Ljetnji horoskop

horoscope guru
Ljeto
Ljeto

OVAN

Ovogodišnje ljeto moglo bi početi s više kratkih putovanja ili izleta. Bit ćete stalno u pokretu i upleteni u mrežu ljudi. Kontakti će biti bogati, a vi otvoreni za svaku osobu. Oni koji još traže srodnu dušu lako bi je mogli naći već početkom ljeta. Istovremeno ćete osjećati veliku potrebu za nezavisnošću (zbog tranzita Urana po vašem znaku), pa nisu isključena sasvim spontana kretanja i putovanja na koja bi se mogli odlučiti odjednom, gotovo bez plana. No snalazit ćete se odlično. Sredina ljeta bit će nešto mirnije razdoblje kad ćete se angažirati oko starih i novih početaka, bilo u poslu, bilo u obitelji. Bit će manjih zatezanja, no ne takvih da ih ne biste mogli rješiti. U posljednjem dijelu ljeta vjerojatno ćete se razmahati do krajnjih granica i uzeti od života sve ono lijepo što vam on nudi. Mnoga vrata bit će vam otvorena, a vi ćete svojom energijom i pozitivnim stavom prolaziti kroz ona koja izaberete.

BIK

Prvi dio ljeta angažirat ćete se na učvršćivanju postignutog, kako u privatnoj sferi, tako i u poslu. Uspjet ćete svesti sve račune i postaviti stvari na njihovo mjesto. Zbog toga će vam porasti samopouzdanje. Kako je Jupiter u vašem znaku od 5.6., pa sve u idućih godinu dana, tako ćete se osjećati snažnije, više ćete vjerovati u svoju sretnu zvijezdu, a prilike će vam se otvarati brže i lakše nego inače. Mnogi će tek usred ljeta uspjeti i pokazati što znaju (kad Jupiter malo zaživi u njihovom znaku), a bit će i onih koji će teže stati na kraj svojih hedonističkim navikama. Poradite stoga na vlastitoj samokontroli kad se radi o jelu, piću i uživancijama. Drugi dio ljeta bit će malih nervoza jer ćete preispitivati teme koje ne treba preduboko čačakati. Potom ćete definirati svoj stav i držati se (kao i uvijek) vlastitih principa. Kraj ljeta dočekat ćete vrlo zadovoljni, smireni, sretni i opet s nizom prilika za razvoj i uživanje u životu.

BLIZANAC

Pred vama je jedno dugo, lijepo i stabilno ljeto. Najbolje su vam postavljene sve dugoročne stvari, pa sve što započnete već početkom ljeta ima šanse da zaživi na dulje staze. Mnogi će iskoristiti priliku da se „ušaltaju“ negdje gdje su oduvijek željeli, bilo u poslu, bilo privatno (ako ih druga strana primi, a vjerojatno hoće i to rado). Gotovo cijelo ljeto nećete imati nikakvih većih problema, nego naprotiv. Važno je stoga da budete budni i da prepoznajete prave osobe, trenutke i prilike u svakom danu koji dolazi. Putovanja su vam otvorena, a u drugom dijelu ljeta vjerojatno ćete dugo birati i dvojiti u kom pravcu poći. I to najviše zato jer ćete moći i ovdje i ondje, odnosno svugdje. Pazite samo da novac koji imate ne potrošite prebrzo i prelako.

RAK

Početak ljeta donijet će potrebu za povlačenjem u svoj svijet mašte i intimnosti. Mnogi će se zavući u svoj dom ili će svoj posao odrađivati, ako je ikako moguće – samački. Istovremeno će u glavi vrtjeti razne opcije, kako poslovnih kombinacija (koje će biti nalik istraživanjima, ali ne otvorenim), tako i onih privatnih – zanimat će ih mogućnosti platonske ili tajne veze. Sredina ljeta vaše je razdoblje koje je obično dobro, no ove godine imat ćete izazova više nego inače. Nećete podnositi autoritete, a sami ćete biti razapeti između mogućnosti i želja. Nešto ćete morati odraditi po dužnosti, a tako ćete moći ojačati vlastiti karakter. Posljednja trećina ljeta donosi olakšanje i opuštanje koje ćete jedva dočekati. Neće vam biti važno što tko misli nego ćete se usredotočiti na ono što volite. Mnogi će uživati u društvu dragih prijatelja ili rodbine. Kad se radi o putovanjima, ona ove godine nisu posebno naglašena, ali za iste nema ni prepreka.

LAV

Ljeto bi ove godine moglo početi intenzivnim društvenim životom, te brojnim provodima s vašim prijateljima. Uživat ćete u svakom trenutku, a neki će na ovaj način naći novu ljubav za koju bi se mogli vezati i na dulje staze. Istovremeno ćete biti originalni i stabilni, što će se manifestirati tako da će vas mnogi pozivati u svoja društva. Kako ljetni dani budu odmicali, vaša će mašta biti sve aktivnija, pa ćete otkačenim idejama uveseljavati sve oko sebe. Drugi dio ljeta blistat ćete kao i uvijek, ali uz to će se pojaviti i mala unutrašnja previranja koja će vam donijeti i sitnu nervozu. Morat ćete rješavati neka pitanja povezana s vašom osobnošću ili vašom pozicijom općenito. Doći ćete do rješenja i primijeniti ga u praksi. Posljednji dio ljeta bit ćete puni samopouzdanja, no pazite da druge ne ugnjavite svojom sklonošću za hvalisanjem. Poslovi će vam se razvijati dobro, ali vi ćete biti više fokusriani na druge teme.

DJEVICA

Početak ljeta bit će pomalo frustrirajući i naporan. Vjerojatno ćete dobiti niz zadataka na poslu koje niste očekivali, pa premda ste vi po prirodi vrijedni, godišnji odmor mogao bi se odgađati. Kako vam ni osobni život u početku neće biti blistav, možda je i najbolje da se posvetite poslu, ako treba i sve do druge polovine ljeta koja vam je bolje asepktirana u svakom pogledu. Pri tom je važno da se štedite i da ekonomizirate sa svojim snagama (dobro si organizirajte dane) jer će vam nedostajati energije, a poslovnih i drugih zahtjeva bit će više. Imat ćete vizije i snagu duha da izdržite sve napore prvog dijela ljeta. Drugi dio donosi daleko opušteniju sliku (od 8. mjeseca) kad će vam se vratiti snaga, ojačati volja i kad ćete osjećati olakšanje u svakom pogledu. Bit će još jedino nekih unutrašnjih previranja o kojom nitko neće znati ništa, osim vas samih. Moguće je da ćete rješenja dobivati i kroz snove. Posljednji dio ljeta osjećat ćete se kao da ste na konju, sve će vam ići od ruke, čak i daleko bolje nego što se nadate. Bit će „glatkih“ situacija na vašu radost.

VAGA

Mnogi će već na samom početku ljeta dobiti priliku da otputuju nekamo dalje i to će ih jako razveseliti. Imat će potrebu proširiti svoje horizonte i u tome će jako uspjeti. Neki će na putovanju sresti zanimljivu osobu s kojom bi mogli ostvariti trajnije prijateljstvo ili vezu. Vaša ozbiljnost koju nosite na čelu ove godine bit će malo ublažena, ali ćete zrelo pristupati stvarima i imati priliku pokazati i dokazati koliko ste se razvili (kroz prethodan trud, muku, rad i odricanja) – tako bi neki mogli doživjeti plodove svojih prijašnjih pregnuća. Sredina ljeta donosi priliku za razvoj karijere, no nemojte dugo kočiti ili dvojiti oko toga. Malo proanalizirajte i krenite. Na napore ste već navikli (Saturn će u vašem znaku ostati sve do 6.10.2012.), a možete ih očekivati i tokom ljeta. Koji put ćete biti hladnokrvni,  a koji put u iskušenju da isforsirate stvari – ovo drugo više u drugom dijelu ljeta, pa se kontrolirajte. Izazovi će se nastaviti, a vi ćete svemu morati pristupati promišljeno i zrelo. Najopušteniji dio bit će vam prvi dio ljeta, dok ćete na samom kraju imati još jedan period da se povučete od svijeta i malo predahnete prije novih napora.

ŠKORPION

Ljeto će vam početi zanimljivom situacijom na poslu. Bit ćete u poziciji da mirite zaraćene strane, a da sami niste dio tog rata. Uspjet ćete, ali ćete se i malo potrošiti. U nastavku rastu vaši interesi za duhovnim ili filozofskim traganjima, pa će neki ljeto iskoristiti za čitanje nikad pročitanih knjiga, bavljenje alternativnim temama, otkrivanje novih dimenzija. Osim toga, u prvom dijelu ćete se dosta fokusirati i na strasti i seks, istražujući i gdje treba i gdje ne treba, jer će vas Jupiter u opoziciji navoditi na hedonizam preko mjere. U drugom dijelu ljeta naći ćete potrebnu ravnotežu i imati mjeru u svemu, pa će ovo biti i kvalitetniji dio ovog godišnjeg doba, ako izuzmemo mala nervozna previranja. Ona će biti povezana s vašim statusom u poslu i karijeri, a sve će rasplesti krajem kolovoza. Općenito, ipak će vam mnogo toga ići na ruku, a da se sami nećete morati bitno truditi. Putovanja će vam biti vrlo otvorena i to čak na dalje destinacije, pa ako ste u mogućnosti, putujte i uživajte.

STRIJELAC

Početak, ali i cijeli prvi dio ljeta donijet će vam izazove u osobnim odnosima, kao i u odnosima s ljudima općenito. Teže ćete se dogovarati oko stvari, a lakše ćete upadati u zamku rasprava, svađa i kritika. I vas će provocirati, čak više nego vi druge, a nekima će veze upasti u krizu. Uz vaš poznati šarm, takt, toleranciju, humor i diplomaciju, možete uspjeti održati svoje odnose korektnim. Neki će se osjećati usamljeno ili kao da se svijet urotio protiv njih, no bit će snažni u idejama, duhu i humoru, pa su to karte kojim mogu pobijediti prije spomenuto. Putovati možete, ali bolje sami, nego u dvoje. Tek drugi dio ljeta donosi olakšanje, mogućnost lakšeg udruživanja, opuštenost i uživanciju. Kad osjete da im je bolje, mnogi će odmah krenuti kombinirati kamo će otputovati i to će im biti potreba jača od svih ostalih. Kraj ljeta dočekat ćete smireniji, zreliji i sabraniji nego što ste bili na njegovom početku. Zato vrijedi biti strpljiv.

JARAC

Početkom ljeta vjerojatno će vam postati potpuno jasno da vi svoj posao jako volite. Stoga ćete raditi sa strašću i teško ćete se odvajati od posla. Imat ćete dobru suradnju i podršku drugih u tome. Istovremeno su vam dobro postavljeni i izlasci i razvoj privatnog života, pa će vam glavni izazov biti kako uskladiti dobre prilike na obje fronte. Morat ćete se dobro organizirati. Sredina ljeta mogla bi donijeti još neke poslove koje ćete vi rado obavljati, ali bi vaš partner mogao postati sit toga. Nemojte ga (je) zapostavljati jer bi vam kansije moglo biti žao. Nađite neki kompromis između posla i privatnosti. Drugi dio ljeta donosi jačanje izazova u svakom pogledu, ali i vašu snagu i rješenost da se s njima suočite. Bit će vam naporno, ali ćete zrelo i odgovorno obavljati sve što bude potrebno. Teško je ove godine definirati najbolji ili najvjerojatniji period za vaš odmor. Bit će po par dana opuštanja, pa onda opet neki zadatak, potom lakši dani, pa naizmjenično jedno i drugo. Vjerojatno ćete se prilagođavati, no kraj ljeta bit će vam jedno od sretnijih razdoblja u životu kad bi vam mnogo toga trebalo ići od ruke.

VODENJAK

Ovogodišnje ljeto moglo bi vam početi čarobno. Mnogo prilika za nova poznanstva, bogat društveni život, zanimljivi ljudi – sve je to ono što vi kao osoba jako volite i zato ćete se osjećati ispunjeno i sretno. Neki bi se mogli i ozbiljno zaljubiti, a u svakom slučaju nova prijateljstva, poznanstva i zabave donijet će osmijeh na vaše lice. To će se nastaviti i kroz cijelu prvu polovinu ljeta. Posao će vam ići relativnno dobro, no o njemu nećete mnogo ni razmišljati, jer će vam ljudi s kojim ćete se družiti u ovom periodu značiti mnogo više od bilo čega drugog. Putovanja su otvorena, a posebno mladim osobama. Drugi dio ljeta mogao bi donijeti više obveza na poslu, kao i neka previranja oko suradnje. Ovo posljdnje može se manifestirati i kao preispitivanja osobnih odnosa, no za sve to ćete naći i ključ (nakon nekog vremena promišljanja i analiziranja). Bit ćete fokusirani više na druge nego na sebe. Kraj ljeta donosi mir s jedne strane, no i najavu novih izazova s druge, koji će uslijediti od jeseni.

RIBE

Za mnoge od vas početak ljeta bit će frustrirajući jer ćete se osjećati usamljeno ili drugi neće imati razumijevanja za vas. Imat ćete doduše prilike za izlaske i zabave, ali će odnosi koje ćete tamo ostvarivati biti uglavnom površnog karaktera i neće vas ispunjavati. Trebate biti strpljivi, jer već sredina ljeta donosi nešto bolju situaciju. Neke prilike će se otvoriti, ali je važno da ne srljate pod svaku cijenu. Također će se aktualizirati poslovna previranja, pa će doći do analiza povezanih s vašim radnim mjestom. Moguć je preustroj rada, ali ne u bitnom smislu, nego više površnog karaktera. To će vas dodatno naživcirati. Kalkulirat ćete i oko svojih navika i zdravlja. Neki će isprobavati nove metode prehrane ili relaksacije. Kraća putovanja ovog su ljeta cijelo vrijeme odlično postavljena i na njima ćete naći dovoljno zadovoljstva da se odmaknete od briga koje su vas mučile. Za dulja putovanja nema prepreka, ali nisu ni naglašena. Uz dobru prilagodbu, ljeto vam može biti sasvim solidno. Pokušajte više uvažavati druge.

Suncokreti
Suncokreti

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)