Kineski horoskop – ŠTAKOR

horoscope guru

Godine Štakora: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Osnovne karakteristike: Drag, vrijedan, društven, štedljiv.

Opće crte: Štakor je štedljiv, vrijedan i oprezan s novcem. Ponekad je toliko ekonomičan da njegova štedljivost prelazi u škrtost.Štakori su rasipni samo u tri slučaja. Prvo, ako su vrlo zaljubljeni ili ako im je do nekoga posebno stalo. Drugo, ako su kolekcionari (a to su mnogi Štakori) knjiga, umjetničkih predmeta, maraka i sl.. Treće, ako vjeruju da će poboljšati karijeru i ostvariti ambicije. Ova posljednja crta ilustrira njihovu najvažniju osobinu: Štakori su uvijek ambiciozni i točno znaju što žele od života. Uspjeh im osigurava njihova marljivost, pragmatičnost i sposobnost da se slažu s drugima.

Emocije i ljubavni život: Štakori su toliko dobri u skrivanju istinskih osjećanja da im je ponekad teško pokazati emocije drugima.Stoga mnogi cijene Štakore kao hladne osobe, koje nije lako povrijediti i čije se emocije teško otkrivaju. Ovo, naravno, nije točno. Vanjski mir tipičnog Štakora često skriva uzavreli kazan emocija. Kada ih povrijede oni pate, pokušavajući da skriju emocionalne ožiljke.
Konj će rijetko zasnovati uspješnu i dugotrajnu vezu s Štakorima. Štakor će biti sretan sa Zmajem i Majmunom. Druge kombinacije su obično zadovoljavajuće, iako su u odnosu Štakor / Štakor partneri suviše slični da bi bili zajedno i da bi se dobro osjećali. Kombinacije Štakor / Tigar i Štakor / Pas puni su napetosti, ali uz dobru volju s obje strane veze mogu biti uspješne.

Pet elementarnih Štakora: (Svi elementarni Štakori su pozitivni.)
Metalni Štakor je emotivniji od drugih Štakora. Izražava negativne emocije; ljubomoran je zbog materijalnog uspjeha drugih; veći je idealista od drugih Štakora; prikrivaju pohlepu i sebičnost. Sklon je samoisticanju i uvijek želi da dominira drugima.
Vodeni Štakor je najviše intelektualan od svih Štakora: privlače ga knjige, znanje i razmišljanje; praktičar je i čvrsto stoji na zemlji; čak će i najintelektualniji Vodeni Štakor prije biti primijenjeni nego čisti znanstvenik, ekonomista prije nego apstraktni filozof. Vodeni Štakori nisu samo mislioci, nego svoje misli najčešće prenose u pisanoj formi. Bolje od ostalih Štakora slažu se s drugim ljudima, iako su neki skloni biti ultrakonvencionalni iu svom ponašanju postaju zamorni.
Drveni Štakor je najmanje konvencionalan među Štakorima. Sa entuzijazmom prihvaća sve nove trendove iako se, u stvari, pribojava budućnosti; on je veliki ratnik, ali se uvijek plaši da će stvari krenuti naopako. O njihovim permanentnim strahovima znaju samo najbliži. Svi ostali Drvene Štakore doživljavaju kao čvrste i samouvjerene osobe.
Vatreni Štakor ima karakter koji je u skladu sa njegovom vatrenom prirodom. On je entuzijasta, spreman odgovoriti na izazove, ali i sklon svađama i sukobima. Vatreni Štakor lako plane ako osjeti da je neko prema njemu nekorektan i nepravedan. On je nezavisan, sklon neočekivanim reakcijama i promjenama stavova i raspoloženja.
Zemljani Štakor je najsmireniji od svih Štakora; voli sigurnost i stabilnost u svim aspektima života. On voli kuću, privržen je obitelji i želi da ostane u sredini koju je dobro upoznao. Zemljani Štakori vole materijalne uspjehe i obično ih u životu i ostvaruju.

Poznati Rođeni u znaku Štakora: Charlotte Bronte, Truman Capote, Catherine I, Princ Charles, Eminem, Mata Hari, Wolfgang Mozart, Plato, William Shakespeare, Leo Tolstoy, George Washington

ŠTAKOR (Pacov)
Prema najrasprostranjenijim narodnim vjerovanjima, štakor u našim krajevima ne smibolizira nikakvo dobro; najčešće predstavlja prepredenog i podmuklog lopova, štetočina, vjesnika siromaštva, materijalnih i financijskih gubitaka. Kad bi se štakor pojavio u kući, vjerovalo se da će u obitelji uskoro netko umrijeti, a kad bi se pojavio tijekom ceremonije vjenčanja, govorilo se da će u braku biti mnogo svađe i nesklada. Ukoliko štakori počnu grickati namještaj u kući, vjerovalo se da će se u domaćinstvu netko teško razboljeti. Štakori su se iz kuće navodno mogli istjerati korijenom čička (Arctium lappa L.) iskopanim u podne 1. maja / svibnja (Valpurgina). Kome šatakor padne na glavu, pratit će ga sreća punu godinu dana. Za kuću koju bi štakori u žurbi napustili tvrdilo se da će se uskoro srušiti. To se odnosilo i na brodove: ako ih u luci napuštaju štakori, vjerovalo se da će potonuti prilikom isplovljavanja na otvoreno more.
Za razliku od svih tih europskih vjerovanja, u Aziji je štakor životinja koja donosi sreću i blagostanje, a odsutnost štakora u Kini i Sibiru smatra se uznemirujućim znakom. U Japanu štakor je pratilac boga bogatstva – Dalkokua. Sanjati štakora – predznak da ćete doživjeti neku štetu; loviti štakore u snu – uspjeh u ostvarivanju planova

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)