Jesu li vaši elementi kompatibilni?

horoscope guru

elementi

Elementi igraju veliku ulogu u našim odnosima s drugima, a naročito s voljenim osobama. Saznajte da li ste prirodno dobar spoj ili skoro katastrofalno suprostavljene energije.

Zemlja: bik, djevica, jarac
Zrak: blizanci, vaga, vodenjak
Vatra: ovan, lav, strijelac
Voda: rak, škorpija, ribe

Vatra i vatra

Ovo je veoma zapaljiva kombinacija koja čini bilo kakvu vezu veoma intenzivnom. U jednom momentu ovaj odnos je prepun strasti, a već u sljedećem mogu se pojaviti silne rasprave, sukobi volje i ego bitke. Ipak ni u jednom momentu nema zlobe između njih. Prilikom iznošenja bolne istine oni neće mrziti jedni druge. Nijednom od ova dva partnera neće nikada biti dosadno. U cjelini gledano, oni osnažuju energiju jedno drugome što je veoma dobro.

Vatra i zemlja

Ovo je veoma stabilna kombinacija sve dok postoji dovoljno interesa da je održavaju. Zemlja kanalizira dinamičku prirodu vatre, ipak zemljani partner mogao bi vrlo brzo dosaditi vatrenom partneru. Pozitivna strana je što zajedno mogu biti veoma kreativan spoj. Vatra nije sklona predvidljivoj rutini dok se zemlji neće svidjeti previše promjena. Frustracije mogu izazvati puno napetosti.

Vatra i zrak

Ova dva elementa jednostavno ne znaju kada treba prestati. Zrak potiče vatru, na kraju sagorijevajući ih oboje bez rezultata njihovog truda. Ova kombinacija uopšte nije utemeljena i stabilna. Oba partnera mogu završiti razdvojena  ida pate od raznih vrsta čudnih “bolesti” koje se dešavaju većinom zbog njihove nesposobnosti da vezu povećaju na viši nivo.

Vatra i voda

Ovo je jedna veoma čudna mješavina. Ako su ostali faktori usklađeni, ova dva elementa prihvatit svoje razlike. Ipak ako ne dođe do usklađivanja, razlike će biti gotovo nepremostive. Za vatrenog partnera, vodeni partner će biti suviše emotivno iscrpljujući, dok će voda konstantno pokušavati ugušiti duh vatre.

Zemlja i zrak

Ova dva elementa kombiniraju praktičnost s intelektualnom spretnošću. Ovo može funkcionirati ako su oba partnera spremna raditi kao tim. Ukoliko je odnos produktivan, može biti vrlo zdrav. Ipak suvišno kritiziranje od strane zračnog partnera može veoma negativno utjecati na zemljanog. Zrak bi mogao biti prilično uznemiren sporim tempom zemlje.

Zemlja i zemlja

Ova dva elementa mogu pronaći veliku utjehu jedan u drugome. Oni u potpunosti razumiju potrebe svog partnera i šta ih to pokreće, odnosno guši. U mogućnosti su prilagoditi život vlastitom tempu i imaju tendenciju da se kreću kroz život postupno i stabilno. Ovo može biti veoma umirujuća i staložena kombinacija koja jamči unutarnji spokoj. Problem može nastati ukoliko je jedan partner pesimista, tada bi mogao i onog drugog da povuče na dolje.

Zemlja i voda

Ovo je veliki spoj energije koji može vrlo dobro funkcionirati i promovira zdravo i uravnoteženo partnerstvo. Voda smiruje i obogaćuje zemlju, dok zemlja kanalizira vodu. Ovo može biti vrlo kreativan spoj koji čini odličan tim. Kompatibilnost između ova dva elementa sugerira da su dobri jedan za drugog, a njihovo blagostanje može se značajno poboljšati kao posljedica njihovog zajedništva.

Voda i voda

Ova kombinacija može biti vrlo dobra ili vrlo loša. Iz razloga što voda predstavlja emocije, ova dva vodena znaka mogu podići jedan drugoga i omoguće da odnos napreduje ili da povuku jedan drugoga prema dolje uslijed velike negativnosti. Vrlo je bitna stvar kako će zajedno tumačiti i reagirati na određene situacije. Ova mješavina energija može inspirirati fenomenalnu kemiju ili odsustvo iste.

Voda i zrak

Dok voda voli biti prepuštena sama sebi i protječe nježno u svom ritmu i bez vremenskih ograničenja, zrak želi biti u stalnom pokretu i da komeša stvari. Ova dva elementa na kraju će shvatiti da nisu jedno za drugo. Ono što se činilo uzbudljivim moglo bi doći do intenzivno emotivnog ćorsokaka i to bi se moglo dešavati iznova kao često nevrijeme na otvorenom moru.

Zrak i zrak

Ova dva elementa mogu beskrajno razgovarati satima, a da na kraju ne dođu do nikakvog zaključka. Mogu šaputati slatke sitnice na uho, a da ipak ne uspiju doprijeti do srca onog drugog. Ova mješavina energija ne izgleda osobito dobro jer mogu iscrpiti jedno drugo stalnim međusobnim ćaskanjem, ogovaranjem ili sarkastičnim komentarima. Vrlo malo postojanosti ima u ovoj kombinaciji i nijedno od njih neće cvjetati dovoljno dobro u ovom spoju.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)