Horoskop za mjesec travanj

horoscope guru

horoskop za travanj

OVAN: 
Posao: Mada na prvi pogled zvuči pomalo nelogično, Ovnovima će bolje razdoblje u travnju nastupiti istom onda kada Sunce napusti njihov znak i prijeđe u Bika. Naime, tada će Sunce formirati korisne aspekte sa Marsom i Plutonom, a Merkur, kao domaćin Marsa biti će jak upravo u Ovnu. Takva situacija predstavljati će pravo dobrodošlo osvježenje nakon napornog ožujka i prvog dijela travnja. U suštini, do pozitivnog preokreta doći će čak nešto ranije, konkretno 14. travnja, odnosno 17. travnja kada u Ovna egzaktno uđe osnaženi Merkur. Do tih datuma nema vam druge nego izdržati i nastojati pričiniti što manje štete sebi i drugima.
Ljubav: Tenzije na ljubavnom planu trajati će sve od počeka mjeseca do 17. travnja, jer u tom razdoblju djeluje aktivni kvadrat između vašeg vladara i Venere. Kako će se do toga dana i Venera nalaziti u lošoj recepciji, mogućnost da se krivo shvatite s voljenom osobom više je nego velika. Zato bi vam bilo najbolje nastojati izbjeći sve provokativne situacije, iako ne sporimo da one u sebi nose dozu adrenalina. Međutim nije dobro ni kada se sa adrenalinom pretjeruje. Ne nasjedajte lažima trećih lica. Od 17. travnja do kraja mjeseca imate dovoljno vremena za popravljanje svega što ste pokvarili.
Zdravlje: Napeta recepcija Marsa ostaviti će traga  i na zdravlje. Kako je upravo sezona proljetnih gripa i prehlada mogućnost da odbolujete svoju dozu s temperaturom nije mala. Proradite na imunitetu i zdravim navikama. Ljubavne i poslovne jade ne utapajte u alkoholu, jer to neće razbistriti situaciju nego će samo povećati vašu agresivnost.

BIK: 
Posao: Nakon ugodnog ožujka pred vama je i veoma povoljan travanj. U vašemu su znaku Jupiter i vaša vladarica Venera kojima se koncem ožujka pridružio i egzaltirani snažni Mjesec pružajući nam predivnu sliku na noćnome nebu kakva se rijetko viđa. U takvome ozračju teško da bi vam mogli reći bilo koju lošu prognozu. Međutim ipak moramo spomenuti da će 4. travnja Venera napustiti vaš znak, te će prijeći u Blizance. Kako je Merkur vladar Blizanaca u padu i izgonu u Ribama, tako će vam prvi dio travnja ipak biti donekle ometen možda najviše na razini vašeg poimanja događaja. Isto tako, Veneru će aflicirati nejaki Mars, pa ćete vi to osjećati najviše kao podmetanje sitnih kamenčića pod vaše noge. Dakle, velike štete na poslu neće biti, ali neće biti niti idealno. Taman koliko je poželjno da se ne opustite. Od 17. travnja okolnosti se mijenjaju na bolje, pa će prestati i ta sitna ometanja, a od 20.travnja kada u vaš znak uđe Sunce čime će započeti vaše intenzivno razdoblje sve će se okrenuti u vašu korist. Sunce će dobivati povoljne utjecaje energetskih planeta iz zemljanih znakova, te bi se to moralo povoljno odraziti po većinu pripadnika vašeg znaka, najviše na materijalnom planu.
Ljubav: Slično kao i znaku Ovna, na vas će djelovati kvadratni aspekt Marsa i Venere. U početku mjeseca biti će nerazumijevanja i svađalačkog raspoloženja. Neki od vas, osobito oni slobodni nastojati će svakako ovoga travnja ostvariti i poneku avanturu. Pazite se lošeg ogovaranja koje bi vas moglo sustići u prvome dijelu travnja. Od 15. travnja sve će krenuti u puno boljem pravcu i mjesec ćete završiti s velikom dozom pozitivne inspiracije.
Zdravlje: Prvi dio travnja prijeti vam gripa i prehlade izazvane naglim promjenama klimatskih prilika. Također, neki od vas neka se paze ozljeda, osobito u prometu u kišnim uvjetima (ako ikada padne kiša). Krhko zdravlje i povećana mogućnost razbolijevanja pratiti će vas sve do početka vašeg intenzivnog perioda. Nakon toga biti će bolje.

BLIZANCI: 
Posao: U ovaj mjesec ulazite sa vašim vladarom Merkurom u Ribama gdje on ne može iskazati jasno i pozitivno djelovanje  To loše djeluje na vašu energičnu učinkovitost i poznatu operativnost. Na sreću po vas, već početkom travnja zaustaviti će se daljnje tonjenje Merkura u  dubinu Riba i započeti će progresivan tijek, da bi 17-tog ponovo bio o Ovnu. Stoga ćemo i ovaj mjesec podijeliti u ta dva perioda. Prvi dio kojega će obilježiti nesigurnost u nastupu i tijekom kojega nije dobro da preuzimate velike obaveze, te drugi dio u kojemu ćete se potpuno regenerirati i zavladati nas svim aspektima vaše situacije. Osobito ćete zabljesnuti od početka  vladavine Bika, jer će tada u vašemu znaku biti naglašena Venera. Neke od vas to će dovesti u položaj najpovoljniji za posao i odlučivanje.
Ljubav: Već početkom travnja u vaš znak ulazi Venera koja će odmah po svojemu ulasku formirati napet aspekt s Marsom u Djevici. Zbog toga će dijalog s voljenom osobom biti pod tenzijom u kojoj će se naizmjenično smjenjivati razdoblje intenzivnog erotskog stimulansa s razdobljima svađe i potpunog nerazumijevanja. Os sredine mjeseca, odnosno kada Merkur uđe u Ovna, preuzeti ćete dominantniju  poziciju u odnosu na partnera.
Zdravlje: Prvi dio mjeseca zdravlje će vam biti krhko i podložno negativnim utjecajima kako vanjskim, tako i utjecajima izazvanim vašim krivim percepcijama i malodušjem. Sredina mjeseca donosi poboljšanje na polju zdravlja, a u posljednjem tjednu travnja prijeti vam opasnost u svim situacijama u kojima ne pokažete potpunu sabranost i koncentraciju.

RAK: 
Posao: Mjesec vam započinje dosta dobro, a prvi osvit zore 1.travnja zatječe vašeg vladara upravo u vašem znaku u stanju najveće snage koju mu donosi prva četvrt i prvi trigon sa Suncem. Tako snažan ulazak u travanj držati će vas nekoliko dana, nakon čega će započeti period pada vaše energije, jer će se Mjesečeva eklipsa (puni mjesec) dogoditi baš na ulasku u područje kojega astronomi zovu “via combusta” ili spaljeni put kojim Mjesec prolazi na sličan način kao čovjek koji hoda po žeravici. Dakle, neugodno ali izdržljivo, ako vjerujete u sebe i svoje snage. Na svu sreću ove godine eklipsa neće egzaktno djelovati, jer Sunce i Mjesec neće biti u istoj nebeskoj ravni, a osim toga, čim uđe u Škorpiona, započeti će olakšavajući utjecaj Plutona kojega prepoznati kao snažnu pomoć sa strane koja će vam se pružiti od nekog starijeg koji vas podržava. Nakon toga slijedi mirnije razdoblje, osobito nakon početka vladavine Bika koji je sklon vašemu znaku, a upravo u tom času Mjesec će se pridružiti i Suncu. Travanj ćete završiti umorni, ali s ispunjenim ciljevima.
Ljubav: Opisana razdoblja uspona i padova odraziti će se na vas na onaj prepoznatljiv način uspona u ljubavnom zanosu  nakon kojega slijede periodi pada, pa čak i istinskih emotivnih kriza koje će vas, na svu sreću, kratko držati. Neki od vas razmišljati će o zadovoljstvima i izvan svoga domaćeg okruženja, a od početka vladavine Bika do konca travnja biti ćete snažno erotizirani.
Zdravlje: Iako  travanj započinjete puni snage i energije, ipak će mnogi od vas pasti kao žrtve posljednjeg vala proljetnih prehlada i gripa. Važno je da održavate visok stupanj tjelesne kondicije i da ono što šteti vašem zdravlju nastojite izbjeći. Prvi vikend u travnju donosi najniži stupanj zdravlja.

LAV: 

Posao: Iako je Sunce u Ovnu egzaltirano, ipak ne bi mogli reći da će vam prvi dani travnja biti lagani i ugodni. Uzroci takvoga stanja kriju se u činjenici da se na zvjezdanom nebu formiraju naporni aspekti Sunca sa Marsom, zatim Saturnom i Mjesecom, te konačno s Plutonom. Stoga prvih 15 dana u travnju neće biti lagani za većinu pripadnika vašeg znaka. Pod stresom će biti svi koji moraju donositi odluke, pa vam savjetujemo da ih donosite pošteno, jer kad imate čist i jasan, pravičan  kriterij, onda nije  problem  donijeti ni teške odluke. Druga polovica travnja donosi poboljšanje u svim segmentima vašeg djelovanja, a ulaskom  Sunca u Bika, stvari će se pokrenuti u dobrome pravcu  i na materijalnom, kao  i na drugim poljima života.
Ljubav: U skladu s opisanim planetarnim utjecajima i ljubavna situacija će imati dva jasno odvojena i prilično različita razdoblja; napornu i izazovnu prvu polovicu mjeseca, te ugodniju i lakšu drugu polovicu u kojoj vam preporučujemo da s voljenom osobom poduzmete neko kraće romantično putovanje, makar piknik u prirodu.
Zdravlje: Prvi dio travnja i teški aspekti Marsa i Saturna aktivirati će područje starih boljki, a isto tako biti ćete podložni i svim oblicima sezonskih akutnih boljki, viroze i temperature. No vaša čvrsta konstitucija izaći će na kraj i sa tim izazovima zvijezda.

DJEVICA: 
Posao: Kod nas u Dalmaciji postoji uzrečica  jedna koja se koristi  kad vas netko pita “kako si?”, a koja glasi „ko vrag u malo vode“. Tako bi se otprilike imao osjećati Mars u vašem znaku u prvih nekoliko dana travnja, što će se svakako reflektirati i na određeni broj pripadnika vašeg znaka. Naravno, lijep broj Djevica neće to osjetiti na takav način, već će biti pomalo zbunjen i dezorijentiran u poslu. Odluke ćete donositi nerado i teško, a poslove odrađivati sa izuzetnom sklonošću ka kompliciranju. Uzrok svemu tome je loš položaj Merkura s kojim ste ušli u ovomjesečno razdoblje. Na sreću sve to popraviti će se već kroz prvih nekoliko dana travnja, a od 17. travnja funkcionirati ćete već sasvim dobro. Tada ćete moći nadoknaditi mnogo od onoga što ste propustili tijekom nepovoljnog razdoblja.
Ljubav: Za razliku od poslovne situacije koja je dosta složena, u ljubavi ne vidimo nekih posebno velikih stresova i opasnosti na koje bi vas trebali upozoriti. Možda ćete biti skloni donošenju krivih zaključaka, ali ne vjerujemo da ćete po njima i djelovati. Od 20.travnja stvari će se raščistiti i mnogo toga biti će jasnije.
Zdravlje: U prvim danima travnja postoji naglašena sklonost ka sezonskim tegobama, a nekima od vas aktivirati će se i sve one stare boljke. Ako je nešto ozbiljnije sa zdravljem pazite se olako danih dijagnoza. Zdravim životom i navikama učiniti ćete mnogo za svoje zdravlje.

VAGA: 

Posao: Glavninu ovoga mjeseca vaša vladarica Venera boraviti će u vama sklonim Blizancima. Međutim puni učinak koristi za vaš znak neće se manifestirati sve do druge polovice travnja, jer je vladar Blizanaca Merkur u nešto slabijoj recepciji u Ribama. Pored toga, Venera će biti u lošem aspektu prema Neptunu i Marsu, mada je učinak tih aspekata minimalan. No iako minimalan, donekle će omesti punu korist za vaše poslovne perspektive. Dakle, prvi dio mjeseca moglo bi biti sumnjičenja, nesporazuma, nedorečenosti i općenito napora. Stvar će utoliko više doći do izražaja radi činjenice da se Sunce nalazi vama nasuprot pa ćete biti i pod povećanom pozornošću vaših nadređenih i poslodavaca. Druga polovica travnja,a osobito razdoblje vladavine Bika donosi olakšanje po svim pitanjima. Stoga nastojte bitne stvari uskladiti sa tim vremenskim parametrima.
Ljubav: Kao i kod nekih drugih znakova, ljubavni život će biti obojan odnosom Venere i Marsa u kvadratu, što podrazumijeva postojanje tenzija. Za ljubav je općenito dobro da postoje tenzije jer one hrane ljubav samu po sebi, a vi se potrudite da to budu pozitivne, a ne negativne tenzije.
Zdravlje: Prvi dio mjeseca biti ćete osjetljivijeg zdravlja koje će tamo negdje između 7.i 12.travnja doista biti na niskom stupnju potencije. Iza tog perioda slijedi poboljšanje.

ŠKORPION:
Posao: Čitavoga mjeseca vaši vladari Pluton i Mars biti će u dobrom uzajamnom suodnosu, što će se povoljno odraziti na vašu kondiciju, tempo i potencijale, jer je Mars, sam po sebi, u dosta podređenom položaju, barem prvih desetak dana travnja. Kako se mjesec bude bližio kraju, tako će i vaša energija rasti, a kada Sunce uđe u Bika, iako vam je u opoziciji, dobiti ćete visok stupanj potencijala  i energije. Pravilno usmjerena, ta energija pomoći će vam za ovoga travnja prebrodite sva iskušenja i ostvarite uspjehe na polju vlastitoga djelovanja.
Ljubav: U ljubavi vladaju tenzije. Neki od vas ozbiljno sumnjaju na vjernost svoga partnera, pa takve proždire vatra ljubomore. Ljubomora zna biti i poticajna, iako na duge pruge škodi svakoj vezi. Stoga vi od toga preuzmite ono što vam kratkoročno donosi, dakle strast, a dugoročno, proradite na povećanju stupnja povjerenja prema partneru.
Zdravlje: Iako su vaši vladari izazvani, ne predviđamo vam veće boljke i neke strašne probleme na zdravstvenom planu. Eventualno ćete trpjeti posljedice  proljetnih viroza i procesa regeneracije organizma.

STRIJELAC:

Posao: Vaši poslovi i perspektive o kojima smo posljednjih tjedana pisali u superlativima i dalje traju, iako pomak planeta donekle utječe na ukupan diskurs na način da kažemo kako nije više sve za 5, iako je i vrlo dobar velika ocjena. Naime, početkom travnja Venera se pomiče u vama opozicijske Blizance kojima vlada ne tako dobro položeni Merkur, a pošto se vaš vladar Jupiter  nalazi pod njezinim dominatom, to će u maloj mjeri odraziti kao blago ometanje vaših poslova u početku mjeseca. Međutim, već od sredine travnja, događaji će opet dolaziti pod vašu kontrolu, a kada u Bika uđe Sunce sve će biti kao i prije, dakle dobro.
Ljubav: Ljubavne prilike i okolnosti su vam vrlo stabilne, iako će većim dijelom travnja, vama kao i svima doći do manjih tenzija i trzavica. Međutim ne predviđamo da bi se na tom polju imalo događati išta strašnog. Slobodni Strijelci osjetiti će  neodoljivi zov avanture. Neke će pratiti tračevi.
Zdravlje: U principu zdravlje će vam i ovoga mjeseca biti dobro, a naša upozorenja o važnosti zdravih životnih navika i dalje jednako vrijede.

JARAC:
Posao: Čitavoga mjeseca na vas će djelovati aspekti planeta iz Ovna koje se nalaze točno nasuprot vašeg vladara u Vagi, ali i samog vašeg znaka u kojemu vrlo snažno djeluje Pluton kao planeta temeljite transformacije. Ono što je za naglasiti jeste činjenica da tu cjelovitu transformaciju vaše ličnosti neće ni doživjeti ni osjetiti kao neko dnevno, tjedno, pa čak ni godišnje događanje. Pluton će naime, tu biti godinama i on će malo po malo promijeniti vašu ličnost. Ono što ćete ovog travnja naučiti jest jaka svijest o drugima i realno sagledavanje svojeg mjesta i uloge u odnosu na druge ljude i njihove potrebe. Jer, bilo bi neozbiljno od nas da vam prognoziramo kako će vam čitav mjesec biti težak i naporan. Svakako da će biti teških i napornih dana, kao primjerice razdoblje od 6. do 12. travnja, ili prvi dani vladavine Bika, ali isto tako biti će i finih dana, kada ćete se i ugodno osjećati.
Ljubav: Taman rekosmo kako ćete 6. i 07. travnja biti pod određenim emotivnim stresom koji vjerojatno neće donijeti nikakve iznenadne zaokrete, ali  ti dani će jednostavno rečeno, biti malo napetiji. I ostatak mjeseca donosi određene tenzije kojima.
Zdravlje: Na ovome području ne bi trebali imati nekih posebnih problema, osim što ste već poslovično pod udarom sezonskih viroza, a isto tako trebate veći stupanj koncentracije u svemu što radite. Upravo ta visoka koncentracija možda će prvih dana travnja biti malo u problemu.

VODENJAK:
Posao: Kao i većini drugih znakova, prvi dio travnja biti će vam  izazovan i dosta nervozan, jer se vaš vladar Uran i Sunce u njegovoj neposrednoj blizini dosta napeto izražavaju. Također, nije nebitno spomenuti i činjenicu da zbog podređenog položaja Marsa u čijemu je znaku vaš vladar nedostaje potrebne vam energije za sve obaveze koje su pred vama. Puno toga odvlači vam pažnju i niste baš koncentrirani na ono što radite. Ipak ovo proljeće u sve ono što proljeće u sebi nosi nije okruženje u kojemu vi blistate. Prelaskom Sunca u Bika, te ulaskom Merkura u Ovna, kod vas će nastupiti vrlo kvalitetne promjene koje bi ostatak mjeseca mogle učiniti daleko povoljnijim i podnošljivijim.
Ljubav: Kao i kod većine drugih, dosta napeto. U ljubavi imate potrebu istraživanja odnosa, a pri tome proći neoštećenog integriteta. Znate i sami da to nije uvijek moguće i da to traži veliku vještinu diplomacije. Kad god dođemo do te točke, vaša priroda radije izabere kidanje spona kroz nagli preokret, pa tako ni ovaj travanj neće biti izuzetak.
Zdravlje: Na dugoročnom planu zdravlje će vas dobro služiti neovisno od utjecaja Plutona na Urana, ali na kratke staze, i vi možete osjetiti štetni utjecaj loših recepcija Marsa i Merkura. Kako se mjesec bude bližio kraju, tako će se popravljati i zdravlje.

RIBE:
Posao: Ovoga bi mjeseca mogli osjećati da ste pod  snažnom tenzijom i to naročito u prvome dijelu mjeseca. Naime, vaš vladar Neptun prima utjecaje Marsa i Venere koji se oboje nalaze u znakovima nad kojima vlada Merkur. Merkur se nalazi baš u vašem znaku u kojemu je njegovo djelovanje ometeno. Zbog toga vam neke stvari ne idu od ruke, zbog toga vam se čini da je čitav život oko vas poput igre gluhih telefona i da nitko suštinski ne razumije vaše razloge i motive koji su često samo vama jasni, a ponekad čak ni vama. Ta situacija promijeniti će se od 17. travnja bitno na bolje i mjesec ćete zaokružiti opet sretni i zadovoljni.
Ljubav: Osjećate povećanu napetost. Najviše vam može nauditi nerazumijevanje i nedostatak iskrene komunikacije. Iako ste nedokučivi i radije komunicirate signalima nego riječima, razmislite o tome nisu li vaši signali krivo protumačeni od strane partnera i voljene osobe. Sva je prilika da jesu.
Zdravlje: U prvome dijelu mjeseca zdravlje vam je doista krhko i uzdrmano, mada je suština problema kratkoročne prirode. Međutim loš osjećaj je loš osjećaj, bio on kratkoročan ili dugoročan i mi vas razumijemo ako vam to išta znači. Za sada vam možemo reći da od 18. travnja slijedi poboljšanje i povratak vitalne kondicije.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)