mora da bude kraljica kuće. Zna se ko je gazda – vaša mačka Lav. Samo im pokažite koliko ih volite, mazite ih i pazite i dobićete njihovu bezrezervnu ljubav. Često su u centru pažnje zbog divne dlake.
Djevica

Djevicama je neophodno da se nečim bave

Pas – lijepo sjedi – ovako bi najbolje mogao da se opiše pas Djevica. On je smiren kada se nalazi napolju, ali u kući je nemiran. Uvek planira sljedeću akciju. “Zaposlite” ih ili im zadajte da brinu o nekom ljudskom biću ili drugoj životinji. Moraju biti zaposleni da ne bi upadali u probleme.

Mačka – atletski građene, brze i odlično izbalansiranih pokreta. Da li imate osjećaj da se vaša maca Djevica brine o vama i o životinjama iz susjedstva? Ako nije tako, dajte joj bar igračku o kojoj će moći da se stara. Pustite je da se često igra i ne zaboravite joj osigurati  prozor sa koga će moći da posmatra vanjski svijet.
Vaga

Kućni ljubimci Vage su miroljubive

Pas – oni žele mir po svaku cijenu. Napravit će  sve samo da bi vas zadovoljili. Teško je ne primjetiti psa Vagu zato što su obično izuzetno lijepi i smireni. U prirodni su druželjubivi i potreban im je poticaj od drugih životinja. Oni vole kada u okruženju u kome se nalaze vladaju mir i ljubav.

Mačka
– one vape za tim da se svi lijepo slažu i u stanju su da ustupe svoj ukusni obrok nekome drugom samo da bi svi bili zadovoljni. Veoma su društvene, nećete ih nalaziti ispod kreveta, već tik uz vaše noge. Tu će čekati da im kažete: Sve je OK, opusti se, ja te volim. Obično su lijepe jer im je vladajuća planeta Venera.
Škorpion

Dominantni kućni ljubimci koji žele da vas posjeduju

Psi – vi ste njegovo vlasništvo. Ponosni su i nezavisni i neće im se svidjeti kada im kažete šta trebaju raditi. Mogu  nestati na dug vremenski period, a da i ne primjetite. Imaju mnogo tajnih mjesta. Čvrsto se vezuju za predmete koje vole i obično su životinje samo jednog gazde. Osjetljive su na ono što osjećate.

Mačke – toliko su posesivne da je vrlo izvesno da će vam ostaviti trag na tijelu da bi vas obilježile. Odvlačiće vam stvari na tajna mjesta. Osjetljive su i radoznale.  Mnogo vremena provode maštajući.  Potreban im je siguran dom.


Strijelac

Izuzetno su aktivni i pametni. Uvijek će vas zabavljati.

Psi: Jadna kuja koja dobije štence Strelce, zato što će je uništiti svojom hiperaktivnošću i naletima energije. Kada počnu  rasti, počinju uspostavljati  samokontrolu i dobijaju mišiće. Vatreni znak sa vladajućom planetom Jupiterom ih čini izuzetno hrabrim. Psi Strijelci su povjerljivi, na njih se možete osloniti. Imaju jak karakter i znaju mnogo zabavnih trikova.

Mačke: Radoznalost ih često dovodi na pogrešna mjesta u pravo vrijeme. U vrieme obroka mogu se ne pojaviti, a kada vidite mačku da ne može da siđe sa drveta, vjerovatno se radi o Strijelcu. Vole privrženost, ali mrzit će  ako ih “gušite”. U takvoj situaciji će se okrenuti i otići. Vaša maca Strijelac obožava svoju slobodu.
Jarac

Izgledaju ostarjelo prije  vremena.

Psi: Priča se da psi Jarci izgledaju staro od trenutka kada se rode, ali da se s vremenom mijenjaju. Dobro podnose hladnoću, što pogoduje rasama poput haskija ili bernandinaca. Ne plaše se teškog rada. S obzirom na to da im je vladajuća planeta Saturn, potrebno im je mnogo vremena da završe ono što rade. Šetnja s Jarcem može da bude stresna, pošto će stalno zaostajati za vama. Tvrdoglavi su i vrlo je izvjesno da će ignorirati vaše komande ili pozive.

Mačka:
Najsebičnije mačke su rođene u znaku Jarca. Poješće vašu hranu,, uživat će dok je mazite, a onda će se okrenuti i otići kao da ne postojite. Ne uživaju u kućnoj atmosferi i mada im je priroda teška zaslužit će vašu ljubav.
Vodenjak

Ako je vaš kućni ljubimac ljubavnik, onda je definitivno Vodenjak.

Psi:
Oni imaju potrebe koje su drugim psima čudne. Nastupat će u cirkusu, uživat će ako se pojavljuju na televiziji i povremeno se čini da su humaniji od ljudi. Ipak, vole se družiti sa svojom vrstom i vole trčati. Sretan pas Vodenjak  je onaj koji ima slobodu, zato što jedva čeka da bude pušten sa lanca.

Mačka:
Vaša bijela sijamka, rođena u znaku Vodenjaka, vjerovatno bi bila oduševljena ako bi je ofarbali u pink boju. Možda će više voljeti da jede čokoladu umesto ribe, najbolji prijatelji su joj ptice i spavat će u psećoj košari. Moguće je, čak, i da će uživati u kupanju. Vodenjak maca ne liči ni na jednu drugu mačku. Izuzetno su nezavisne, potrebni ste joj samo da biste je snabdjevali hranom, pa ne očekujte veliku privrženost. Sve životinje Vodenjaci  su odlične za rad na televiziji.

Ribe

Kućni ljubimci Ribe će znati kada ste srećni ili uznemireni.

Psi:Zbunjujuće je biti pas Riba. Ideja smjenjuje ideju, pa ćete često zateći scenu kako se šeta od posude sa vodom do košare gdje spava i natrag. Psi Ribe uživaju kada se šetaju pored mora. Možda će čak poželjeti da jede ribu. Imaju slabe zglobove i šape, pa obratite pažnju ako počnu da šepaju.

Mačke:
One su Elizbet Tejlor mačjeg svijeta. Ogrlica sa dijamantom joj je omiljeni nakit. Ponekada ide sa uzdignutom glavom, pa ćete se pitati čime ste je uvredili. A onda će, nekoliko sekundi kasnije, tražiti da je mazite. Kada bi mogle da govore, omiljena fraza bi im bila:”Ne znam šta hoću, ali hoću to odmah!” Imaju izuzetno razvijenu intuiciju i odmah će znati da li ste sretni ili tužni.

Možda ćete poslije pročitanog bolje razumjeti želje, strahove, ljubavi i frustracije vašeg ljubimca. Ako ga shvatite ozbiljno, on će i vas shvatiti isto tako. I zadovoljstvo druženja bit će tim veće. I, onako, usput, provjerite karakteristike svojeg horoskopskog znaka. Vidjet ćete, da ono što kažu da ljubimac najviše sliči vlasniku, nisu samo puste riječi. A ako ipak zatrebate stručnu pomoć, obratite se ljudima kojima je to struka. Nećete se razočarati.

Dobra vam zabava

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)