Kakav nakit odgovara vašem horoskopskom znaku

horoscope guru

Kakav nakit Vam odgovara prema Vašem  znaku, što nositi za sreću u ljubavi, a što za  novčane dobitke…

OVAN –  Ovna, po svim zodijačkim pravilima, štite cirkon, dijamant, zlato, rubin. U ovom periodu kada idete na poslovne sastanke, vaše šanse za uspjeh i sreću mogli bi uvečati i tirkiz, oniks, akvamarin i topaz. Za ljubavne susrete isključivo birajte lapis lazuli, biser ili srebrni nakit. Trebalo bi da nosite uglavnom narukvice od srebra.

BIK – Vi volite nakit, iako Bikovi djeluju ‘raskošno’ i bez nakita. Smaragd i žad vam najviše odgovaraju. Druge ćete u ovom periodu ubijediti u ono što hoćete ako nosite zagasite tonove crvenog nakita, mada i poneki granat, rozenkvarc može da ‘odigra’ svoje. Vrijeme je za upadljive naušnice za večer.

 BLIZANCI – Vaša mladenačka priroda voli nježne tonove nakita, topaz vam sasvim odgovara, ali ne bi bilo loše da koristite magičnu moć zelenkastog tirkiza za tajne ljubavne sastanke i onog sa više primjesa plavih tonova za poslovne susrete. Bit ćete ubjedljiviji da naplatite dug ili da nekoga zavedete sa ogrlicom od korala.

RAK –  Odgovara vam srebrni nakit, u plavim tonovima i srebrni. Ipak, ako krećete na poslovni sastanak, zlatna narukvica prije će donjeti više uspjeha, posebno kombinirana sa slonovom kosti, ili kombinacija bijelog i žutog zlata. Ako namjeravate da zavedete osobu koja ima veze sa inozemstvom stavite bilo koji komad nakita od malahita ili granata.

LAV –  Zlatan nakit, dijamanti, rubini, to je vaš izbor. Ali planete u ovom periodu ‘određuju’ vam da pojačate svoju intuiciju nakitom od bakra, srebra ili platine. Detalji od zelenog turmalina i tirkiza ili prsten sa plavim safirom, može da učini čudo, posebno u tajnim ljubavnim avanturama, posebno ako ste, neprimjereno vašem znaku u vezi sa Rakom ili Bikom.

DJEVICA – Malahit, ćilibar, topaz, sasvim vam odgovaraju. Međutim, sada kada je Saturn u vašem znaku, prsten sa kamenom od crnog oniksa, ili sa granatom, privući će poglede suprotnog spola. Žuti safir ili prsten sa smaragdom, mogu privući osobu koja vam se sviđa, a koja često putuje, posebno na jug ili jugoistok od mjesta u kojem živite.

VAGA –  Roze turmalin, aleksandrit vam daju energiju i potreban šarm, energetski vas pune. U ovom periodu, svaki nakit sa zelenkastim i ružičastim tonovima, pojačava vašu karizmatičnost. Ako idete na poslovne sastanke, slobodno stavite na sebe prsten od crvenog spinala ili bakarnu narukvicu, a za večernje izlaske privjesak sa tirkizom ili žadom. Može i imitacija.

ŠKORPION – Crni biser, čak i uz crnu čipkastu haljinu sjajno vam stoji. Djelujete neodoljivo s nakitom od platine, hematita ili prstenom od rubina. Sadašnje pozicije planeta vam ‘nagovještavaju’ da trebate  biti nešto nježniji u odabiru nakita, te bi dobro došla ogrlica – lanac od srebra sa prstenom od akvamarina. Mušarci bi se prije usudilii da vam priđu.

STRIJELAC – Smaragd i safir, vaše omiljeno drago kamenje, može u ovom periodu biti slobodno zamijenjeno nakitom od slonove kosti. I te kako bi vam odgovarala i imitacija ovog nakita, kao i prsten od citrina, posebno za poslovne razgovore i donjela bi vam sreću po pitanju novca. Za ljubavne susrete, ako ga imate – obavezno ponesite brilijantski prsten.

JARAC –  Volite tirkiz, granat, oniks, ali za zavođenje koristite malahit ili žad, bilo koji detalj ili imitaciju ovog kamenja, u svakom slučaju, u zelenoj boji. Ona vam pomaže i kod kontakata sa strancima. Za ljubavne susrete slobodno koristite crveni turmalin ili vještački biser, djelovat ćete ‘pitomije’. Za duge poslovne sastanke, bilo koju vrstu poludragog kamenja ljubičaste boje.

VODENJAK – Vaš omiljeni nakit su glomazne narukvice, mogu i od alpaka, ili od tigrovog oka, poludragog kamenja i birate obično tirkiz. Slobodno ga nosite, čak i imitaciju i to u vidu velikih privjesaka, moguće u formi skarabeja. Orijentalne ogrlice u vidu srebrnih privjesaka podići će vam moral i dobro raspoloženje. A za večer, slobodno koralji, iako još nije ljeto.

RIBA –  Vaša nježna priroda obično voli akvamarin, biser i ametist, i možete slobodno da nosite taj nakit uz dosta srebrnih lanaca i narukvica. Uglavnom bi trebalo da se orijentirate na ogrlice sa akcentom na zelenim tonovima, kao što je zeleni ili ljubičasti turmalin. Posebno obratite pažnju na cipele sa petom ili ukras u podignutoj kosi u tamnoljubičastoj boji.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)