VAŽNO! Horoskop Otkriva Kakav Ćete Biti Roditelj! – Horoskop za Vašu obitelj

horoscope guru

 

obitelj

Biti roditelj za većinu nije samo sveta i draga obveza, već ta uloga zahtijeva i mnogo odricanja, žrtve i napora. Najbolja potvrda toga leži u analizi usporednih horoskopa roditelja i djece.
Da tu ne prevladavaju samo harmonični i sretni aspekti, logično je i iz puke činjenice da je trenutak rođenja djeteta ujedno i trenutak majčinog poroda. A budući da se radi o “procesu” koji je i iznimno bolan i naporan, i horoskop majke u tom trenutku mora sadržavati i neke teške aspekte. Redovito se radi o neharmoničnim aspektima Venere i Marsa, a najčešće i o znakovitim konjunkcijama bitnih planeta ili osjetljivih horoskopskih točaka.
U svakom horoskopu roditelja može se iščitati i nešto o njihovoj djeci, i obratno, te obitelji. Astrologija ne poriče ulogu roditeljskog i obiteljskog nasljeđa, za što su je neki skloni optužiti. Sasvim suprotno, natalna karta u sebi sadržava brojne parametre koji će pokazati kakva je uloga roditelja, obitelji i predaka, te što se nasljeđuje od kojeg roditelja.
Prva horoskopska kuća pokazuje nasljedne osobine, karakter i izgled, pa se već prilikom rođenja djeteta može naslutiti kojem će roditelju dijete više nalikovati i čije će osobine prevladati. Nadalje, Sunce je planet koji igra ulogu oca ,dok je Mjesec – majka. Četvrta horoskopska kuća u horoskopu muškarca predstavlja majku, a deseta oca.
Kod žena je obratno. Četvrta je kuća i inače zadužena za sve što se događa u roditeljskom domu, a dobar će astrolog dobiti uvid i u odnos vlasnika horoskopa prema obitelji i svemu vezanom za njegovo podrijetlo.

Najbolje ćemo objasniti odnos roditelja i djece usporednom analizom njihovih horoskopa. Za takvo što je neophodno poznavati točan sat rođenja, mada se neki zaključci mogu izvući i iz odnosa pojedinih planeta.
Već smo istaknuli kako su neki neharmonični aspekti logični, no ako oni prevladavaju, odnos roditelj – dijete rijetko će kad biti harmoničan.
Najbolju sliku dat će nam položaji Sunca, Mjeseca, Jupitera i Saturna, dok će suviše istaknuta Venera i Mars potencirati temperament i otvoreno iskazivanje emocija i obitelj. Kod nekih poremećenih odnosa redoviti su izazovni aspekti Mjeseca sa sporim planetima – Saturnom, Uranom, Neptunom i Plutonom pa njih treba pozornije razmotriti.
Kad je riječ o slaganju roditelja i djece, onda u astrologiji ne vrijede isti kanoni kao kod slaganja horoskopa ljubavnih partnera. Tako npr. vatreni znakovi (Ovan, Lav, Strijelac) jesu harmonični znakovi, no kombinacija roditelja Ovna i djeteta Lava i Strijelca može biti vrlo napeta i konfliktna, ponajviše zbog toga što autoritet vatrenih znakova roditelja traži prilagodljivije i poslušnije dijete. Idealna je gotovo svaka kombinacija zračnih znakova. Blizanci, Vage i Vodenjaci mogu se pohvaliti tolerancijom i vedrim duhom, teže prijateljskim odnosima i iznalaženju kompromisa pa će oni biti roditelji i obitelj koji će se izuzetno dobro slagati s djecom rođenom u istim znakovima.
I zemaljski se znakovi međusobno dobro slažu i nadopunjuju, no još je bolja kombinacija ako se tu nađe i koji vodeni znak (npr. roditelj Rak i dijete Bik, ili obratno).
Poslovično su djeca rođena u Ovnu, Lavu, Škorpionu, Jarcu i Vodenjaku vrlo teška za odgajanje, a zbog urođenog neposluha i tvrdoglavosti, zahtijevat će poseban tretman i stalnu pasku. Ako je jedan od roditelja također pripadnik jednog od tih znakova, cijelo će im djetinjstvo i mladost biti obilježeno sukobima s roditeljima i suprotstavljanjem svakom autoritetu i obitelj.. U zrelijem će dobu, međutim, nešto više razumjeti svoje roditelje, možda i zbog toga što će se i sami ponašati poput njih.

Sastavni dio astrološkog nauka oduvijek je bila tvrdnja da se djeca rađaju s nekim bitnim roditeljskim osobinama. Pri tome se nije mislilo na fizičku sličnost, već na bitne podudarnosti u natalnim kartama roditelja i djece.
Ovaj postulat astrologije, kao i mnogi drugi bio je prilično oštro osuđivan od strane znanstvenika. No, neka suvremena istraživanja potvrdila su to staro astrološko pravilo. Utvrđeno je da se natprosječno mnogo djece rađa s podznakom u solarnom znaku jednog od roditelja. Primjerice, ako je jedan od roditelja Ovan, i dijete će imati statistički veće izglede da ima podznak u Ovnu. Dodatna je zanimljivost da djeca češće dobivaju za podznak solarni znak oca nego majke.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)