DOBRO JE ZNATI – Horoskop i zdravlje

horoscope guru

 

zdravlje

Zdravlje: Astrologija i medicina su bile međusobno povezane sve do prije nešto više od dva stoljeca. Lijecnici su do tada primjenjivali i astrološku medicinu, a astrolozi su istodobno bili i lijecnici.

Medicina se odvojila od astrologije krajem 18. i početkom 19. stoljeća, ali su astrolozi i dalje nastavili da tumače uticaje planeta i sazvježđa na ljudski organizam i zdravlje. Oni to čine i danas, s tim što neki astrolozi nastoje da astrološku medicinu i dalje razvijaju, osuvremenjuju i afirmiraju kao posebnu granu astrološkog umijeća.

Pri sastavljanju horoskopa suvremeni astrolozi sve češće uzimaju u obzir uticaje planeta i sazvježđa na ljudski organizam. Pri tome, oni se drže “svojih načela”, ali se istodobno pridržavaju i iskustava njihovih prastarih predhodnika.

Shvaćanje da svaki znak zodijaka ima svoj, poseban utjecaj, na određen dio tijela, potječe još iz drevne astrologije. Neki suvremeni astrolozi pridaju danas poseban značaj utjecaju sazvježđa zodijaka na živčani i žljezdani sustav, i izvlače teorije o njihovoj povezanosti.

OVAN: Kao prvi znak zodijaka, Ovan upravlja glavom. Usljed toga, osobe koje ovaj znak imaju u horoskopu često pate od glavobolja. Žlijezde, koje su pod utjecajem Ovna, ubacuju adrenalin u krvotok, u slučaju potrebe, kao što je npr.. slučaj kada osoba sa ovim znakom padne u napad ljutnje (bijesa) ili doživi veliko uzbuđenje.

BIK: Vjeruje se da vlada vratom i grlom. Osobe rođene u ovom znaku obično su osjetljive na česte prehladu tih organa. Smatra se da je pod utjecajem Bika i štitasta žlijezda, a svako njeno loše funkcioniranje izaziva ozbiljne posljedice u pogledu težine organizma.

BLIZANCIZdravlje :  Astrolozi tvrde da oni vladaju živčanim sustavom, ramenima i rukama. Osobe rođene u znaku Blizanaca sklone su prelomima ključnih kostiju i ruku. Ovaj znak vlada i plućima, pa se kod Blizanaca čak i obična prehlada često razvija u teška bronhitična stanja. Blizanci se, također, lako uzbuđuju i nerviraju.

LAV: Astrolozi su spremni da tvrde da Lav vlada srcem, kičmom i leđima. Zbog toga, osobe rođene u ovom horoskopskom znaku obično nastoje da žive punim životom. Baš zbog toga morali bi biti posebno oprezni u srednjem dobu života, kako bi usporili ritam života, jer im inače preijti opasnost od srčanog ili moždanog udara.

RAK: Ova horoskopski znak navodno vlada stomakom i kompletnim probavnim traktom. Zbog toga su osobe rođene u ovom znaku osjetljivije od drugih na stomačna oboljenja, pogotovo na čir u stomaku. Vrlo često imaju i poteškoća u pogledu varenja hrane. Rak je povezan i sa mliječnim žlijezdama, usljed čega se smatra i kao znak materinstva.

VAGA: Astrolozi kažu da Vaga vlada bubrezima. Osobe koje su rođene u ovom znaku obično imaju osjetljive ali i uravnotežene bubrege, mada se svaka nezgoda koju dožive ili jača rasprava brzo odražava na njihove funkcije, te izaziva teškoće u radu a nerjetko i razna oboljenja. Zbog toga bi Vage trebale da budu oprezna na pojavu bubrežnog kamena.

DJEVICA: Vjeruje se da Djevica vlada živčanim sistemom i crijevima. Osobe rođene u ovom znaku lako obolijevaju od stomačnih bolesti, slično kao i osobe rođene u znaku Raka, ali je u njihovom slučaju sklonost ka stomačnim oboljenjima povezana sa nervnim napetostima. Za ove osobe je veoma važna razumna i uravnotežena ishrana. Osobe riđene u ovom znaku su najčešće vegetarijanci.

ŠKORPION: Kažu da Škorpioni vladaju seksualnim organima. Osobe rođene u ovom horoskopskom znakom zbog toga imaju razvijenije seksualne osjećaje od drugih. One nisu sklone raditi ništa polovično; prema tome, i potiskivanje seksualnog nagona ili njegovo nezadovoljavanje može dovesti do nervnih ili drugih teškoća. U težim slučajevima takve osobe mogu biti veoma nasrtljive ili zabrazditi u kriminalne vode.

STRIJELAC: Ako je vjerovati drevnim astrološkim iskustvima, Strijelac vlada jetrom, bedrima i butinama. Osobe rođene u ovom znaku (a to potvrđuje i svjetska statistika), poznate su po svojim fizičkim, sportskim i drugim aktivnostima.

JARAC: Drevni astrolozi svjedoče da Jarac vlada koljenima, kostima i zubima. Osobe koje su rođene u ovom horoskopskom znaku, često pate od zubobolje, a nerjetko obolijevaju i od reumatizma. Za njih su vrlo važni način života odmalena, i način prehrane.

VODENJAK: Vjeruje se da Vodenjaci vladaju krvotokom. Osobe rođene u ovom znaku veoma su osjetljive na hladnoću i često obolijevaju od proširenja vena. Vodenjaci također vlada i golenjačom i nožnim člancima; osobe sa ovim znakom sklone su frakturi ovih dijelova tijela.

RIBE: Ako je vjerovati starim astrološkim znanjima, Ribe vladaju stopalima. Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku su veoma osjetljive na povrede stopala; čak i na vrlo male nezgode, kao što su npr.. ozljede usljed tijesne obuće. Osobe sa ovim znakom moraju biti oprezne pri uzimanju raznih pilula kao lijekova, jer im je organizam vrlo osjetljiv na takva sredstva liječenja.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)