Ljubavni horoskop za 2022. godinu – neki će tapkati na mjestu jedan period, dok će drugi konačno izreći sudbonosno da!

horoscope guru

Nova godina, novi ljubavni počeci za neke od Vas, neki će tapkati na mjestu jedan period, dok će drugi konačno izreći sudbonosno DA!
OVAN
Slobodnim Ovnovima će sam početak godine biti kao iz najljepše ljubavne priče, jer će sve ići baš onako kako samo zamisliti možete. Bit ćete društveno vrlo aktivni, radit ćete neke stvari koje nikad niste. I bit ćete u društvima za koja ste smatrali, iz nekih samo vama znanih razloga, da su za vas nedostižna po mnogim osnovama. Spajat ćete se na prijateljskom nivou, za početak, s ljudima kojima imaju viši društveni status od vašeg. Ipak, nijednoj strani to ne da neće smetati, već će djelovati prilično stimulativno. Ipak, nećete pokazati onu vama prirođenu crtu da srljate u vezu i da gradite iluzionistička očekivanja. Bit ćete čvrsto na zemlji, razmišljat ćete, možda prvi put u životu, realno i maksimalno hladne glave. Birat ćete i bit ćete birani. Ipak, sama odluka s kim ćete biti i na kojim osnovama biće donijeta u ožujku. Zauzeti Ovnovi imaju prevelika očekivanja od partnera.
BIK
Ma kakav bio vaš status, bili slobodni ili zauzeti, u toku većeg dijela sljedeće godine zov avanture će u vama biti toliko intenzivan da nećete moći izbjeći pravljenje najrazličitijih gluposti zbog kojih ćete kasnije gorko zažaliti. Naravno, najviše razloga za žaljenjem će imati oni Bikovi koji u godinu ulaze kao zauzeti. Mnogi Bikovi će na proljeće i na samom početku ljeta doživjeti teške emotivne brodolome. Poželjet ćete u tom periodu da iskočite iz svoje kože ili da vas jednostavno nema, da nestanete. Sami nećete biti nijednog trenutka, ali mnogi od vas će neke posebne osobe koje su se u vas klele zamijeniti onim koje su manje vrijedne u svakom smislu. Mnogo mudrosti će vam biti potrebno ne biste li očuvali postignutu stabilnost. Bit ćete povrijeđeni, ali ćete i vi biti ona strana koja nanosi drugome bol. Ipak, možda je i potrebno da se neke stvari dogode, možda je dobro ne opirati im se, već se prepustiti toku sudbine?! Sve mora u životu da se doživi.
BLIZANCI
Hvata vas ludilo, već u siječnju i veljači. Vi kao da ste mačke, a ne ljudi! Vi ste u krevetu totalno neobuzdani. Vi kad nešto želite i osjećate potrebu za nekom vrstom ventila ili oduška, vi zaista nemate ni mjere, a ni kriterije. U ovom periodu će vam biti važan samo broj i da se nešto dešava. Koliki je stupanj ludila u dijelu vašeg mozga zaduženog za emocije i intimu, to je nepojmljivo čak i vama. Dobro je što će sve to proći skoro bez ikakvih posljedica. Tako da Blizanci koji su već u dužim vezama ne treba da se brinu da će biti otkriveni. Za divno čudo, u drugoj polovici godine će mnogi Blizanci reći sudbonosno “da”! Kao da ćete se u prvom dijelu godine bukvalno iživjeti i izludovati, a potom ćete se vezati do kraja života. Generalno, pred vama je vrlo zanimljiva i adrenalinom bogata godina. Čak i Blizanci u brakovima će živjeti potpuno drugačije i kvalitetnije.
RAK
Najradije biste neke ljude i situacije izbjegli. Ipak, morat ćete se suočiti sa svojim lošim izborima iz prethodnog perioda. Sam početak sljedeće godine je, dragi moji Rakovi, veoma dobar za vođenje računa svih vrsta. Oni kojima ste ostali bilo što dužni u emotivnom smislu očekuju od vas neka objašnjenja. Najbolje za vas i jeste da krenete putem otvorenosti i razumijevanja za druge i njihove potrebe. Ne bi bilo dobro da bilo koju priču iza sebe ostavite nedorečenom. Budite iskreni i otvoreni prema onim ljudima koji to od vas zaista zaslužuju. Ne gazite ni po čijim osjećajima da netko ne bi sutra gazio po vašim! To je osnovna mudrost i nauka do koje morate doći u prvim mjesecima sljedeće godine. Zauzetim Rakovima je bolje da pođu od sebe, a ne da vječito kritiziraju drugu stranu. Imate i vi ogromnih mana, a partner se trudi da ih ne vidi, a kamoli da ih spominje ili da vam zbog njih bilo što predbacuje?! Riješite se konačno da li želite da ostanete u zajednici ili ne.
LAV
Pazite dobro što radite u siječnju, to važi posebno za zauzete Lavove! Siječanj je mjesec u kojem se praznuje i kad su svi veseli i opušteni, ali ako ne budete imali kontrolu nad sobom i svojim postupcima, mogli biste kasnije platiti vrlo visoku cijenu za svoje prilično bahato ponašanje. Nemojte dozvoliti da bilo tko o vama stvori mišljenje da ste sebični egoista koji misli samo na sebe i svoje ljubavne potrebe. Ne služite se obmanama i makinacijama da biste dobili ono što želite. Poštujte osobu s kojom ste ili s kojom tek treba da se spojite. Mnogim Lavovima proljeće može donijeti ljubav kakvu su čekali čitav život, a onima koji su zauzeti spomenuti period godine nosi ozvaničenje veze. Ali sve to može da dobije već u drugoj polovini godine jedan potpuno drugačiji tok ako ne uspijete da shvatite da niste sami u toj vezi i da biste dobili nešto sutra, već danas mnogo čega morate da se odreknete.
DJEVICA
Mnoge Djevice će u prvoj polovini godine, možda prvi put u životu, spoznati što znači zaista voljeti i u ljubavnoj vatri gorjeti. Sve u vašem životu bilo je stvar dobrog plana, pa i računa. Sve se odvijalo onako kako ste zamišljali. Uvijek ste imali punu kontrolu nad svojim ljubavnim životom i time ste se čak i ponosili. Ali sada vam se dešava nešto nesvakidašnje. Zakoračit ćete na teren na kojem nikad niste ni mislili da ćete biti. Ljubav poprima totalno nove i do sada neslućene dimenzije za vas! Sve se mijenja, i to iz korijena. Sve ono za što ste znali jučer, danas postaje stvar prošlosti. Sve ono što ste doživljavali kao sveto, sve u što ste se kleli čitavog života, počinje da gubi svoj svaki smisao! Osjetit ćete se kao da lebdite bez ikakvog smjera i kursa. Ipak, prijat će vam nova osjećanja. Mnoge od vas, drage moje Djevice, prvi put će se u sljedećoj godini osjetiti živim. Uživat ćete, iako ćete biti potpuno van kontrole.
VAGA
Umorit će vas to što gdje god se pojavite i ma što da radite, to okolina tumači kao zavođenje. Uželjeli ste se nekih potpuno normalnih odnosa s okolinom bez ikakve tenzije i prinude. Osjećate nikad jači poriv za slobodom. Mnoge Vage će bez ijedne riječi ostaviti svoje čak i dugogodišnje partnere, samo da bi sebi dale oduška. Toliko ste se emotivno umorili da će mnogi od vas, veći dio godine provesti sami, ili pak u nekim površnijim vezama koje vam gotovo ništa neće značiti. Tek u drugoj polovini godine, prodisat ćete na pravi način i ponovo osjetiti potrebu da s nekim formirate čvršće emotivne odnose. Naravno, one Vage koje opstanu sa svojim partnerom, baš u toku jeseni odlučit će se na stupanje u brak. Period konfuzije će možda potrajati, ali ćete isto tako mnogo toga dobrog izvući iz njega. Da biste dalje išli kako treba, potrebno je sabiranje i realno sagledavanje svega.
ŠKORPION
Nećete prepoznati sebe, pogotovo u prvom dijelu godine, kad kao da ćete gubiti interes za suprotni spol! Ne možete sebi da se načudite, jer će vam se u proljeće i ljeto namještati neke situacije i prilike kojima biste se inače radovali, ali sada kao da je sve izgubilo draž. Čini vam se da ljubav, erotika i strast više nemaju nikakve primamljive boje. Slasti kao da je nestalo u svima i svemu oko vas. Ne osjećate potrebu, niti vidite sebe u bilo kojem odnosu. Počinjete da se povlačite u sebe i neki svoj svijet. Malo je lakše onim Škorpionima koje su u dužim i stabilnijim vezama, jer će u svom partneru vidjeti onu vrstu oslonca koja im je potrebna! Period apatije i emotivnog lutanja će potrajati sve do kraja ljeta, kada ćete se opet probuditi i biti oni stari. Život, gledan očima ljubavi i strasti, ponovo će dobiti na smislu. U jesen i na samom kraju godine ćete se potruditi da nadoknadite propušteno.
STRIJELAC
Vi ste pravi znalci kad se radi o bilo kojoj formi slobodne ljubavi. Pritom, ne prezrete ni od čega. Ne vodite mnogo računa o tome da li je vaše ponašanje društveno ili na bilo koji drugi način prihvatljivo. Vi tvrdoglavo slijedite svoje stavove i zacrtane misli, a ako neko pokuša da vam skrene pažnju na neke stvari, taj neće znati što ga je snašlo. Vrlo ste borbeni i spremni na svaku vrstu akcije ne biste li dokazali ispravnost svojih postupaka, pa makar i znali da niste u pravu i da vam netko to govori iz najbolje namjere. Ipak, vi ste, dragi moji Strijelci, djeca sreće. Što više i veće gluposti pravite, tim ste zaštićeniji i život se uvijek nekako pobrine za vas da dođete na svoje! Ipak, u cijeloj sljedećoj godini je Saturn u vašem znaku. To znači da biste za svoje postupke mogli platiti višu cijenu nego obično! Saturn je dužnost i on će vas maksimalno zaštititi ako se u bilo kom periodu sljedeće godine odlučite na ulazak u brak.
JARAC
Vi se držite isključivo provjerenih recepata u životu, pa i u ljubavnim odnosima! Vi ne volite mnogo eksperimentirati i da isprobavate relacije s onim ljudima za koje smatrate da su egzotični! Vama je, zapravo, svako egzotičan ako nije odmjeren, uzdržan i na neki način hladan. Iako želite da budete u društvu sebi sličnih, u ovoj godini ćete imati vrlo malo prilike za upoznavanje ljudi koji vam odgovaraju po temperamentu i senzibilitetu. Morat ćete improvizirati više nego ikada. Nužni su kompromisi, koje ćete sa sobom i svojom prirodom morati napraviti samo da ne biste bili sami. Jer ma koliko bili skloni asketskom životu i poimanju svijeta, i vama je potreban netko. Svakom je potreban netko. Ta želja će u ovoj godini biti jača nego ikada. Zauzetim Jarčevima dolazi savršen period za ozvaničenje i ozakonjenje veze u kojoj su. Mjeseci koji se ističu po intenzitetu ljubavnih dešavanja za vas su januar, februar, maj, august i novembar naredne godine.
VODENJAK
Osjećate potrebu da sve promijenite, i to na radikalan način, u svom ljubavnom životu. Sve ono za što ste znali, što i kako su vas učili i sva ona znanja i iskustva koja ste stekli u životu, u prvoj polovini godine potpuno padaju u vodu. Ništa više ne može da bude isto, počevši već od drugog mjeseca iduće godine, kada ćete donijeti neke veoma važne zaključke i usmjeriti se ka potpuno novim ciljevima u ljubavnom životu, za koje znate da će vam donijetii korist u bliskoj budućnosti. Došlo je i to vrijeme da se i vi, Vodenjaci, opametite i počnete da mislite na duge staze, a ne od danas do sutra, kako je slučaj bio do sada. Mnogi Vodenjaci će vrlo brzo djelovati i već nekako od proljeća i ljeta će funkcionirati na bitno različitim osnovama! To može da znači i da ćete razmišljati i o ulasku u zajednicu trajnijeg karaktera! Nakon totalnog kaosa u prethodnih nekoliko godina, dolazi vam lijepo vrijeme i period sreće u ljubavi, koja vam već u ovoj godini širom otvara vrata!
RIBE
To koliko je kaotična situacija u emotivnom segmentu vašeg života, vi tek sada počinjete da uviđate. Dubinu štete koju ste sami sebi svojim lošim izborima nanijeli u ne tako davnoj prošlosti tek ćete imati priliku da izmijenite, ali i da sanirate. Prva polovina godine za mnoge Ribe donosi brojna otrežnjujuća saznanja o sebi prije svega, ali i bivšim, kao i sadašnjim partnerima, naravno, ako ste zauzeti. Mnoge Ribe će se osjetiti izigrano i prevareno. Čini se kao da ste postali žrtva svog najjačeg oružja, emotivne manipulacije. U ljubavi se osjećate poraženo, čak i totalno razbijeno. Sve do ljeta ćete sakupljati dijelove svoje emotivne konstrukcije, koja se raspala! Bit ćete spremni za nov početak na novim osnovama već od druge polovine godine. Prilično brzo ćete se regenerirati. Ipak, samo jedne stvari se držite: nikako i nipošto se ne vraćajte u prošlost! Dozvoljeno vam je, čak je i preporučljivo, da budete zlopamtilo.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)